Никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома на фашизма

Категоричен е Сергей Лавров
16 фев 2020 08:43,
355
Никой не може да отрече ролята на СССР в разгрома на фашизма
Снимка: БГНЕС

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че никой и нищо не може да отрече решителната роля на Съветския съюз в разгрома на фашизма, предава TACC.

Още по темата


"Никой и нищо не може да омаловажи решаващата роля на Червената армия и всички народи на Съветския съюз в победата на фашизма. В същото време винаги ще помним духа на съюзничеството през военните години, способността на държавите да се обединят за борбата срещу общата заплаха, независимо от идеологическите и други различия." - каза министърът по време на конференцията по сигурността в Мюнхен.

"За съжаление 75-годишнината е придружена от опити за грубо изкривяване на историята, поставяне на нацистки палачи и европейски освободители на едно и същото ниво. Нека оставим тези опити на съвестта на техните автори", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 222Виждал съм, щото съм ходил с баща ми да им описва безчинствата (след промените). И на 70 години тия сатрапи си оставаха сатрапи. Иначе, съм и живял в "прекрасния" социализъм, та им сме и сърбали и попарката в други посоки. А ти, дето само си чувал за тия времена е време малко да се поспреш и да вземеш да се образоваш ..
200
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧебурашкаЕ, той човека каза че не е намерил, не каза къде е търсил. Предполагам в Гугъл. Те пикльовците на по 25 дето само са "чували" за комунисти не знаят да търсят без чичко Гугъл. Странно, че при толкова информация са толкова неграмотни.
199
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един от хората с най-голям принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор за фашистка дейност и антисемитизъм
198
5
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До До 214 Из писмо на Г. Димитров до Сталин :".... 3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението... "
197
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 224Ако съветските солдати не окупираха България ,щяхме да сме много по-добре икономически,културно,демографски.Кадето е минал комунистически миризлив руски ботуш ,оставя мизерия и деградация на обществото!
196
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 214Господине, историческата истина всеки може да я намери стига да си отвори очите и да си свали русофилските очила. Хиляди невинни българи са били разстреляни от т.н. народен съд, който няма нищо общо със съд, поне не и в днешния смисъл на думата. Иначе казано, неудобните на новата власт, са били безпардонно ликвидирани от партизаните по волята на Москва. Говорим за десетки хиляди хора. Едни са убити, други са пратени в лагери, трети са тормозени, изтезавани и т.н.
195
4
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До До 214..... червеноармейци да разстрелват българи! Защо ли нито един разследващ журналист не е намерил факти за това?..... История на комунизма в България, том I, стр. 245: към септември 1946 г. от съветски войници и офицери () са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 11)
194
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 222И какви съветски сатрапи си виждал 1960 и по-късно, когато евентуално си се родил?Колко съветска армия е имало тогава в България?Колко американска има сега?Ако си потомък на ония фашисти рязали глави на деца и партизани, сигурно ти е разправял подобни небивалици.Но има и по-стари хора от теб, които не са видели съветски сатрапи в България.И кое от думите на Лавров не е истина?Ако не беше СССР да смачка Хитлер, западните ценностни *** щяха да станат и те суровина
193
11
 
10
 
! Отговори
До 222 преди 4 години
Не те знам къде си видял съветски сътрапи на твоите години, но аз не съм видял и един такъв в моето детство!!! Русофили, русофоби, американофили и т.н. приказки! Лошо от руснаци аз не съм видял! Не сме били окупирани! Не е имало съветски бази в България, а сега има американски тук! А и не виждам народа да живее по-добре отпреди 40 години... Ти как мислиш?
192
7
 
7
 
! Отговори
До 214 преди 4 години
А питай баба си накъде е гледало слънцето, когато видяла червеноармейци да разстрелват българи! Защо ли нито един разследващ журналист не е намерил факти за това? Знаеш ли, опитах се да открия нещо такова, но няма!!! Така че лъжеш моето момче!
191
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XАз съм близо 60 и съветските сатрапи си правеха каквото искат в България. Такива като теб са на по 30-40 и не са виждали нищо от това. Даже нямаше нужда да си цапат ръцете в повечето време, намираха си продажни копои българи за това. Русифили им казваме и до днес.
190
10
 
5
 
! Отговори
X преди 4 години
До 218. А бе ***, какво люто съветско робство те гони 45 години? Май нямаш 20 навършени години и чул недочул папагал смотан! А нека някой да ми докаже, че е имало съветско робство??? Партизани ли е имало? Ятаци? Разстрели на деца и интелигенция без съд и присъда? Тъпани с тъпани! Прочетете си фактите и стига сте драскали тъпизми! Изглеждате глупаво!
189
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично по руски, вместо да се засрами наглеца Лавров обижда всички с твърденията си за съветска освободителна мисия в Европа.
188
2
 
11
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ПатриотА между другото, понеже говориш за танкове, с какви танкове влизат руснаците в София? И ако не бяха "краварския" алуминий и стругове руски танкове изобщо нямаше да има.
187
4
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ПатриотДори снимката с поставянето на знамето на Райхстага е постановка и фалшификация бе руско ***. Първите, които са поставили знамето са забравени а като удобни от пропагандна точка са избрани Егоров и Кантария.
186
4
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ПатриотОсвен откачалката Оливър Стоун, който е любимият за руската пропаганда американец има и сериозни западни историци.
185
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Красноармейците като влизат в България са настъпили смутни времена. Българите са си криели жените, дъщерите и добитъка от руснаците. А княз Кирил и останалите монархисти и интелигенция вместо да бягат са останали тук да ги убият. Колко наивни са били. Баба ми ми е разказвала как нейния вуйчо видял с очите си как земята се повдигала от недоубити българи, заровени живи в масови гробове. Страшни времена. Варварски.
184
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон211Няма такова нещо. Над 15000 самолета доставени от САЩ в Англия, Франция нападат Германия и унищожават цялата инфраструктура, заводи, пътища, армия, камиони, влакове и всички. От там нататък всяка голяма армия,ще влезе в германия. Както се казва който владее небето, владее и земята - новата доктрина на САЩ започва. Руската армия седи до Полша и трепе поляци, докато запада разсипва Германия. Тога е до коментирано.
183
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо на 22.09.1939 направихте съвместен съветско германски военен парад в Брест?
182
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 203Мен само ме е яд, че не избиха масово германците, след всичко лято бяха сторили ...