Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ

Митрофанова заяви, че "София налива масло в огъня"
11 мар 2022 15:06, Нели Христова
193
Руското посолство: Подтикват ни към ембарго на износа на газ
Снимка: БГНЕС

Затварянето на въздушното пространство на България за руски самолети и поредния случай на изгонване на руски дипломати под измислен претекст несъмнено ще се отразят негативно на двустранните ни отношения.

Това казва руският посланик у нас Елеонора Митрофанова на видеобрифинг, излъчван на фейсбук страницата на посолството на Русия.

Заради внушения в медии и спиране разпространението на руски канали, Митрофанова ще информира всяка седмица на брифинг по актуалните въпроси от международния дневен ред и двустранните отношения с България.

Припомняйки обявяването от МВнР на двама сътрудници на посолството на Русия за персона нон грата, Митрофанова заявява, че това действие не може да се разглежда по друг начин освен като стремеж на официална София да „налее малко масло в огъня” в разпалваната от Запада антируска истерия.

Тези действия няма да останат без отговор, прочита посланикът и припомня, че на 5 март Русия обяви България за неприятелска държава.

Не налагаме още ембарго за доставките на газ по „Северен поток” 1, но европейските политици активно ни подтикват към това, посочва посланик Митрофанова.

Тя казва, че заявленията за отказ от руски нефт и нефтопродукти будят недоумение, след като цените днес са се покачили на над 130 долара за барел.

Освен това всички знаят, че доставките на нефт и нефтопродукти от Русия днес са най-конкурентноспособни за европейския пазар. Отказът от руски нефт ще доведе до тежки последици за световния и най-вече за европейския пазар. При това не е възможно бързо да се замени обемът на руски нефт за европейския пазар, това ще отнеме повече от една година, казва още посланикът на Русия.

Митрофанова прочита още, че Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна.

Русия взема всички възможни мерки, за да запази живота и сигурността на мирните жители. Ударите се нанасят само по военни обекти. От началото на военната операция, казва посланикът, са унищожени 2911 обекта на украинската военна инфраструктура, включително 141 зенитни ракетни комплекса, 89 бойни самолета и 57 хеликоптера, близо хиляда танка и други бронирани машини. 90% от военните летища са ликвидирани.

Украинските националисти пречат на хуманитарните коридори и използват мирни граждани като жив щит, заявява посланик Митрофанова във видео изявлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
1
 
! Отговори
козяк нато вън преди 2 години
е разпадащата европа ли ви помага , кой дойде освен от америка за техни си частни интереси не сме в иконически съюз с америка ес дори за бежанците не дама пари козяк нато вън
128
6
 
3
 
! Отговори
Zzz преди 2 години
Въпросната госпожа защо се унижава да говори пред маймуни с губернатор Мустафа,които до такава степен са обладани от омраза ,че са загубили чувството си за самосъхранение и държавност.
127
3
 
2
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
А после ше боеме теманета ама нац било каквото било нема вече
126
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Госпожа мУтрофанова измитайте се в Масква. Непрекъснато ни настройвате срещу руския народ. И защо отровихте Литвиненко?
125
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години пуските посланнизи се държат високомерно към българите. Айде у лево,бе. За какво да ви уважаваме. За Цар Освободителя ли? Ами нали вие го гръмнахте,***. Не представлявате освободителите,проумейе това пияници и деца на алкохолици
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая госпожа много си е повЕрвала. Чемодан,возкал,Масква .
123
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е нахална " г-жа Матрьошкина". Били обявили на 5 март България за неприятелска държава. Какво, с любов ли да говорим за агресора ? С тази война загубихте голяма част от симпатизантите си в България.
122
11
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Смятай ако ни наложет ембарго след пьченето на канадеца какьв глад настъпва
121
12
 
12
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
Съветската хунта трябва да умре
120
17
 
20
 
! Отговори
КЪЦИ преди 2 години
НАПРАВО СПИРАИТЕ ГАЗА НА ТОЯ ПРЕДАТЕЛСКИ НАРОД
119
22
 
25
 
! Отговори
Златка преди 2 години
Тази Мутрафонова да си взема газа и да се маха от България!
118
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо много мразите Русия, бе гейзерунгелчета?! Да не са ви "обидили" нещо руснаците?!
117
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те разбраха ли, че отдавна не сме 16-та съветска република? Копейкин отдавна трябваше да е с отнет имунитет, че работи срещу интересите на държавата.
116
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо децата, любовниците и т.н. на руските олигарси си живеят в имения за милиони, но не в Русия, а в страните от лошия Запад? Лицемерни и към собствените и чуждите крепостни.Див червен капитализъм.Най-страшният....
115
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В средата на април фашистки СССР фалира. Спрени са плащания по дългове и облигации, секвестирани са валутните сметки на руснаците, магазините са празни. Забранен е износът от СССР на всички стоки, съдържащи електронни чипове. СССР се връща не в 1998 година, а в 1918-а.
114
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пич на снимката що е с обеци? Иначе костюмчето на италиански мафиот много му гила.
113
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България пак е от грешната страна. За кой ли път вече?
112
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за държава сме щом позволяваме едно посолство от Kозяк да ни нарежда какво да правим?
111
6
 
15
 
! Отговори
До ВИЕ КОИ ХУЛИТЕ преди 2 години
Другарю, вие сте мозъчно обременен. Предлагаме ви модерна терапия със самогон и живак в престижна клиника в Архангелск. Пишете ни.
110
1
 
4
 
! Отговори
Kамен преди 2 години
До БългаринЗа Америка говорите,нали ?