Само за ден: 86 смъртни случая в Китай заради коронавируса

На територията на страната заразата е извън контрол
Обновена: 8 фев 2020 16:11 | 8 фев 2020 16:04, Анисия Иванова
176

Само в рамките на един ден - 86 са смъртните случая в Китай заради новия коронавирус. В страната е починал и американски гражданин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Освен в Китай, заболяването е регистрирано в 27 страни. Броят на заразените в Китай надхвърли 34 500 души, починалите са 720 души - всички в континентален Китай, а оздравелите - повече от 2000.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът, къде се появи новият щам на коронавирус. Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят финансова помощ за овладяването на заразата.

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 10 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация за борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, желаещи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици.

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор.

Първият японец, който се зарази от коронавирус на територията на страната, днес бе изписан от болницата, съобщи ТАСС, като се позова на агенция Киодо.

60-годишният шофьор на туристически автобус, който бе приет в болница в края на януари в префектура Нара, е преминал курс на лечение и благополучно е изписан. Това бе първият случай на територията на Япония, при който предаването на болестта е станало от човек на човек - шофьорът е возил туристи от китайския град Ухан.

В момента на територията на Япония са установени 89 случая на заразени с коронавирус, включително 64 пътници на круизния кораб "Даймънд принсес", който е под двуседмична карантина в пристанището Йокохама, съобщава БТА.

В края на декември китайските власти регистрираха в град Ухан епидемия от пневмония, причинена от коронавируса 2019-nCoV.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Третата Световна Война е започнала вече и е биологическа. Накрая загубилите ще изсипят ядреното оръжие като за финал и айде.
54
1
 
6
 
! Отговори
men преди 4 години
Може да се заразиш и разболеш, но всичко зависи от имунната ситема и "химическата лаборатория" на човека-черния дроб.За различните раси е различна биологията.Надявам се че съм бил разбран.
53
9
 
9
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Бил Гейтс е спонсора на корона вируса и а и патент.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 Абе " създаден по расов" принцип друг път, я си закарай *** в Китай да видим дали няма да се разболееш от УХАНСКИЯ СПИНОПТИЧИГРИП. Лабораторията от където тръгна заразяването е до самия пазар, и сега се чудят коя кобра, таралеж, прилеп или червей да обявят за " заразител". Народе прекратяването на всички отношения с Китай- дава някаква гаранция за превенция от това биооръжие!Иначе game over
51
13
 
3
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
току-що на Пресконференцията на Световната Здравна Организация СЗО в Женева, шефа й, който е в джоба на Си Дзинпин и лично се среща преди дни с него, отказа да отговори, защо СЗО отказва да споделя информация с Тайван, т.е. Пекин използва ситяацията за открит Геноцид на Истинският Китай - Тайванската Китайска Република!! Комунистите от Брюксел, разбира се, сме 100% зад Шефа ни в Пекин!!!
50
8
 
21
 
! Отговори
men преди 4 години
Коронавируса е генетично създаден за да атакува според расов принцип.Китай е първа икономическа сила и трябва да бъде ударен по някакъв начин.Кой или кои имат интерес "жълтите" да се ударят?!
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо се бави толоква производство на ваксина след като този вирус е 70% сходен с предишния в Китай Торс? Много коварна гадост е това,комбинация между корона вирус и спин. Явно се скапва имунната система дори да си млад и здрав,и да оживееш има поражения.
48
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като успешно се самоизбомбиха с китайско биооръжие- кръстоска мужду птичи грип и СПИН, сега Ком. Партията на Чайна, да пусне директива за почване на експерименти с ново биооръжие тоя път между ебола и СПИН, та да се самодовършат))) колко мъка има на тоя свет Боже, Боже
47
7
 
9
 
! Отговори
Водещите Новини преди 4 години
Ново Огнище на Корона Вирус в Ски Курорт във Франция - вече 5 заразени! Европа скоро ще пламне!!
46
3
 
5
 
! Отговори
до до 34 преди 4 години
Коментарът на един американски биолог за вируса беше сходен с вашия:Та, срещнали се прилепът и змията при ветеринаря, змията кихнала и заразила прилепа, прилепа кихнал и заразил ветеринарят, който пък бил носител на спин, а ветеринарят кихнал на продавача на рибни продукти докато пазарувал.Спорът беше дали вирусът се е появил по естествен път или е бил изкуствено създаден!Но мисля, че вашата хипотеза звучи по-правдоподобно!-)))))
45
3
 
5
 
! Отговори
инфлуенсър преди 4 години
казаха ми да ви кажа, че всичко е наред и няма страшно, продължавайте с живота си, може да не ви остава много!
44
3
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Сега разбирам: този вирус бе се развили след поколения грипозни кобри които поколения наред са се хранили с грипозни прилепи, които поколения наред са кръвосмучеии от спинозни човеци. Та това е невероятно съвпадение. Значи е изкуствен вирус.
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом в Китай не могат да се справят с него, не ми се мисли това ако стъпи в България какво ще стане.
42
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига! Това са устойчиви екосистеми от милиони години! Разбира се, че е синтезиран вирус и не е първият!Какво хубаво е направила евроатлантическата цивилизация освен технологическия прогрес?В морален план нищо не се е променило от хилядолетия.Когато англичаните стъпват в Китай и не могат да пробият икономически, започват да продават опиум произведен в Индия на местните.Сега е още по-перверзно.
41
8
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Warning Black death mass murderes and killers inside Вижте клипа с жената с двата микрофона има записани и чуващисе в около звуковия диапазон комуникации на древни масови убиици тн Black death killers. You can see the killers and murderers like shadow around the woman.Може да видите масовите убиици как се движат много бързо има активатори черно и сиво чумни в залата. виждат се като сенки колегите да огледат сниманото в забавен кадър много внимателно опасни са от записи вкл нечуваеми..
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това трябваше да се пръкне в Индия.
39
2
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Да нямаш пред вид кобра, която се е хранила с болни прилепи, които са пили кръв от спинозен? Извинявам се за опростенческото мислене.
38
13
 
1
 
! Отговори
Black death killers преди 4 години
вижте човека на носилка синьо обвит. Има атака от BLAck death mass murderers. Tehnikata е китайска произведена под обемно проникващ контрол на жестоки масови убиици..вероятно в телефони телевизори и лични документи имат вградени подържащи черна чума холограмни оръжия вероятно тъмни..
37
5
 
19
 
! Отговори
Прес съобщение преди 4 години
в България няма Корона Вирус... България е Рай... но само защото българските лекари си нямат и идея как да тестват за новия вирус, те още не са изучили вирусите от преди 50 години... пари няма!!
36
1
 
3
 
! Отговори
Допълвам преди 4 години
Някой знае ли броя на Китайците по "Западното Крайбрежие"