Зеленски: Важно е светът да не се измори от войната в Украйна

Това била целта на Русия според него
29 май 2024 06:35, Александър Попов
186
Зеленски: Важно е светът да не се измори от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е много важно международната общност да не се умори от войната в Украйна, каквато цел според него Русия преследва чрез дезинформация, предаде Франс прес.

"За украинците е много важно светът да не се умори" от войната, която продължава вече повече от две години на прага на Европейския съюз, заяви Володимир Зеленски на пресконференция в Лисабон.

"В противен случай няма да има справедливост, в противен случай светът ще бъде променен от хора като Владимир Путин", добави той.

Досега Украйна успява да "запази солидарността на света", подчерта Зеленски, но призна, че "това е много трудно". Русия се опитва да подкопае международната подкрепа за Киев, особено чрез кампании за дезинформация.

"Те са много силни по отношение на дезинформацията", предупреди Зеленски, като призова хората "да не вярват на лъжите, които Русия разпространява".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
18
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
До Анонимен"Защо Зеленски си мисли, че първата ни мечта е да му плащаме кашата, която забърка в Украйна? Кой го караше да убива сънародниците си в Донбас?" Ти сериозно ли? Ако да, то ти си най-яркото доказателство на "ефективността" на руската пропаганда върху глупавите и лековерните, които се информират за ставащото в Украйна я чрез Фейсбук, я чрез Телеграм, ВКонтакте, руските тв или руските проксита тук.
12
2
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
До анонимен 11. Защото раят рано или късно ще дойде и на нашата земя.
11
25
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Особено ефективна пропагандната дезинформационна кампания на Русия в някои бивши соцстрани, например в България. Има не малко мечтаещи тук да е както там. Само защо тези мечтаещи упорито не желаят да заминат в онзи рай на земята остава не ясно.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски да не ръси глупости, а да даде отчет как затри френския легион.
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо Зеленски си мисли, че първата ни мечта е да му плащаме кашата, която забърка в Украйна? Кой го караше да убива сънародниците си в Донбас?
8
0
 
30
 
! Отговори
Широко затворени очи преди 1 месец
Зеленски е като кафето, не можем да започнем деня си без него :)
7
0
 
34
 
! Отговори
Злата Гад преди 1 месец
Ивах ти наглото лопеле... Както също така е важно, целият свят да ви дава пари. А за цивилните жертви в Газа - тях кучета ги яли, а? Нищо, Вовката скоро ще ти откъсне...клоунския червен помпон и ще ти го натика в...джоба.
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На бело от сутринта....
5
0
 
34
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Тоя накрая ще го бастисат нацитата. Задето е тотал щета като президент.
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мале, мале рано сабахля пак сте изтипосали зеления наркоман значи положението му никак не е розово за разлика от сънищата му.
3
0
 
42
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
И просенето е до време. Интересно ми е какво е дала Укрия на света ,та едва ли не всички са и длъжни да и дават. Ай сиктир наркозависим!
2
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
този комедиант не се ли изчерпа!
1
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Русия първа се измори от войната в Украйна - ще има мир. Това е най-важното.