Победата на АзГ може да е катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО

Успехът на крайната десница ще се усети далече отвъд граница
3 сеп 2024 10:51, Петър Бойчев
78
Победата на АзГ може да е катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО
Снимка БГНЕС

Победата на "Алтернатива за Германия" може да се окаже катастрофа за Украйна и смъртоносен удар за НАТО, пише The ​​Telegraph.

За първи път от времената на Втората световна война на избори в Германия победи крайно дясна партия. Според изданието, заедно с възхода на популистката крайнолява партия на Сара Вагенкнехт, която споделя проруските симпатии и враждебност към Украйна, НАТО и Съединените щати с "Алтернатива за Германия“, успехът на крайната десница представлява сериозна заплаха за либералната демокрация в Германия и ще се усети далеч отвъд границите на страната.

"Германия е ключова страна-членка на НАТО, нейният размер и сила позволяват да се насочи Алиансът в каквато и да е посока. Европа няма да може да удържи настъплението срещу Украйна без германската икономическа мощ“, пише The ​​Telegraph.

Освен това унизителното поражение, което и трите коалиционни партии на канцлера Олаф Шолц претърпяха на изборите, на практика означава края на властта му. Федералните избори догодина ще го отстранят от поста и ще бъде заменен от дясноцентристко правителство.

Новият канцлер вероятно ще бъде Фридрих Мерц, който вече подкрепи политиката на АзГ, като обеща да откаже влизане на търсещи убежище лица от Сирия и Афганистан.

Мерц също може да пренебрегне исканията за по-щедра военна помощ на Украйна, смята изданието, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от Водещи мобилна
Северна Корея наказа олимцийците си, които се снимаха със съперниците от Юга
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
опалянка! преди 1 седмица
Тия сега ще си стопят медиите от пропаганда!
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 69... Явно си пробвала..
70
0
 
0
 
! Отговори
999 преди 1 седмица
ама надали :)
69
0
 
1
 
! Отговори
666 преди 1 седмица
А дано!!!
68
1
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 седмица
До Оная. Би ли пояснила, кое смяташ за глу-пости? Или пишеш ей така, щот нямаш друга работа. Нищо не внасяш към дискусията освен обиди относно пишещите. Това не е ли тъ-п-ич-ко?
67
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой няма ли най-после да обясни, защо победа на Путин в Украйна е нещо апокалиптично, за разлика от победа на генерал Бурхан в Судан например. Какво толкова ще се промени, ако Русия окупира източна Украйна? По какъв начин това ще се отрази на живота ни ? Ако границите след ВСВ са неприкосновени, хайде да се възстанови Югославия.
66
9
 
3
 
! Отговори
Оная преди 1 седмица
Чета коментарите и все повече се убеждавам,че аналното зачеване съществува. Толкова ограничено умствено хора има тук. Не разбирам тия глупости дето ги пишете е срещу заплащане ли? Ако е така жална ни майка. Ако ли не то онова за зачеването е наистина вярно.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Volkswagen обяви че затваря заводи в Германия
64
14
 
5
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
Турците,нямат място в БРИКС !!! От тях винаги може да се очаква нож в гърба !!!
63
2
 
20
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 седмица
Либералната демоНокрация е раковото образувание на 21-ви Век !!!
62
23
 
5
 
! Отговори
СПОКО, БЕ... преди 1 седмица
Щом Путин дойде в България--- ВЕДНАГА ЩЕ ВИ ВКЛЮЧИ ВЪВ ВОЙНАТА , КАТО СТАЛИН..../нема нужда да бързате ..ХАХАХА/
61
22
 
4
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 1 седмица
Аз , също ще се радвам на една 100-годишна война в Русия....ХАХАХА.../ и тя вече навлезе в нея../
60
3
 
30
 
! Отговори
Тъ.панар преди 1 седмица
Не знам защо, но си мисля, че тия които толко агресивно и репресивно налагат този либерализъм, глобализъм и толерантност, много добре си дават сметка, какво ще се случи и до къде най-скоро ще стигнат нещата.
59
1
 
40
 
! Отговори
БРИКС vs NATO? преди 1 седмица
"Ударът за НАТО" няма да е от Германия, а от Турция. Подаването на документи за членство в БРИКС е същественото в случая. А НАТО в Европа без Турция е просто един ум.рял кон, образно казано.
58
2
 
38
 
! Отговори
БАНко преди 1 седмица
НАРОДИТЕ , ГЕРМАНСКИЯ СЪЩО , ИСКАТ МИР И СЕ ОПЪЛЧИХА НА НАТОВСКАТА СКАПАНА ЕВРОПА И МИЗЕРНИЦИ КАТО УРСЪСЕЛА , ШОЛЦАТА, МАКРОН , ..... СЛЕДВА .....
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какви са перспективите за развитието на ЕС? ЕС мина ли вече на зелени карбан фри енергии от слънчеви панели и вятърни мелници.
56
1
 
12
 
! Отговори
Ale преди 1 седмица
До АнонименДъщеря ти или синът ти? :)Само си го представи, довечера се прибира детето в къщи и ..... не момиче, а момче. Горкият Мъск.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турция кандидатства за присъединяване към БРИКС в опит да изгради съюзи извън Запада. Влизането на Турция в БРИКС може да бъде обсъдено още през октомври на срещата на върха на алианса в Казан. Администрацията на Ердоган вярва, че "геополитическият център на тежестта" се отдалечава от западните страни.
54
25
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Най-важното за нас българите сега е да да сапортваме Юкрейн фор ез лонг ез ит тейкс докато победи Русия и спечели войната, на всяка цена, каквито и жертви да ни струва това. България има капацитет да изпрати поне 100 хиляди военни инструктори в Украйна.
53
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Страхувам се, че България може отново да изпадне под влиянието на Русия. По-добре дъщеря ми като стане на 14 години да може свободно и демократично да си ампутира гърдите и да си смени пола да стане мъж ако така е решила и да живее щастливо, отколкото да изпаднем под влиянието на Русия и дъщеря ми да изнемогва да сглобява денонощно снаряди в подземията на путинските военни заводи на коричка хляб и чаша вода дневна дажба.