Майката на един от българските измамници на Острова: Надявам се Англия да гори!

Въпреки многото пари на Гюнеш Али майка му живяла в нищета
1 юни 2024 16:30, Нели Христова
164
Майката на един от българските измамници на Острова:  Надявам се Англия да гори!

Може да отнеме години на следователите, за да възстановят £50 милиона, които Гюнеш Али и неговата банда измамници са откраднали от британската хазна.

Смята се, че голяма част от тях са похарчени за луксозни часовници и дизайнерски дрехи, скъпи коли и многоетажни имоти. Но едно е сигурно: Али не е похарчил парите, за да помогне на майка си да намери по-добро място за живеене.

Още по темата

Къщата в Пловдив, централна България, където е израснал 34-годишният Али, буквално се руши. До преди шест месеца майка му и брат му живеели там, преди да бъдат принудени да напуснат, защото покривът се срутвал, казват съседи пред The Times.

Майка му, Магбуле, е работила като чистачка в хотели и ресторанти в града, преди да се пенсионира и, и е била "добър и мил човек", казва една жена, която живее на улицата, пред The ​​Times.

"Всички майки страдат за децата си, но тя е страдала повече от повечето. Гюнеш се грижеше само за себе си. Той е натрупал толкова много пари и въпреки това позволи на майка си и брат си да живеят при толкова лоши условия.

В четвъртък Али беше осъден на седем години лишаване от свобода за ролята си в измамата, при която хиляди фалшиви искове за универсален кредит са направени между 2016 г. и 2021 г. Голяма част от парите са изпратени в България, където полицията твърди, че милиони са похарчени за имоти.

Али беше описан в съда като тартор на бандата от петима души, които бяха осъдени за "измама в промишлен мащаб". Въпреки очевидното синовно пренебрежение, Магбул е застанала до сина си. В бойно интервю за българската национална телевизия bTV в четвъртък тя каза, че той е "добро момче".

Посочвайки разрушения си дом, тя каза: "Вижте къде живеем милионерите. Знаеш ли колко е добър? Той може да построи къща от нулата. Занимавал се е със строителство, знам го. Как може такова дете да е гангстер? Надявам се Англия да гори."

Магбуле отглежда двамата си сина сама в къщата, сграда от 19-ти век в края на града. Когато е на 11 години, Али започва работа в автосервиз. На 20 години се премества в Обединеното кралство, където по-късно получава разрешение за неопределено време. Смята се, че той е заемал няколко работни места, включително работа в ресторантьорството и строителството, преди да създаде схемата за измами с облаги през 2016 г.

Измамата приключи през май 2021 г., когато полицейски служители извършиха координирани акции в няколко имота в Лондон и арестуваха бандата.

По време на претърсване на офиса и дома на Али в Ууд Грийн, северен Лондон, полицаите открили повече от £40 000 в брой. Видео, извлечено от телефона му, го показва как размахва бележки из апартамент. Докато беше под гаранция, Али избяга в България, но беше екстрадиран обратно във Великобритания през февруари миналата година.

Съседката, която пожела да не бъде назовавана, каза, че последно е видяла Али в дома на майка му преди около две години. Той изглеждал "много добре", спомня си тя.

Али поддържаше бизнес връзки с родния си град. Според фирмения регистър на България той притежава мажоритарен дял в бизнес, наречен VIP Deluxe, който описва дейността си като предоставяне на ресторантьорски услуги. Deluxe беше името, дадено на компанията, която управляваше във Великобритания, където полицията откри 2600 пакета с искове, 15 банкови карти и лаптоп, влязъл в уебсайта за универсални кредити.

Мъж от офиса на компанията в Пловдив отказа да говори, като затръшна вратата при споменаването на името на Али.

Докато чакаше процеса, се казва, че Али се е "държал безупречно", твръди съдия Дейвид Ааронберг Кей Си при произнасянето на присъдата. Това по никакъв начин не омаловажава мащаба на престъплението му, постанови съдията, който намали първоначалната присъда с 25 процента само въз основа на това, че той се е признал за виновен.

"Вие изиграхте водеща роля в схема, която беше сложна", каза Ааронбърг, добавяйки, че е ясно, че Али се наслаждава на "разточителния начин на живот", който му предоставя неговата престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
24
 
! Отговори
Неориентиран преди 3 месеца
Магбуле направила изказване в "бойно интервю за бълг. нац. телевизия". Някой знае ли що е това "бойно интервю"?
97
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На 11 г. Алито защо не е ходило на училище? То почнало да прави пари, а ние сме плащали детски надбавки и помощи за него, защото е скъпоценно дете, т.е. от онова малцинство. Нашите ходят на училище и впоследствие не излагат България по света, но на тях детски надбавки не им се полагат.
96
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Индийски драми. Това става за сюжет на сериен филм, продукция на Боливуд.
95
0
 
15
 
! Отговори
Нео преди 3 месеца
Каквото пожелаваш на другите, да ти се върне десетократно!
94
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Али не само е роден, но и е възпитан от Макбулето. Няма какво да я съжалявате, пък и нали прочетохте какво приказва и как кълне?
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хе ер Доган как се подигран с тая фашиска преди беше в Турция и не и дадоха стик да,седне ,браво на Доган ))
92
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Майката защитава сина си престъпник с апокалиптични предсказания.
91
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия как ги нарочиха ,явно няй друг е крал милионите лири
90
0
 
5
 
! Отговори
МАХНЕТЕ ДОХОДА БРУТО преди 3 месеца
КАТО ЕДИНСТВЕН ПОКАЗАТЕЛ КОЙ Е БЕДЕН ИЛИ БОГАТ !
89
3
 
33
 
! Отговори
Докога така преди 3 месеца
Какво хубаво българско име Гюнеш Али. Тези журналисти до кога ще лъжат, че това са българи? Нямат ли грам българщина в себе си или парите са им затворили очите? Много добре знаят, че това не са българи, а български граждани, но упорито продължават да натрапват, че са българи. Какво искат да внушат, че българите са крадци, измамници и мошеници ли ?
88
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз разбрах къде са милионите. По снимката ясно си личи, че този чист българин е бил на море и е хванал тен преди да го арестуват
87
1
 
32
 
! Отговори
Ели преди 3 месеца
Наричайте нещата с истинските им имена! Този е българин, точно толкова, колкото аз съм китайка! А майка му кълняла Англия... Нали знаете кои кълнат?
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ден след заминаването на Урсула ще бъде взривен Альоша. Както ви харесва!
85
2
 
17
 
! Отговори
До 92 преди 3 месеца
Добре, че са в Англия. Тука да си е платил и даже нямаше да влезе в затвора. Пиши и Тиквун обичат схемаджии
84
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цялата патардия с НАТО в София и Урсула в Пловдив е с цел България да се набоде на мушката на Русия. Англосаксонците са хора, които не правят нещо, което да няма перспектива поне 5 хода напред. Урсула в Пловдив ще бъде посрещната от строени БГ гвардейци атлантици заминаващи за Източния фронт. Не се шегувам.
83
0
 
21
 
! Отговори
До 89 преди 3 месеца
Лошото е, че главите им са толкова празни, че даже аудита и часовници не са си купили. Имат по няколко апартамента, а другото са го изяли и изпили. Племе....
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние сме си на мястото. Ти обаче може да вееш руzкия парцалив флаг на червения площад, не по нашите улици
81
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди Русия да изгори, ще завлече в Ада поне още 2 държави.
80
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде българите с британски паспорти да отиват да защитят интересите на Короната в Украйна! То любовта трябва да се доказва с действие!
79
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЕ САМО ТАЯ РОМКА СЕ НАДЯВА АНГЛИЯ ДА ГОРИ НЕКА ЗНАЕ ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ НАДЯВА АНГЛИЯ ДА ГОРИ