Никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома на фашизма

Категоричен е Сергей Лавров
16 фев 2020 08:43,
355
Никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома на фашизма
Снимка: БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че никой и нищо не може да отрече решителната роля на Съветския съюз в разгрома на фашизма, предава TACC.

Още по темата


"Никой и нищо не може да омаловажи решаващата роля на Червената армия и всички народи на Съветския съюз в победата на фашизма. В същото време винаги ще помним духа на съюзничеството през военните години, способността на държавите да се обединят за борбата срещу общата заплаха, независимо от идеологическите и други различия." - каза министърът по време на конференцията по сигурността в Мюнхен.

"За съжаление 75-годишнината е придружена от опити за грубо изкривяване на историята, поставяне на нацистки палачи и европейски освободители на едно и същото ниво. Нека оставим тези опити на съвестта на техните автори", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ПатриотКакви лъжи на Запада бе руски патриоте? Западните архиви касаещи ВСВ отдавна са открити и достъпни за изследователите. Единствено руските лъжи се крепят на засекретените архиви.
180
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по издръжлива псически държава от Англия 2 години и половина сама срещу Хитлер. Докато руснаците се криха зад Москва, а Сталин град беше измъчен... АНГЛИЯ отказва 3 предложения за съюз с Хитлер! И до ден днешен Английското разузнаване води в класацията за разбити кодове и схеми на Хитлер. Англия измисля първия Радар и спира немските Самолети. Как точно русия победи Хитлер, без никакви модерни оръжия и как след 2 год излезе от Москва? :)
179
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България никой не ви искаше! Защо дойдохте и останахте, като качихте ваше правителство от ***!
178
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под предводительством великого Сталина вперед к коммунизму.
177
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До юни 1944 година руснаците се бият с въоръжените сили на Германия, а САЩ и Великобритания бомбардират мирното население по градовете на Германия. Нека сравним 4 години война с въоръжените сили на Хитлеристка Германия, с 10 месеца война на САЩ и Великобритания, която е на два фронта за Германия.Ролята в разгрома е 5 към 1 в полза на Съветския съюз.
176
4
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Така е , но никой не бива да омаловажи и ролята на САЩ и Англия за победата над Хитлер. За това на парадите в Москва задължително трябва да бъдат канени и представители на другите два страни , без оръжие разбира.Победата е общо дело.
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отивай да пиеш, не се прави на умен. Целият свят знае, какво се е случило.
174
6
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Традиция е руските външни министри да лъжат най-нагло и безобразно. Така например Вячеслав М олотов на въпрос защо руската авиация бомбардира жилищни квартали в Хелзинки, нагло отговаря, че руските пилоти не хвърлят бомби а кошници с хляб за гладуващите финландски работници. Но в сравнение с лъжите изричани от Сергей Лавров той е невинно детенце.
173
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв фашизъм не е разгромявал СССР, а го замени - от нацистки в кумунистки !
172
15
 
9
 
! Отговори
ех преди 4 години
Определено руснаците поеха и изнесоха цялата тежест на войната, но винаги се намират преписвачи на историята ,които си преиначават фактите и я пренаписват ,на който както му изнася. Да вземем нашата история-от времето на Херодот, та до последните изцепки за османското ,,влияние,,,да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли...
171
9
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Най-голямото изкривяване и фалшифициране на историята го правят руснаците. При това нагло и в големи мащаби. А по заповед на Путин руските архиви касаещи ВСВ са засекретени отново до 2040 година, а тези касаещи НКВД до 2050. Неслучайно историците казват, че Русия е страната с непредвидимо минало.
170
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе , вие си бяхте съюзници с Германия, нали си подписахте договора Рибентроп-Мол//отов.Нали направихте аншлус на Литва, Латвия и Естония.През 1939 Нападнахте Финландия и те ви мaмaта ebaхa.Окупирахте цяла Източна Европа и наложихте червен терор.Войната ви с Хитлер е Междусъюзническа война и точка по въпроса.
169
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единият нечовешки строй `комунизма` победи другия нечовешки строй `фашизма`. Големия келепир. Да не говорим, че нечовешкия строй `фашизъм` изби около 6 милиона души, а другия нечовешки строй `комунизъм` видя сметката на около 26 милиона.
168
6
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ПатриотРуските патриоти да пишат глупостите си на руските сайтове!
167
7
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
До Факт ... Хитлерофашизмът сам се разгроми защото заедно със СеСеСерето беше тръгнал да завладява и целият останал свят и водеше война на много други фронтове ... и Хитлер и Наполеон стигнаха без каквито и да е проблеми до маскава, след което пред тях се изправи Сибир с блатата, комарите, зимата, калта, все условия в които оцеляват само местните ***, а руснаците бяха пушечното месо на ВСВ и се вписаха чудесно м максимата на Сталин: "есть человек есть проблема, нет человека нет проблемы"....
166
7
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Проблемът е, че руснаците отдавна се опитват да приватизират победата и да омаловожат приноса не само на съюзниците в нея, но и на страните от бившият СССР. Заедно с това те отричат участието си в разпалването на ВСВ заедно с нацистка Германия и използват дадените жертви като индулгенция на всичките последвали гадости, които руснаците са вършели и вършат по света. Не случайно в Русия има закон, който наказва всеки, който каже истината да началото на ВСВ а архивите касаещи войната са засекретени.
165
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господа *** на американски *** ,също както на вашите дядовци -*** на хитлеристките *** ,не им помогна *** , и на вас няма да помогне.Народа му трябва само катализатор и ще ви изтръгне езиците както преди.Само не се заблуждавайте че всичко вие позволено и е безнаказано.
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При подписването на капитулацията на Германия ,фелдмаршал Кайтел,когато вижда френския генерал не издържа и казва-"Ама как и тези ли са ни победили?"така,че по-леко с русофобството.
163
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1923-1944 години фашистите в България избиха голяма част от интелигенцията на България, за което бяха справедливо наказани след Втората световна война. Така наречения "елит", бяха фашисти виновни за много неща, вкл. за поредната национална катастрофа на България. Те бяха елит, колкото и мутрите сега са елит.
162
16
 
13
 
! Отговори
Факт преди 4 години
СССР разгроми фашизма, а САЩ си приписват заслугите за този разгром. В Кравария така са им промили мозъчетата, че сега краварчетата питат, а къде беше СССР, докато САЩ разгромяваха фашизма.