В обстрела на Донецк са използвани гранатомети произведени в България

Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, заяви народната милиця
Обновена: 20 фев 2022 20:16 | 20 фев 2022 19:15, Нели Христова
304
В обстрела на Донецк са използвани гранатомети произведени в България
Снимка: БГНЕС

При обстрела срещу Донецката народна република украинската армия е използвала произведени в България гранатомети. Това предаде ТАСС, като цитира говорителя на народната милиция на непризнатата република.

Посочва се, че при обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”.

“Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, с помощта на което се унищожават мирните жители на републиките в Донбас”, пише в текста на съобщението.

Продължаващите доставки на съвременни оръжия и боеприпаси в Украйна от страна на НАТО-вските държави подтикват Киев към военно решение на проблема в Донбас, каза руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Емнюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до страдания на мирните жители на непризнатите републики, които се налага да бъдат евакуирани в Русия, за да бъдат спасени.

До момента около 40 000 души от Донбас са пристигнали на руска територия. В граничещите с Украйна Ростовска и Воронежска е въведен режим на извънредна ситуация. Разгърнати са десетки пунктове за временно настаняване. Общо 30 региона в Русия са изразили готовност да приютят жители на непризнатите Донецка и Луганска република в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
8
 
5
 
! Отговори
пущиняк преди 2 години
Тези руснаци какво само плямпат! Да снабдяват и те донбасци с модерни смъртоносни оръжия, че да могат да дадат стабилен отпор на укрите! То сега какво- от запад ни проглушиха ущите, че руснаците всеки момент ще нападнат, пък те даже и свястно оръжие не предоставят на ДНР и ЛНР!
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме военна суперсила!
132
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Току щоОт една седмица в ДНР Юпубликуваха плановете на Украйна за нападение. И какво от това?
131
2
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
30 мм гранатомет !? Некво село е било обстрелвано с ръчни гранатомети , дето вече ги има монтирани под дулото на всеки калашник )))
130
1
 
7
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Нищо лично-само бизнес..
129
2
 
7
 
! Отговори
era преди 2 години
САЩ и Русия са най-големите производители и продават най-много на останалите държави и не се коментира, че провокират и продават. Ние сме продали няколко гранатомета и снаряда и това е проблем, даже позорно било. Хайде малко и ние да си гледаме интереса, не само да има стачки, че няма поръчки за военните ни заводи и хората нямат пари да се изхранват.
128
3
 
9
 
! Отговори
мамини сладури преди 2 години
Партизан за бой се стяга... Доброволци се подготвят усилено за фронта... Пасито боядисва трабанта в цвят каки, Ал.Йо подготвя специални санкции лично за Путин и се бръсне с брадва, синоптичката на ЧEXЛЬ0 шие байрака и той сам ще е байпактаря, елена кремтодорова събира кремчета за фронтоваците, перукан ненчев КОПАЕ окопи на фронта, жълтопаветчици оформят пърформанси и събират провизии .... абе на война отиват!!!
127
4
 
4
 
! Отговори
ПАРАДОКСИ преди 2 години
ЗАВОД АРСЕНАЛ ДАЛИ НЕ СТРОЕН ОТ РУСНАЦИ И ОРЪЖИЯТА ДАЛИ НЕ СА СИ ПО ТЕХНИ РАЗРАБОТКИ? СЕГА С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ?
126
2
 
7
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Ей за това Гербев е ял рукола с гарнитура!!!!
125
10
 
6
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Хайде стига сте преписвали путлеровата пропаганда. Точно наобратното е. За щастие точно по време на обстрела откъм украинската страна са се намирали на обиколка около 30 журналисти от най-големите световни медии. Цял свят всече знае какво точно се е случило, само вие продължавате да прибирате копейките на копейкин.
124
4
 
5
 
! Отговори
izh преди 2 години
Пак се напълни със съветофили. То комунотъпанарщината ще накара и Достоевски и Репин да се обърнат в гроба
123
4
 
11
 
! Отговори
Русь преди 2 години
Да пратим нашите русофоби и нацяги на източния фронт. Нали са големи отворки
122
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След влизането на Путин в Крим, Будапещенският меморандум пропадна. С това пропадна и договореността на Украйна да се откаже от статута на ядрена държава. Сега му е времето да им произведем няколко ядрени бомби. Това 20мм. мини е пълна играчка!
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако русия иска може и на тях снаряди да продадът къв е проблема ? Ще кажеш че е лазерно оръдие
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това ако е истина пълен позор за нас! Американски компании са застанали на изхода на военните ни заводи и правят бизнес от човешките трагедии! Със съжаление го казвам, защото твърдя че Путин е диктатор и заплаха за свободния свят! Но ето, че така олекваме! А той ще се изкара борец за справедливост!
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече на всички е ясно че путиновите матрьошки направиха постановка, така че едва ли е толкова трудно да си намерят български гранатомети... А между другото - само за 8 години управление, путиновите матрьошки успяха да съсипят Донецк - до преди 2014г. един от най-красивите и богати градове в цяла Европа
118
1
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Един продукт става стока, когато има пазар. После се гледа качеството и цената. Какви ми ги дрънкат писачите. Стока има, пазар има и цената ги устройва. Е процента за журналистите се губи, ама не може всички да са доволни
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят вижда очевадната истина, че Путин си търси повод за поредната война с Украйна, сега са " гранати" и черешови топчета от бг, утре ще са газови бутилки от Полша ( с американка втечнена и взривоопасна) разбира се газ, нищо ново под слънцето на тая прокълната от Бога и Истината земя наречена кой знае защо Русия ( финско име) :))))
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно Руснаците ще ги "освободят" както ни освободиха нас през 1878 г. Виждате как Руснаците (освобождават) та чак хвърчат бомби и ракети и после викат "Ама ние ви освободихме" да де ама въпроса е: От какво? От Извънземните ли?
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия руснаци не изтрезняват бе, какви миномети от Бг, какви 5 лева? Путин сам си избива поданиците както неведнаж са правили и други руски монарси в трагичната им история! Тази глупост дори не трябва да се публикува то вони на фекалии и е срамота за журналистиката!