Семен Новиков е на финал в Париж

Победи световния шампион
Обновена: 7 авг 2024 20:43 | 7 авг 2024 20:42, Инна Ангелова
93
Семен Новиков е на финал в Париж
Снимка: LAP.BG

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма.
26-годишният български национал, който е номер 3 в схемата, победи с 2:1 точки световния шампион и втори поставен Давид Лошонци (Унгария) и си осигури най-малко сребърно отличие.

Така той осигури първи медал за страната в мъжката борба от Пекин 2008 и първи финал от Сидни 2000, когато Армен Назарян спечели златото при 58-килограмовите в класическия стил.

Лошонци взе първата точка след около минута на тепиха след отсъдена пасивност на българския национал, но в началото на втората част Новиков получи точка за същото. 17 секунди преди края българският национал избута съперника от тепиха и взе нова точка, а в самия край Лошонци направи същото, но времето беше изтекло. 

Така Новиков взе сладък реванш от унгареца за загубата си на полуфиналите на Световното първенство в Белград през септември миналата година, когато  Лошонци триумфира с титлата. След успета той беше видимо много щастлив, но отказа да говори с журналистите от суеверие.

На финала утре след 21:15 часа българският национал ще се изправи срещу световния вицешампион в категория до 82 килограма Алиреза Мохмадипиани (Иран), който навакса пасив от 0:3 и детронира защитаващия титлата си от Токио 2020 и двукратен световен първенец Жан Беленюк (Украйна) с 3:3 правилото за последна спечелена точка.

Преди това в сутрешната сесия от турнира днес Новиков постигна първата победа за България в класическата борба на Игрите в Париж, след като надделя с 5:1 точки в олимпийския си дебют над Турпал Али Бисултанов (Дания), а в последствие се справи на четвъртфиналите и с грузинеца Лаша Гобадзе с 8:3 точки. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Защото укрите са плющят едни други. Тия Семьони са съмнителни.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До РУСКАТАКОЧИНА,,--Защо не си гледаш БЪЛГАРСКАТАКОЧИНА ?
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До РУСКАТАКОЧИНА...Според СЗО , най-много СПИН има в Украйна !
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НакраткоПълни глупости са това! Българска диаспора (или по-точно претопена българска диаспора) се намира в южна Молдова около едно село. В Украйна българите (като всяко друго малцинство в авторитарна държава) са потъпквани и правата им са неглижирани. Нали се говореше за това как са забранили българския език, а също така и след събитията в Одеса май имаше и такива жертви. Украйна никак не обича българите и гледа на тях като на с 8 га н и. А този си е просто екскурзиант.
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време Втората световна война западните съюзници САЩ и Великобритания предоставят на СССР огромна помощ за над 160 милиарда долара най-вече чрез договора за ленд-лийз (заем-наем). Дълго време омаловажавана от съветската историография, именно тази подкрепа спасява СССР от разгром. Точно 160 млрд.
68
5
 
5
 
! Отговори
РУСКАТАКОЧИНА преди 1 месец
10 милиона долара е дневният оборот от проституция в Русия, 5 милиона долара само в Москва. Всеки ден на улиците в руската столица излизат около 300 000 ***.един милион отива за милицията, още толкова за криминалните структури. Ако умножим тази цифра на 365 дни в годината, то сумата достига милиард и половина долара годишно оборот от бизнеса с проституция.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСИЯ ОСВОБОДИ ЛИ УКРАЙНА!? БЯГАЙТЕ ДА ПАСРЕЩАТЕ ОСВОБОДИТЕЛИТЕ.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинци, кубинци.. се бъхтят за медалите ни, а ний разплути лежим, като петролни шейхове и ядем,пием и критикуваме ахахахаха
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А той що за Бг се състезава, а не за САЩ или украина? Този е руски шпионин, сигурация! От къде накъде точно за нас? Човек на Путин, казвам ви!
64
3
 
19
 
! Отговори
Накратко преди 1 месец
Само да ви кажа че в Украйна българската диаспора си съществува и до ден днешен.А в русия българите са ги изтрепали и претопили ама какво да приказваш на алкохолизирани русофоли,нещстнниии че въобще са се родили.
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Едва ли ще вземе злато, дори тази победа беше на косъм до последния момент, а може би го подпряха и съдиите, но така или иначе към момента България е 0-0-0 и не е в 1-вите 71 държави с медали дори.
62
8
 
3
 
! Отговори
Юлия преди 1 месец
Руснакът беше по-добър и заслужено победи.
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е онзи от Слатина, дето непрекъснато обижда украинците в България? Слатински, ето че "украинските просяци", както ти ги наричаш, вече са допринесли за България повече от теб!!!
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злато за България, дано.
59
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде да разкарате украинчето вече. На никой не му дреме какъв медал ще вземе. И без това до максимум 2 години ще си се върне в Украйна.
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 66 Какво очакваш от русофилски сайт като Днес мен :)) Аз дори не смея да пиша под статия за вожда им Путин, трият наред :))
57
5
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 1 месец
До Анонимен"Как Расия да печели медали след като джендърчетата ги е страх да се състезават срещу Расия и нарочно й отказаха участие?" Русия сама си е отказала и олимпиадата и много-много други неща. С действията си в Украйна и с бездействието на населението си срещу това.
56
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страшно племе са българите. Колко медала до сега са спечелили на тази олимпиада? Нула! Но щом се задава сигурен медал от украинец състезаващ се за България, бълват огън и жупел. Днес той се бори с руснак, състезаващ се за Сърбия. По логиката на местните копейките и той би трябвало да е на фронта.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен СЕМЕН Е БАТКО. СЕМЕН - КОЕТО В ПРЕВОД ОЗНАЧАВА СПОКОЕН. НЕ КАТО ТЕБЕ. ПИЙ СИ ХАПОВЕТЕ БРЕ.
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ceмьoн ce kaзвa, a нe Ceмeн бee eeйй, aлooyy, мucupueтo!?