Служителите на "Туитър" напускат след ултиматума на Мъск

Очаква се това да направят поне 50% от работещите в компанията
18 ное 2022 09:14, Елка Василева
58
Служителите на "Туитър" напускат след ултиматума на Мъск
Снимка: архив, БГНЕС

Стотици служители на „Туитър“ се очаква да си тръгнат от изпадналата в затруднение социална медийна компания след ултиматума на новия й собственик Илон Мъск работещите да се регистрират за „многочасова работа на пълни обороти“ или да напуснат, предаде Ройтерс.

Още по темата
В анкета на приложението „Блайнд“ за работното място, което потвърждава самоличността на респондентите чрез служебните им имейли и дава възможност за анонимно споделяне на информация, 42 процента от 180 анкетирани са избрали отговор „Решавам да напусна, свободен съм“.

Една четвърт са казали, че са избрали да останат „с неохота“ и едва 7 на сто споделят: „Кликнах върху „да“, за да остана, защото съм отдаден“.

Мъск проведе срещи с някои от високопоставените служители в опит да ги убеди да останат, казаха напуснал и останал служител, които са във връзка с колегите си.

Снощи служители по сигурността в „Туитър“ са започнали да гонят работещи от работните им места, съобщи запознат източник.

В друго допитване на „Блайнд“ за това каква част от служителите ще напуснат, повече от половината анкетирани са казали, че според тях това ще са поне 50 на сто от работещите в компанията.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фо 2 - Мързел. Сменяш си работата и толкова!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 - Стига си се мяткал.
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мързеливцииии! Къде са здраво работещите, трудещи се ощи отдадени хора? Тук виждам само купчина хленчещи деца!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Демокрация?!? преди 1 година
Свобода на словото?!? Каубойс рулз?!? Хмм,интересно!
8
9
 
7
 
! Отговори
поне.. преди 1 година
поне ще разкара от туитър изкукалите левичари.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко празни приказки е тази статия. Работил съм в Data Analytics отдела на Twitter (но като външен контрактор през моята си фирма), даже имах собствен екип. Доста приятели имам там- никакво напрежение няма, всичко си е постарому. Нормално при нова собственост да има промени в топ мениджмънта. Иначе ИТ секторът е рай навсякъде по света. Брутален недостиг на кадри и всеки напуснал намира работа за дни, било то по света или у нас за в пъти над средната заплата за всяка страна. Сладка работа.
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради този самозван и с претенции за влиятелност милионер, натрапен от медиите като някакъв феномен, Туитър е под заплаха от закриване! Сега е моментът некадърният Мъск да се провали с гръм и трясък и да фалира!
5
2
 
27
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Ако премиера каже "Нека в министерствата в София останат само тези които наистина работят - ще останат около 5 човека. Горе-долу 98% от хората ще напуснат".
4
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им звъннат два пъти от банката и ще се върнат coпoлuвu и хлипащи,и ще обясняват как са допуснали грешка.
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Супер. Ще дойдат нови кадри.
2
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четох книгата за Мъск, един негов служител не отъш на работа, защото му се родило дете, а Мъск казал, че това не причина да не е на работа. Този човек е гад, иска хората да работят по 18 часа на ден и да спрат на работа. Крещи и се кара на хората, при такъв човек, не ти трябва да работиш, а заплатите не са нещо невероятно.
1
8
 
21
 
! Отговори
сина преди 1 година
дрее ми на шапката ко става в америка. Ние нас не мож си оправим, та краварите да ги мисля!