Кралев: Скандалът с бокса в Париж е една от най-срамните в олимпийското движение

Нашата Светлана категорично надигра тайванката, заяви той
5 авг 2024 21:13, Нели Христова
40
Кралев: Скандалът с бокса в Париж е една от най-срамните в олимпийското движение
Снимка: БГНЕС

Скандалът с бокса в Париж е една от най-срамните страници в олимпийското движение. Това заяви Красен Кралев в телефонно интервю за БГНЕС по отношение на разразилия се скандал с олимпийския бокс при жените.

Имане Хелиф от Алжир и Ю Тин Лин от Китайско Тайпе участват в женската надпревара в Париж. И двете обаче бяха спрени от участие на турнири заради провалени тестове за полова принадлежност. Боксовият турнир във френската столица обаче не е организиран от Международната боксова асоциация (ИБА), а от Международния олимпийски комитет (МОК), които неколкократно в последните дни заявиха, че скандал няма и че Хелиф и Тин заслужено са част от надпреварата за разпределението на медалите.

Тайванката спря една от нашите представителки – Светлана Станева, вчера, в 1/4-финалите в категория до 57 кг, като българката бе на път да се откаже, но довърши двубоя си, в който беше брутално ощетена и от съдиите.

"Скандалът е изключително сериозен, но за да вникнем по-дълбоко, трябва да се върнем по-назад. МОК води война срещу ИБА от Рио 2016-а насам. Двете състезателки – Хелиф и Тин, се провалили на тестовете за полова принадлежност и са показали завишени нива на тестостерон преди Световното първенство в Ню Делхи. Ако нивата на тестостерон са в мъжкия диапазон, това се счита за допинг и се наказва с 4 години извън спорта. Ако тестостеронът е собствено производство, нямат право да участват в турнири", поясни Кралев за "войната" между МОК и ИБА и продължи:

"Елементарното обяснение на Томас Бах е несериозно. Вицепрезидентът на ИБА – Ищван Ковач, заяви вчера за цели пет състезателки с подобни нива на тестостерон. МОК няма специално разработени критерии за половата принадлежност, както имаше такива на Атланта 1996. Това е един инат от МОК, които не признават ръководството на ИБА", каза още бившият спортен министър по отношение на Международния олимпийски комитет.

Кралев е категоричен, че МОК не може да бъде подведен под отговорност. "Правата на жените, които са допуснати, са нарушени. МОК няма кой да ги санкционира, доверието в тях в момента е на най-ниско ниво. Да докажат, че те са прави – направиха много голяма грешка".

Той се върна и към съдийството на мача на Станева срещу Тин, когато нашата боксьорка беше ощетена. "Вчера съдийството беше скандално. Нашата Светлана категорично надигра тайванката в първите два рунда, а победата в тях бе присъдена на съперничката. Скандалът с бокса в Париж е една от най-срамните страници в олимпийското движение“, завърши Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Нашата Светлана категорично надигра тайванката, заяви той"Добре, че казват тази простотия само в България, в Франция и Париж са никакви и никои, мнението нито е в тежест, нито е от значение за МОК.
29
1
 
0
 
! Отговори
ВъзмутенаТа преди 1 месец
Манифест на позора - безполови ***!
28
1
 
7
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 месец
Бавно но славно излизате от мишите си дупки! Очакваме и кралицата на *** да изпълзи и да каже как не е добре мъже да бият жени за медал!! Но каквото и да каже вече е свирено ! Респект за Светлана!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Корумпиран преди 1 месец
Тръстак
26
0
 
3
 
! Отговори
Тая гербаджийска преди 1 месец
Сф и ня Кото какъв де изказва немога да разбера.
25
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Каква пародия един -200 кг *** е бил министър на спорта
24
0
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Тльст ли е много няма как да не е член на герб
23
2
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 месец
Тайванското същество видимо има адамова ябълка.
22
4
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 1 месец
Тя го напусна отдавна. Би му шута.
21
16
 
1
 
! Отговори
Тоя Па преди 1 месец
Париж 2024 е най-Великата Олимпиада - Манифест на Величието на ЕС и Световната му Доминация!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само не разбрах как му пристана оная говорителка, дето изглежда като извадена от "Семейство Адамс"... В ГЕРБ тече някаква програма за сводничество, с винята Цацаров също го уредиха с говорителка от телевизията, с винята Сачева с ром-ресторантьор, а зажмоцаната *** Теменужка Петковасе почна да се носи като прости тудка от Монпарнас.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква порода магарета без шия е тоя горе на снимката?
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шишкавия гербаджия какво точно общо и а със спорта?
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя шoпар кво се прави на улав? Какъв тестостерон, хората казват, че е тестван и носи мъжки хромозоми!
16
3
 
18
 
! Отговори
До 14 преди 1 месец
И аз гледах мача. Мъж срещу жена. Явно си сляп, или ти плащат да пропагандираш жендъризма.
15
2
 
6
 
! Отговори
Неразбрах преди 1 месец
Завишените нива на тестостерон от тeстиситe ли им идват?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е тайванка, а е тайванец, брюкселски шебек!
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мача го гледах и нашата беше по-мускулеста от азиатката. Има снимки, вижте ги. На външен вид нашата прилича на мъж не по-малко от другата. Ама нали трябва да плюем и да се оправдаваме за некадърността си. И азиатката и Алжирката са не са се появили вчера. И двете са се състезавали години, включително и тук в България. И никой не е повдигал дори въпроса.
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кралев,ти беше министър на спорта,а съм присъствал на една маса с теб,като обясняваше и хвалеше как в един отбор от Варна,сте хващали съдии с друг софийски отбор!Ама вие сте хванали главния,те странични и мача свършил по начин дето не устройва никой! Ти се правиш на чиста каутка,а си наясно със схемите и корупцията във всички свери в държавата и по света!
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прасен Крадлев