7 признака на глутенова непоносимост

Непоносимостта към глутен може да причини умора
15 сеп 2024 15:00, Михаела Лазарова
10
7 признака на глутенова непоносимост
Снимка: Istock

Въпреки че глутенът е част от нашето традиционно меню, това не означава, че той е полезен за всеки от нас. Тестените и преработени храни със сигурност нямат почти нищо общо с тези, с които са се хранили нашите предци. Кои са признаците, че може би имате глутенова непоносимост?

Диария и запек

Хората, които съобщават за непоносимост към глутен, казват, че симптоми като диария и запек, са често срещани. От време на време се очаква да имате такива храносмилателни проблеми, но изпитването им през повечето дни може да означава основно заболяване.

Хората с целиакия също могат да получат диария и запек. Те също могат да имат изпражнения, които миришат особено неприятно, тъй като състоянието причинява лошо усвояване на хранителните вещества.

Подуване на корема

Друг често срещан симптом, който хората съобщават в случаи на непоносимост към глутен, е подуването на корема. Това се отнася до усещането за пълен стомах, което е неудобно и продължително. Хората също могат да почувстват натрупване на газове. Някои храни или напитки, като зеленчуци и газирани напитки, могат да причинят подуване на корема. Това обаче може да се случи поради различни причини.

Източник: 7 признака, че тялото ви не понася глутен

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Свободно време.
Подходящ партньор според зодията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В доматите има ли глутен?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Глутена перфорира дебелото черво и в изпражненията има кръв.Попада в кръвта и отива в органите включително и мозъка.Може да предизвика 55 заболявания.Въздействието на глутена е индивидуално за всеки човек и зависи от нивото на ензима разградащ глутена.
8
0
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 3 дни
Ами прави са хората, днешните сортове пшеница, съдържат 4 пъти повече глутен, отколкото сортовете преди 50 години. Не случайно глутена става проблем. Аз също имам проблем с глутена и се интересувам от тия неща. Бях с доста проблеми, спрях глутена и за около два месеца се възстанових.
7
3
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 3 дни
Всичко Описано е от "Глифозат"-та с който пръскат Пшеницата! Глутен - ама друг път!!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
То уби,ама няма бамбук като е Азия да дъвчем като яли само ориз в миналото преди и те да разберат какво е хляб.
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Аз съм развил непоносимост към колегите ми, само като си помисля колко са Т пи и ми става зле
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Аз ще ви кажа по-лесен вариант. Спирате глутена за една седмица. Ако след една седмица се чувствате по-добре - продължавате нискоглутеновото меню. Ако няма разлика - връщате се към старото и си набивате глутен без притеснения.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
100% лъжа. Загубих си времето да ги чета тези глупости. Сигурно са писани от някой доктор.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Измъкнен. Ако беше истинско всичко, нямаше да ги има тези. Ама то само заместители, ментаци и други заради парите на този свят. Не заради технологиите.
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Тестените и преработени храни със сигурност нямат почти нищо общо с тези, с които са се хранили нашите предци." Предполагам, глутенът е ново явление, което не е съществувало по времето на нашите предци ?