С лично оръжие е стрелял полицаят, който рани 19-годишно момче

Версиите на двете страни се различавали
7 юни 2024 18:17, Нели Христова
83
С лично оръжие е стрелял полицаят, който рани 19-годишно момче
Снимка: БГНЕС

Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с личното си оръжие. Това съобщиха разследващите, които изнесоха първи данни за случая, съобщи Нова тв.

Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно - до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.

Инцидентът стана в нощта срещу четвъртък. РУ-Плевен съобщи, че колата не спряла на стоп палка, затова полицаят стрелял два пъти, за да я спре, но улучил момчето.

Версията на младежите които са били с ранения в колата е различна от полицейската. Полицаите били цивилни, в кола без обозначения и няколко пъти не позволили на младежите да ги изпреварят. После ги засекли и ги накарали да отбият, за да се разберат. Не се легитимирали, момчетата се уплашили и избягали. Чули един изстрел и приятелят им извикал от болка. Раненият претърпя 4-часова тежка операция и в момента е стабилен. Приятелите му твърдят, че са разбрали, че полицай е стрелял по тях от разследващия, който дошъл в болницата, след като те подали сигнал на 112.

От МВР осъдиха действията на полицая. Не е ясно защо той не е подал сигнал на тел. 112 и не е проверил състоянието на простреляния. Личното му оръжие е предадено доброволно. Ако бъде доказана вина, служителят с над 20 години стаж в МВР може да бъде осъден на затвор от 2 до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от НОТИФИКАЦИИ
11 навика, които ни разболяват
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
BMW М 340İ преди 2 седмици
Сега с новите машини такива малки келешчета ще ги ловим на минутата.Браво на министъра и на събирачите на глобите че ни дариха с тези респектиращу автомобили, които и баварската полиция ги нямат.Само Бмв урааааа....
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия полицаи ще не гонят бандюгите а се занимават с деца ,цирк Дружба
77
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Ако полицайте се правили на "***"което не изключено,а и дали са дали алкохолна проба,заслужават да последват пътя на инспектора от ИВСС-София.
76
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 3 седмици
Държавата е дала на недоносника служебно оръжие и това е така, за да го ползва докато "служи", ако изобщо някога служи на народа и знае, кога и как да го ползва.Личното си оръжие може да си го ползва за лични нужди, като например да се гръмне.Кой престъпник си позволява да допуска подобно беззаконие?Защо тези министрш не са в затвора където е мястото им доживот.
75
0
 
4
 
! Отговори
Баба. преди 3 седмици
Проблема е , че са ПОЛЮЦИОнери ! Фашизма бил диктатура на военните. По разбираеми причини сега все още е студен фашизъм на полицаите-! Скоро ще стане " горещ"
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На бас, че на полицая нищо няма да му направят. Ще започнат да очернят момчето. И ще изкарат полицая за герой. Не сме забравили полицайката, която уби човек в гръб за 20 лв. с личния си пистолет.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ИСКАМ ДА ЗНАМАко са на 18 значи току-що са завършили? От какъв зор да работят? Може да са и студенти. Значи ако не работиш или учиш да те застрелят ли?
72
3
 
14
 
! Отговори
Спокоен преди 3 седмици
Ама че простотия. Едно момче ще е осакатено до края на живота си. Полицая приключва с ранната си пенсия и парите на куп, вероятно ще полежи в затвор, вероятно ще му вземат и последната керемидка за да плати обещетенията, едва ли жена му ще изтрае това. Защо бе ченге? Защо ти беше да пуцаш по деца?
71
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В България няма полицаи. Има милиционери, готови да тероризират и убиват младо и старо.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За 20 години стаж товари се музика възможностите
69
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо се крие че полицаите са МНОГО БЛИЗКИ до к.педков
68
14
 
14
 
! Отговори
щом петима ЗАЕДНО преди 3 седмици
са тръгнали през ноща, ТОВА СИ Е БАНДА и ЗА НИЩО ХУБАВО НЕ СА ТРЪГНАЛИ
67
1
 
17
 
! Отговори
Казума преди 3 седмици
Te не спрели на вдигната палка а пък той стрелял с личното си оръжие щото е бил "на работа" и служебното му е било при палката. Па у тъмното не видял къде е небето да стреля нагоре и случаааааайно ударил момчето.
66
21
 
6
 
! Отговори
ИСКАМ ДА ЗНАМ преди 3 седмици
ТЕЗИ ПЕТИМАТА ХОДЯТ ЛИ НА РАБОТА или ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ИЗТЯГАТ А ПРЕЗ НОЩА ТРЪГВАТ ПО ПРЕСТЪПНИ ЗАДАЧИ > стотици хиляди такива нито учат, нито работят
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Някой има ли снимка на ушевото Сомовитско ceлuнчu,да го видим как се е татуирало.
64
5
 
14
 
! Отговори
А.С.А.В. преди 3 седмици
Ушеф хомосексуалист!Да го играе татко у затвора и да му кажат айде татко да ла п не на мама курац
63
22
 
6
 
! Отговори
ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ преди 3 седмици
НА МЛАДОЦИ ПОД 28 ГОДИНИ ДА КАРАТ СЛЕД 22 00 ЧАСА
62
4
 
34
 
! Отговори
С преди 3 седмици
Покажете ги тия полицаи и им дайте именатаТова граничи с филми като Кръстника, но да, нали си имаме дон Балон!
61
3
 
22
 
! Отговори
читалище заря преди 3 седмици
изречението "Ако бъде доказана вина" е просто за пулицър.
60
6
 
25
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
ушатия сега ше го преместат от криминална в кат, ше се води наказан. първо провинение му е, ше мине със строго мъмрене. най много косаджиите да му вземат личното. служебно па му се полага така че мамин благ командо пак ше ходи да се праи на интересен.