Турция обвинява Гърция, че обучава терористи

Атина защити суверенитета на островите в Егейско море
3 юни 2022 14:46, Елка Василева
46
Турция обвинява Гърция, че обучава терористи
Снимка: архив, БГНЕС

Анкара обвини Гърция, че обучава терористи.

Атина защити суверенитета на островите в Егейско море, като получи подкрепа от френското председателство на Европейския съюз, предаде БНР.

Още по темата
"В Гърция няма военни бази за подготовка на терористи", отговори гръцкият министър по защита на гражданите Теодорикакос на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

"Анкара да престане с провокациите", реагираха от парламентарните партии.

Напрежението между двете съседни страни ескалира след изявление на турския президент Ердоган, че няма да преговаря с премиера Мицотакис.

Анкара настоява за демилитаризация на част от островите в Егейско море. Атина заяви, че "никой няма право да поставя под съмнение суверенитета на Гърция над островите".

Френският президент Макрон подкрепи гръцката страна.

Гръцкото министерство по миграция съобщи, че очаква "жарко лято" с мигрантски натиск от страна на Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До евреин - Като гледам ти дори не си се научил да пишеш, но иначе имаш претенции, че си бил много умен хаха Да не си прекъснал образованието си в средата на 2-ри клас?
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До евреин - Хехе ... Аз съм бил в 92 държави и по-умни от българите не съм срещал... :) ... Също и по-големи измамници от такива като теб. Силно се надявам да не живееш в България, а ако живееш, да се ожениш за българка, за да те възпита малко. Явно и последното ти липсва... :)
40
6
 
2
 
! Отговори
евреин преди 1 година
до el turqo по-прости от българите и турците няма, бил съм в 90 държави, турците поне са малко по-работливи от бъкгарите ама файда няма, иначе нямат акъл за 5 пари и едните и другите
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спорно е кой е по-***, дали ние българите или турците, ама византийците слагат в малкия си джоб и българите и турците и живеят много по-добре , идете и в Гърция и на запад и ще го видите, турците и българите масово бачкаме кат бараби, а византиеца винаги тънка лайсна и вади повече от нас и държавата му похубава от България и от Турция и 3 пъти по висок стандарт от Турция и 2 пъти от България има византиеца
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те и българите че са прости факт, ама и турците много глупави, за съжаление
37
3
 
4
 
! Отговори
EL TURQO преди 1 година
Аз по- проZти от българите не съм виждал. Хем за нищо не ги бива, хем много говорят.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е византийците са хитри, а турците глуповати, те и в България турците за съжаление, не са от най-образованите и мислещи хора, те и не знаят добре български масово, за съжаление, е как да се интегрират като те самите не искат, затова правешкия селянин Тодор Живков му дойде на акъла, че не се интегрират и че ще стане кат Кипър и реши дс им смени имената и да ги изсели
35
3
 
4
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
нищо няма турчинът е работлив, но глупав и простоват, не залага на високите технологии, разчита само на гастербайтерите и туризмът, гъркът освен на туризма, разчита и на високотехнологична икономика, наскоро създадоха хъб на Майкрософт в Гърция - инвестиция за 2 милиарда долара, която в дългосрочен план ще донесе за 10 години поне 10-15 милиарда долара приход в гръцката икономика.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците са по-мързеливи от турците имат 3 пъти по-висок стандарт на живот и вземат около 3,5 пъти по-високи заплати, обяснете ми как става това, то никога в цялата си история през 20ти и 21 век турчина даже не е доближил стандарта на гърка. Има нещо, цял живот съм се чудил, но това са фактите.
33
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
ела в Турция да бачкаш и да живееш, за 32 години стаж в Турция избягах 1987 г. и за 32 години ми дадоха 180 долара пенсия 3 600 лири, не говори глупости, масово младите турци работят в Германия, Франция, Англия, тук се задържат само безперспективни мързеливи, и хора с деца, дето нямат избор и е много, ама много зле, затова се прибрах в Момчилград от 1 година и си живея супер тук, гледам си домати,и всичко необходимо, пилета, краставици лук, а с пенцията ми от Турция си плащаме с жената тока
32
5
 
4
 
! Отговори
Илхан преди 1 година
цял ден бъхтим в турция за по 7 евро, ама си го заслужихме след като избираме Ердоган всеки път значи ни харесва. На никой не може да се сърдим, България виждам скоро си идвах, че стандарта се е вдигнал много, не бях си идвал 10 години, а в Турция за 10 години падна до африканско ниво вече, за съжаление, живея в Истанбул и май ще си продавам жилището за около 100 000 евро ако мога и се прибирам в Кърджали.
31
0
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 1 година
аз съм смесен баща българин, майка - туркиня, ама оправи си се пише отделно, а не заедно, моите грешки са от бързината на писане.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
точно така, обясни им го, аз имам бизнес с Турция , уважавам ги и вечер ги съжалявам, просто изнемогват хората, нямат пари за елементарни неща, скоро да разтовари един малък бус в Истанбул, отне му 6 часа едно момче взе на турчина с който работя 80 лири около 8 лв , това е падение, а Ердоган си строи дворци
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28 Щом толкова българин оправиси правописа токмак.
28
6
 
4
 
! Отговори
бг турчин преди 1 година
ами турската лира гледам 10 стотинки, то вече едно парче тоалетна хартия е по-скъпа от великата ни турска лира, аз съм бг турчин и доскоро хвалих Турция но положението там е трагични поне от 3 години, аз бачкам в Италия, сестра ми в Англия, другите ми две сестри в България, никой от нас не е ходил в Турция да бачка, навремето чичо ми отиде 1989 г, и 1992 г. се върна, няма стандарт на живот в Турция и никога не е имало, не гледайте филми, аз съм бил имах роднини там, зле е положението
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция настоява за демилитаризиране на островите, за да може след това да ги завземе спокойно. Така стана и с Кипър- изтегли се гръцката дивизия и Турция постигна голяма победа срещу кипърската милиция въоръжена с пищовчета. Кой вярва че Гърция има войска на островите за да нападнела Турция?
26
6
 
4
 
! Отговори
do 24 преди 1 година
турските сериали ги гледат само бабичките и някой и друг бг турчин дет се кефи щото със турските сериали все давали богати къщи и коли. Файда няма като БВП на глава във велика Турция е 8 000 долара, а в бедна България 14 100 долара към май месец 2022 г. по данни на МВФ и Световната банка
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе ***,защо пишете глупости,едвам чакате 24 часа за да гледате другата серия на турския сериал.
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на мусталатият анадолски диктатор все му се привиждат терористи - Швеция обучавала и приютявала терористи, Финландия, Гърция също, а бе мустакат - тези и трите държави са бели държави, със супер добра инфраструктура , със отличен стандарт първите две и с много дибър третата и така нататък, ти си тръгнал Турция дето масовата заплата е 220 долара да ми се правиш на голям и дето има 35 милиона турци на запад и никой не се връща преди пенсия в турския рай в кавички.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз в Гърция мизерия не съм видял никъде , ходил съм над 30-40 пъти и на много места, в Турция на много места в градовете има супер мизерни гета, напишете в гугъл Tarlabasi Istanbul и ще видите потресаваша мизерия в която живеят няколко милиона истанбулчани, а пък какви котпори съм виждал в азиатската част ви е бедна фантазията .