Митрополитите Григорий и Даниил на втория тур за избор на нов патриарх

Предстои повторно гласуване
Обновена: 30 юни 2024 11:07 | 30 юни 2024 10:58, Елка Василева
57
 Митрополитите Григорий и Даниил на втория тур за избор на нов патриарх
Снимка: архив, БГНЕС

 Митрополитите Григорий и Даниил отиват на втория тур за избор на нов патриарх.

Приключи първият тур на избора за нов патриарх на България. Григорий Врачански и Даниил Видински събраха най-много гласове при избора на нов патриарх. Врачанският митрополит Григорий е събрал 64 гласа, Видинският Даниил- 51, а Ловчанският Гавриил - 19. Невалидните бюлетини са четири на брой. Митрополит Гавриил отпадна на първия тур.

Точно преди десет дни Светият синод избра тримата митрополити, които имат право да участват в процедурата. Това бяха Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински. Днес 138 от 140 делегати избират новия български патриарх.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Общество
КЕВР решава за цените на тока за бита, парното и топлата вода
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
ХАХА преди 1 ден
До Анонимен Боко-тиквата-двуличника къде беше, нали е много набожен? Хахаха...
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кремъл и руското посолство са доволни от избора
36
0
 
5
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 ден
Дами и господа, другаки и другари нека да поърнем заедно. Преди час Два гледах на Нова Полюцията имам предвид телевизията. Дискусията беше за новото патриарх. Гости,, психолжката може и да е фолк звезда,, някоя си,, и забележете вярващия футболяр Благо който бил много вярващ и много татуиран на фона на Руската църква дето цунанка Стъпалата и се кръсти. За дезинфекция прапоръчвам концентрирани напитки и вяра.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кой от двамата е от кгб и кой от дс, да ги запомня по-лесно
34
1
 
4
 
! Отговори
Педо филиите преди 1 ден
Пак ще яздат народеца, който е вярващ! Жалко за народеца!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Току що една мисирка по една трибуквена телевизия се изцепи, че нашата църква трябвало да избере по кой път да тръгне....на запад или изток. Като, че ли ние сме "западно-православни" християни :)))
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Павел е първородният син от близнаците Павел и Петър синове на Исус и Диана (Мария Магдалена), който е новоепохалния Български Първожрец истинският Кан(Жрец) и Цар Авитохол (33-333) от Именника на Българските Канове, който е всички "римски" (Български) Първожреци и Императори на Свещената Българска империя (33 - 518), фалшифицирана след 1000 години на "Римска", от Нерон, Тит Флавий Веспециан, който е Родоначаникът на новоепохалната генерация на Дуло, херметизиран като Флавий със Свещения шифър!
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
интересно, Даниил който е учил английска филология и е живял 7 години в Ню Йорк бил путинофил, трябвало да изберат Григорий щото учил в Атина и евентуално гръкоман
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всички Арийски държави - България, Швайцария, Бавария, Унгария и Иран са потомци на рода Дуло - потомци на Исус и съпругата му Дияна. В Иран до покоряването му от исляма народа е вярвал в Зороастризма - Звездите. Ние Българите сме ХОРА, играеме Хоро и пееме заедно в Хор в името на Бог Хор - Загрея (Слънцето) като се появи на ХорИзОнта на Връх ХорБел на Рилските Езера (преименуван от исляма на Мусала) и затова сме ХорИстиЯне - Хора на Истината - деца на Исус Христос!
29
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Дано да стане Даннил, човека изказва истинската позиция за войната. Прави му чест! Надявам се да е той
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Така е! Истина казваш: Шeстопръстната ръкa ходи по клавиатурата и с шестия пpъст пише: Имахме 1 рoдилка - млада, хубава наглед и под бялата престилка всичко беше и наред. Тя нaпъна и тогава м/у нейните б.e.д.р.а, аз видях да се подава Поп със Златен Кръст в Ръка. Тя му счупи киркилeто и той погледна към Мoсковето: "Щом изям един домат, аз готов съм за дебат. Щом изям един картоф аз за битка съм готов!" От едно време е така: Комуниста кръв дава, майка си продава, ала ПАРИ и ВЛАСТ НИКОГА НЕ ДАВА!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Балотаж значи на баба Гусиии и баба Дунаааа :)))
26
2
 
8
 
! Отговори
Чичак преди 1 ден
Митрополит Мерцедесий нема ли?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Автобус, пътуващ в Бургас, посока "Меден Рудник" Възрастна баба внезапно започва да рецитира Омировата "Илиада": "О музо, възпей оня гибелен гняв на Атила Пелеев" и тъй нататък. Не млъква десетина минути. Спира да рецитира на третата спирка и всички пътници избухват в аплодисменти. Тогава бабата се усмихва смутено и казва: - Ей на, това го помня, ама защо съм в този рейс и къде отивам - убийте ***, не знам! А спомних си: В Църковата при Комунистическия Поп!
24
6
 
11
 
! Отговори
Бау преди 1 ден
Гледайте да е някой по млад и здрав, че да удържи, докато Путин превземе Кривой рог поне!
23
2
 
6
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 ден
Дами и господа, другаки и другари предстои стриганв.,но за да си добър член на стадото преди всичко трябва да си овца.
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
КОПЕЙКИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО! КОПЕЙКИ В ПАРЛАМЕНТА! ОТКРИТИ КОПЕЙКИ В БПЦ!ДАНО ГОСПОД СЕ СМИЛИ НАД БЪЛГАРИЯ
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"И ако слепец слепеца води, то двамата ще паднат в ямата", е казал Господ Христос.... Ние БЪЛГАРИТЕ, сме БОГОИЗБРАНИЯТ НАРОД!!!И го ЧУВСТВАМЕ, но не го знаят мнозина от нас. Знаят го обаче враговете на БОГА. Не случайно там, НА ВХОДА е написано СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. Когато БЪЛГЪРИНЪТ се събуди, сестра му РУСИЯ, ще изглежда като малко ядосано пале, пред ГНЕВА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИ И БЪЛГАРКИ ДРЕВНИ, СТЯГАЙТЕ СЕ, БОЯТ НАСТАВА.
20
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Григорий е Сорос шпионин на ЦРУ подводница.. Сега ще видим кой ще спечели българщината или икуноменизмът и украинизацията..
19
2
 
4
 
! Отговори
Иисус е евреин преди 1 ден
Но евреите вярват в Яхова не в Нашия Бог.