НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
7
 
20
 
! Отговори
според преди 1 месец
генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг...война ДО последния Урка!!!Желаещите да са ПУШЕЧНО месо да се обадят в централата на телефоните на НАТО-МАТО-НАСРАТО!
240
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искате и за столетия да се готвим? Или за хилядолетия? Ще висите скоро, да знаете!
239
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Столенберг, ти ако си мислиш, че Европа ще финансира войната в Украйна десетилетия то много се лъжеш. Марула успя да вземе втори мандат, но това няма да е така следващия път. Политиката и ще бутне народите още по силно към десните. Само тогава Европа може да започне да се стабилизира, но вероятно ще е твърде късно вече....
238
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Мечтите на сащ и НАТО са хубаво нещо . Русия ясно се изрази Украйна ще изчезне защо не и сащ и НАТО голям кеф
237
1
 
11
 
! Отговори
Доналд Тръм преди 1 месец
Кръчмаря, кръчмаряяяяя
236
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно казва човека. Аз от кога казвам, че трябва да се увеличат вноските към НАТО? Предлагам да започнем с нещо минимално от сорта на 100 еврака месечно на човек от семейството. Тъкмо и *** да започнат да свикват с евраците. Да видят, че не апат. Волгин вече го усети в Брюксел и неще и да чуе за колхозия
235
5
 
19
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Няма да е нужно да се готвим максимум до 2026 Украйна няма да съществува както преди продължи ли войната .
234
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън дрън!!! Приказки, приказки и помощ на Украйна колкото да и се поддържа агонията. Украйна можеше да изгони руснаците ако и се помагаше както трябва. Не е ясно така наречените либерали на какво си играят. А Русия бавно и неумолимо я поглъща. След Украйна да се готвят Молдова, Грузия и Армения.
233
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тук някой твърди, че ако Украйна падне, следващите за освобождение сме ние. Тотална глупост! Ако падне, нашите Пп-та, ББ-та и сие вкуп ще се изнесат, никой няма нужда да ни освобождава.
232
1
 
13
 
! Отговори
Орбан каза: преди 1 месец
"Нашата европейска стратегия в името на трансатлантическото единство копира провоенната политика на САЩ. В момента нямаме суверенна и независима европейска стратегия или план за политическо действие. Предлагам да обсъдим дали продължаването на тази политика е нещо рационално, допълни той.
231
2
 
16
 
! Отговори
До 247 преди 1 месец
Ами тя войната не почна тогава не се прави на луд
230
4
 
18
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Столтенберг е ***. Още съвсем малко остава на Руснаците да унищожат цялата енергийна мрежа на Украйна. След това ще стане страшно. Лятото върви кое как, но през есента и зимата без отопление и ток. Сега хората в Украйна протестират. Започна да се проявява насилие.
229
19
 
5
 
! Отговори
На 24.02.2022 преди 1 месец
Някакъв луд издаде заповед за нападение над Украйна! Така започна войната и той може моментално да я спре!
228
0
 
4
 
! Отговори
До 228 преди 1 месец
И за това ли ги чешеш по яйцата от две години агент Мръднал
227
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този същия преди година говореше, че Русия е загубила и контрнаступа ще сложи край на войната. Сега щял да воюва 10г. Ами тя Русия вече воюва 13г, още 10 няма да я уплашат.
226
3
 
10
 
! Отговори
До 231 преди 1 месец
Ами явно ти не си НАТО щото те знаят ,че и Русия има атом
225
0
 
4
 
! Отговори
До 233 преди 1 месец
Така ли ти казаха да просиш
224
4
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Украйна не може да спечели война с Русия. Това е ясно на всеки разумен човек, но, както изглежда, не е ясно на Столтенберг. А може и да му е ясно, но той говори това, което се очаква от него. Нека да помислим. Какво означава десетилетия война? След като руската армия настъпва, накрая тя ще стигне до Киев, а след това и до западната граница на Украйна. И това ще бъде краят на войната, но и край на Украйна като самостоятелна държава. Това ли предлага Столтенберг на украинският народ?
223
1
 
2
 
! Отговори
До 241 преди 1 месец
Ами отивай бе просяк на,който му се провиждат русофили,щото трябва да се проси и хленчи,ама щото е жалък решил да се прави на отворен
222
0
 
2
 
! Отговори
до 235 провокатор преди 1 месец
Колко си плиткоумен!!!! Няма понятие "мохамеданин". Провокатор!