Семен Новиков е на финал в Париж

Победи световния шампион
Обновена: 7 авг 2024 20:43 | 7 авг 2024 20:42, Инна Ангелова
93
Семен Новиков е на финал в Париж
Снимка: LAP.BG

Семен Новиков се класира за финала на олимпийския турнир по класическа борба в категория до 87 килограма.
26-годишният български национал, който е номер 3 в схемата, победи с 2:1 точки световния шампион и втори поставен Давид Лошонци (Унгария) и си осигури най-малко сребърно отличие.

Така той осигури първи медал за страната в мъжката борба от Пекин 2008 и първи финал от Сидни 2000, когато Армен Назарян спечели златото при 58-килограмовите в класическия стил.

Лошонци взе първата точка след около минута на тепиха след отсъдена пасивност на българския национал, но в началото на втората част Новиков получи точка за същото. 17 секунди преди края българският национал избута съперника от тепиха и взе нова точка, а в самия край Лошонци направи същото, но времето беше изтекло. 

Така Новиков взе сладък реванш от унгареца за загубата си на полуфиналите на Световното първенство в Белград през септември миналата година, когато  Лошонци триумфира с титлата. След успета той беше видимо много щастлив, но отказа да говори с журналистите от суеверие.

На финала утре след 21:15 часа българският национал ще се изправи срещу световния вицешампион в категория до 82 килограма Алиреза Мохмадипиани (Иран), който навакса пасив от 0:3 и детронира защитаващия титлата си от Токио 2020 и двукратен световен първенец Жан Беленюк (Украйна) с 3:3 правилото за последна спечелена точка.

Преди това в сутрешната сесия от турнира днес Новиков постигна първата победа за България в класическата борба на Игрите в Париж, след като надделя с 5:1 точки в олимпийския си дебют над Турпал Али Бисултанов (Дания), а в последствие се справи на четвъртфиналите и с грузинеца Лаша Гобадзе с 8:3 точки. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toва ли ни чака след въвеждане на еврото? Пълно затриване на България и българската нация и заменянето й с някакви екскурзианти на държавна издръжка? Тоя Семен даже знае ли къде е България на картата?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 34СССР е най- големият производител и най-големият ИЗНОСИТЕЛ за света на пшеница))))СССРто НИКОГА не е бил най-голям производител и износител на пшеница в света. Русия пък НИКОГА не е била най-голям производител. А, износител N1 е в последните години.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-великият съветски шпионин е от Харков. Това си е руски град.
30
0
 
6
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
Около 300 000 са българите, които живеят в Украйна. Немалка част от тях са в зоната на военните действия. "Тези наши сънародници, техните деца, техните неделни училища, които са в Бесарабия и останалата свободна част на Украйна, си живеят нормален живот.
29
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тази олимпиада ще спечели ли българин медал? Аз казвам не. Досега един кубинец и един украински фашистки скаааапаняк ще вземат медали. Един наполовина ливанец наполовина българин още един медал. Говорим за българи обаче.
28
4
 
2
 
! Отговори
Гербер преди 1 месец
До 9. Хе-хе, глу.пак, и за това ли ГЕРБ са ти виновни? Ти май си от тези, които дишат единствено благодарение на омразата си към тях. Ама той големият разпад е в последните 4 години, когато ГЕРБ не е на власт.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 31 Американска пшеница потегляла за СССР 83-та където СССР е най- големият производител и най-големият ИЗНОСИТЕЛ за света на пшеница? Ти си за Карлуково ве, КРАВАР!
26
5
 
5
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Семьон бе, какъв е този Семен? Роден е в Харков, значи е Семьон. Бандерите и език нямат като хората. А иначе браво на момчето...щом е за България. И Зеленски да се беше класирал на финал на ОИ под флага на България, и на него щях да честитя. Ама той пък е само един комедиант, нищо не става от него.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някъде към 1983 година в СССР започва да изчезва храната. Отново на помощ идват американците. По заповед на президента Рейгън - когото руснаците вече са обявили за най-зловещия си враг - към СССР потеглят огромни количества американска пшеница. От Европа потеглят пратки със замразено масло и месо, цистерни с вино, прах за пране.
24
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дезертьори нямат право да петнят името на България като този. Мааарш в Украйна на фронта, украински фашистки скаааапаняк!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
когато болшевишкият режим въвежда "военен комунизъм" и отново конфискува цялото налично зърно от селяните. Настъпва такъв свиреп глад, че не само Америка, а целият свят праща храни в Съветска Русия. Дори в българските села се събират помощи. Десетилетие и половина по-късно отново настъпва глад - този път поради решението на Сталин да национализира селското стопанство. И отново американците са най-големите донори на храни.
22
7
 
9
 
! Отговори
Свободен българин преди 1 месец
Глъмавите копейки отново пръскат със своята неадекватност.Ако беше руска ватенка нямаше и дума да обелят,че не е българин момчето,ама сега сумтят поровете.Иначе браво и успех на финала!
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1891 година например в Русия настъпва свиреп глад. Добродушният американски народ събира хранителни помощи и ги праща на гладуващите руснаци. Събитието е запечатано на голяма картина на руския художник Айвазовски, която и до днес е забранена за показване в Русия.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Било украинец момчето, затова ли русофилския Днес ми изтри коментара :))
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човекът е очеваден украински руснак. Разбира се, и той се прави пас да го изписват семен на течност :)) Такава е конюктурата, изгодно е да си тренира, да си печели и да си трайка.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се признава, тоя не е българин.
17
2
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 месец
88 бяхме на 3/4 място по медали с 35, 36 а при зеленчуците от 20 години насам всеки път не взимат и 1 медал само на ансамбъла дават,че колкото да има нещо, като дойде партията на безпартийните пак ще вземем 40 медала:))))
16
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекрасно българско име СЕМЕН НОВИКОВ. Муахахахаха...гордейте се с украинския скааапаняк, гаааньовци!
15
3
 
1
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Кинефа на цар Хасан Две, гущероравната Маймуня Княгиня и женския алжирец Имане Хелиф бой в клетка. Изродиадата и атлантическити картонени извращения за кеф на кинефите!!! България и целия цивилизован свят не трябва да участва в атлантическити наркомански игри. Ний сми тука да удостоверим американските зомбита като победители.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СемЬОнушка успееееллл. Поздравляем его.