В обстрела на Донецк са използвани гранатомети произведени в България

Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, заяви народната милиця
Обновена: 20 фев 2022 20:16 | 20 фев 2022 19:15, Нели Христова
304
В обстрела на Донецк са използвани гранатомети произведени в България
Снимка: БГНЕС

При обстрела срещу Донецката народна република украинската армия е използвала произведени в България гранатомети. Това предаде ТАСС, като цитира говорителя на народната милиция на непризнатата република.

Посочва се, че при обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”.

“Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, с помощта на което се унищожават мирните жители на републиките в Донбас”, пише в текста на съобщението.

Продължаващите доставки на съвременни оръжия и боеприпаси в Украйна от страна на НАТО-вските държави подтикват Киев към военно решение на проблема в Донбас, каза руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Емнюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до страдания на мирните жители на непризнатите републики, които се налага да бъдат евакуирани в Русия, за да бъдат спасени.

До момента около 40 000 души от Донбас са пристигнали на руска територия. В граничещите с Украйна Ростовска и Воронежска е въведен режим на извънредна ситуация. Разгърнати са десетки пунктове за временно настаняване. Общо 30 региона в Русия са изразили готовност да приютят жители на непризнатите Донецка и Луганска република в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е та какво ако са бг,не са ли гръмнали,ако са,значи добре са направени,или трябва да са щатски непременно
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пак ни се подиграват, безсъвестно пробутвайки неверни картинки! Това нещо, дето го носят да прилича някому на нещо, което стреля с 30-милиметрови снаряди за гранатомети? Ама нали е картинка!
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118......"..колхозните пияндурници...".............??? За кого говориш, изясни се членоразделно, да ни ти разделя члена! В Русия колхози няма! Кого наречи пияндурници?Братята украинци ще се обидят, ако някой се усъмни в тяхното пристрастие към спирта и шампионското им място!
111
3
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 2 години
Хохлите платили ли са оръжието или им е дадено бадева? Ако са платили-няма проблем. Иначе няма съмнение, че руснаците ще им набият канчетата каквото и оръжие да получат. То и за сирийските брадати демократи изнесохме десетки кораби оръжие, ама това не им помогна. Обаче помогна на българската индустрия.
110
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как разбраха че гранатомета е български?Нали се стреля от украинска територия!Пък то оръжието не убива ! Убиват хората!Само руските оръжия не убиват ,те освобождават
109
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен е по-важно работниците в Арсенал-Казанлък да взимат заплати. Те добри пари изкарваха покрай войната в Сирия, а сега май пак руснаците ще се постараят да им осигурят работа и доходи?!
108
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бих се учудил. Все пак помним как набързо заметоха инцидента с взривилият се американски инструктор без да дават обяснения с каква цел е изпробвал гранатомети във ВМЗ Сопот.
107
2
 
6
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Радевто правителството спря завода и прати служители в къщи. И пак ни мачкат. Какво значение има къде са създадени оръжията наречени в тая статия смъртоносни все едно други има. Те Руските убиват нежно ли. Гадове,. Интриги и интересни. За обикновен човек не е важен.
106
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи от 1945 до към 2010 руснаците на практика управляваха България и за това нашите все още имат малко страх от тях. Сега е 2022 и руските нямат много дума в България. И Българско да е било оръжието, какво? Продали сме оръжие спечелили сме някакви пари. Нито им дължим обяснение на руснаците нито нищо! Украйна има право да се отбраняват. България има право да продава оръжие.
105
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русия винаги е водила имперска политика и са ни вкарали в две войни. Още през 19 век започват имперска военна агресия на балканите и на 3ти март 1878 със Сан-Стефанския договор се опитват да създадат мини-славянска империя на балканите. За щастие нашите приятели англосаксонците се намесват и така се стига до Берлинския конгрес където осуетяват имперските планове на Русия иначе сега щяхме да бъдем като Крим - да мизерстваме като руснаците и да теглим под ботуша на Кремъл.
104
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическият диктатор Путин отчаяно се опитва да оцелее останал в изолация на края на силите си и загубил изцяло подкрепата и уважението на руския народ.
103
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И гранатомети правим.. дали. Търговия, продаваш - купуваш. Не е забранено. Не разбирам контекста на статията.
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то оръжието все някъде е произведено. Освен това оръжието не убива, а убива човека.
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екзарх Йосиф през 1879 г. се обръща към княз Дондуков с думите - Вие хубаво ни освободихте от турците, ама сега кой ще ни освободи от вас?!
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли е грях да избиват православните ви братушки с български оръжия? Защо поддържате и търпите този фашизъм наФатмака и Кирчо и Кокорчо? Пратете ги на гилотината и напуснете НАТО веднага!
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61.Проблемът е,че използването на мини и някой оръжия,казано елементарно са забранени за използване дори и във война.Всичко зависи от това дали тези оръжия са продавани на Украйна и кой ги е продал.По принцип,оръжието не гърми само.Някой трябва да дръпне"спусака".И този някой знае,дали оръжието което използва е разрешено или не.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, неспособен си и алчен и се държиш неадекватно, трябва да те сменят веднага! А какво ще кажеш, за това, че навсякъде в медиите пишат, че се извършват зловещи експерименти с българи от чужденци и чужди военни? Превръщате страната ни в нацистки концлагер - буквално! Спри експеримените, арестувайте престъпниците , които ги извършват или веднага се разкарай от властта! Веднага!
97
6
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 2 години
Вярно така хванаха руснаците че са свалили малайзииският самолет с руска система и руски снаряди .макар че още отричат
96
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 126///Фашизма е забранен в Русия.///Напротив, това е национална доктрина казва се путиноизъм.
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно те руснаците никога не са агресори ,те са освободители.само дето никой не иска да ги освобождават