Асен Василев: Даваме перспектива на България, трябва да останем на власт

Кабинетът започнал тежки реформи
12 окт 2023 11:00, Красимир Ангелов
127
Асен Василев: Даваме перспектива на България, трябва да останем на власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според финансовия министър Асен Василев кабинетът "Денков" трябва да остане на власт, защото дава ясна перспектива в каква посока се движи България.

Още по темата
Той обаче призна, че не би подценявал вота на недоверие, внесен от опозицията.

"Започнахме да вършим изключително трудни реформи, които бяха отлагани 20-30 години", каза Василев и добави, че цели сектори на икономиката, в които проблемите с години са "замитани под килима", са придвижени напред.

Като пример той посочи предвижването напред на реформата в съдебната система.

"Това ще бъде една изключително дълга битка", заяви финансовият министър и допълни, че първите крачки са направени, но има още много дълъг път.

Кадри от вота на недоверие вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно така. И като се знае това, са още по-жалки с тия празни закани.
80
2
 
3
 
! Отговори
Цар Асян Първи преди 8 месеца
Идват от небето, да ви каа, чи тоа Асан, дет ся ви гълче, не е кат нас, Асянити, нит кат първия, ни кат втория;))) Ний сме Тенгри, яко, макар, че на водят ристиене;))) Будали;))) Тенгри яко и твай, че Асан ша ви остане до самият край!;)))
79
2
 
7
 
! Отговори
Исторически парк преди 8 месеца
Асан дава перспектива за закриване на държавата
78
2
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 8 месеца
Ами затвори я бе, затвори я тая фирма... Ще затвориш ама друг път. Щото всички фирмаджии ревете - квалифицирани работници нямало, данъците високи, горивата високи, държавата виновна - ама никой не затваря че да иде да бачка за някой друг. Що ли? Щото май не толкова лошо.
77
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Доста глуповати сте се събрали тук или просто искате престъпна държава , защото и вие грабите при такава. ПП единствено ще засилват позиции с времето. И ще доведат страната до понятието " правова държава " . Колкото по-малко се пречи на този процес, толкова по-бързо ще стане. На герб , дпс и всички останали ще им дойде реда да влязат в затвора. Ясно е , че ще пречат с всички сили това да стане, но ако българските граждани могат да мислят, ще им се види сметката на дългогодишните престъпници
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя цирк е предизборната им кампания. По-евтинко, защото е криза. Само тетър сълза и смях. Няма да има мащабни копродукции тоя път. Проявете разбиране. Все пак се стараят. Не е лесно да дрънкаш глупости цял ден, всеки ден и то със сериозен вид. Не се справят чак толкова зле.
75
2
 
8
 
! Отговори
ХАМАЗ СА ХОРА преди 8 месеца
ПРАВИТЕЛСВОТО НЕ
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искате да ни окрадете и кой откъде е, нали Ококорения? Колко са гласували за вас, че да управляваш?
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Без смяна на геополитическа ни ориентация нищо няма да постигнем. А това означава Втори Народен съд.
72
1
 
6
 
! Отговори
Неразбрал преди 8 месеца
Защо няма чегъртане?Защо не чувам "чегърт,чегърт,чегърт..."?Не разборам
71
2
 
12
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Каква перспектива може да има България? банкянския закри земеделие, енергетика и прочие, а тези след него продължават делото му.
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сглобката фалира държавата, затова веднага МАРШ от управлението.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Според финансовия министър Асен Василев кабинетът "Денков" трябва да остане на власт, защото дава ясна перспектива в каква посока се движи България". И тази перспектива е ясна - набутват ни към дъното на дупката, в която успешно ни завряха в угода на чужди сили. Тая перспектива няма как да хареса на който и да е българин. Затова най-добрата перспектива е оставка на тези мошеници!!!!
68
1
 
11
 
! Отговори
АЛО ХАМАЗ преди 8 месеца
ОБЪРКАЛИСТЕ ДЪРЖАВАТА. ТУКА ТРЯБВАШЕ ДА НАПАДНЕТЕ
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не можете да управлявате държавата. Махайте се!
66
1
 
9
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
Вярно е, че Сглобката дава перспектива на България. С максимален срок на съществуване на държавата до 5 години, броено от сега. Аз, понеже не съм съгласен с така зададената перспектива, смятам че трябва да се вземат по-сериозни мерки от безмислени вотове на недоверие. Идващата зима ще бъде изключително подходящ момент да припомним на "управляващите" за какво са там и че Посолството не е чак такъв гарант за сигурност. В крайна сметка нещата застават по начин "или ние или те".
65
2
 
8
 
! Отговори
KoШ преди 8 месеца
Заминавате в коша, защото сте крадци!
64
1
 
10
 
! Отговори
негласуващ преди 8 месеца
А защо не се занимавате с нещо смислено в полза на обществото и да заемете тая 30годишна реформа на съдебната система която е ясно че никога няма да стане!Още 100 години ли ще слушаме за това?
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо изпълнителната система ще прави реформи в съдебната система като за нейно оправдание все прави изявления по тази тема,че работи по реформи на нея възложени,като тя сама за своята реформа нищо не е свършила освен да е подпират още две политически течения,че да е подтикват над тях на преден план за ротация очаквана и до там,щото по тази тема обширни изявления може да изкаже парламентарната система съставена от политическите теченията в нея участващи в комисии по темите що за съдебната система
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Държавата не е пред, а е във фалит. Просто трябва време да се усети от хората. Не става от днес за утре. Има известна инерция на събитията.