Обвинение за 21-годишен, крал данни от институции и банки

Нерегламентираният достъп е осъществяван от март 2020 до януари 2024 г.
29 юни 2024 12:05, Красимир Ангелов
32
Обвинение за 21-годишен, крал данни от институции и банки
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа Теодор Ил., на 21 г., във връзка с многократни неправомерни действия (компютърни престъпления) – нерегламентиран достъп до информационни системи на десетки държавни институции, търговски банки, застрахователни компании и други юридически лица, копиране и използване на съответните данни от информационните масиви и др.

Установено е, че нерегламентираният достъп до базите данни е осъществяван в периода от месец март 2020 г. до м. януари 2024 г., съобщиха от прокуратурата.

На 28 юни по досъдебно производство, водено под надзора на СГП, следователи от отдел „Киберпрестъпления“ на Национална следствена служба, съвместно със служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР, са предприели действия по разследването – претърсвания и изземвания, при които са проверени над 20 адреса на територията на страната.

В хода на операция е установен и задържан – Теодор Ил., представящ се в онлайн пространството с псевдонима "Емил Кюлев". В хода на операцията е иззета компютърна техника, в т.ч. и персонален лаптоп, който задържаният се е опитал да унищожи.

Спрямо Теодор Ил. са повдигнати обвинения по чл. 319а, ал. 1; 319б, ал. 2, както и по чл. 216, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Предстои възлагането на експертизи на иззетата техника. Извършени са разпити на свидетели. Действията по разследване на престъпната дейност на продължават.

Прокурор от СГП ще поиска от Софийски градски съд налагането на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: кражба на данниСГП
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вътрешен човек ги изнаса и ги продава. Най-вероятно са неколко трактора и келевци.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Крал е друг път като то има всичко и трябва само пара за да ги има всеки
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще започнат да летят компромати и има надежда всичко да се срине, за да почне отначало.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Човекът разполага с паролата на айфона на Петров. Освен това има компромати и доказателства за всички далавери от 89-та до сега.
7
4
 
12
 
! Отговори
339 преди 4 дни
Да го направят началникотдел Киберпрестъпления при НСС.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
За "Емил Кюлев" става въпрос и това трябваше да гърми във всички медии! Това е човекът, който успя да хакне и пребори Алексей Петров! В последствие почнаха да работят заедно и разполага с огромни масиви от информация. В момента в държавата се извършва подготовка за гражданска война. България трябва да престане да съществува в този си вид до 6 месеца. Уличните вендета ще бъдат задействани след 3 месеца. Божков, Пеевски и Борисов ще бъдат отстреляни в този срок. Мислете!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Bepвaш лu, мaт'puaлe, вepвaш лu?
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Значи момчето е било не пълнолетно тогава товст не носи отговорност! Пак скалъпени неща ми се струват
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щом хлапето е толкова кадърно големите спецове от МВР трябва да го вземат на работа.
2
4
 
18
 
! Отговори
Резил преди 4 дни
точно 21 годишен ще е Емил Кюлев. ХАХА. На 19 ще знае как да заплашва трактора и да го изнудва. ***. Въпросният хакер (истинския) изтегли всичките бази данни на НАП, НОИ, МВР, ЕСГРАОН, застрахователите и който още се сетиш. А те обвинили 21 годишен дето тогава е бил на 16 и още не е знаел как да си смени памперса сам. Държавата ни е пълно по сме ши ще.
1
5
 
7
 
! Отговори
колкото и поразии преди 4 дни
и стрес на ИТ тимовете да е причинил ще го пуснат скоро срещу 5000 лв гаранция и условна нали е млад пък и не се опитал да изнасили някоя кака едно от малкото неща за което дават сериозни присъди