Почерпени на борда: Пътниците на коя авиокомпания са най-пияни?

Всеки 5-ти човек е имал среща с пиян пасажер във въздуха
3 сеп 2024 17:23, Нели Христова
16
Почерпени на борда: Пътниците на коя авиокомпания са най-пияни?
Снимка: БГНЕС

Полетите отдавна се възприеха като най-нормален начин за пътуване, предлагайки скорост, разумни цени и възможност да смените обстановката в рамките на няколко часа. Очаквано е, че когато един пасажер премине през дългия списък от изисквания, може да избере алкохолна напитка като вино, бира или уиски, за да успокои нервите.

В това няма нищо лошо, докато не откриете статистиката на Go.Compare за броя пияни пасажери, публикувана от Timeout. Статистиката не е особено положителна, защото изчисленията показват че всеки 5-ти човек е имал среща с пиян пасажер, отговорен за лошото настроение на всички останали в самолета. Изследването е направило някои важни съчетания, за да стигне до крайния резултат.

Обръща се внимание на цената на един билет, след това започват разговори със самите пътници и настроенията по време на полет. Рекордьор по превозването на пасажери, прекалили с алкохола, е компанията easyJet. Повече от 29% от попитаните пътници са заявили, че е трябвало да слушат разправията между стюардесата и почерпен господин или госпожа. На второ място се нарежда самолетната компания Ryanair, където 22% от пътниците са срещнали такива неприятни изпълнения. Изпълнителният директор на компанията Майкъл О'Лийри също отчита този проблем.

В скорошен подкаст пред изданието Independent, директорът посочва, че проблемите идват с летните жеги, забавянето на полети, които също са рекорд през този туристически сезон, както и злоупотребата на пътниците с алкохол на самото летище.

Решението, поне за представители на бранша, е по-строга глоба за подобно поведение на самолет. Някои компании дори обмислят и да издават забрани на пътници, които системно се превръщат в проблем по време на полет.

Ето как се подреждат 5-те компании, превозили най-много пътници, злоупотребили с алкохол.

1. easyJet
2. Ryanair
3. British Airways
4. TUI
5. Jet2  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Общество
Експерт: Продажбата на електромобили у нас остава ниска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
хмм преди 1 седмица
до хората е качвал съм се мега пиян от Берлин до София. Уискита, бири, тревица преди полета но си говориш културно с хората на летището не правиш циркове и всичко топ. Те тия *** от англия не могат да пият това е извода..
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това проучване е чисто британско. Петте споменати са британски авиолинии и това трябва да се уточни. В световен мащаб няма съмнение, че пътниците на Аерофлот са най-пияни, това е абсолютен факт и едва ли ще намериш дори един трезвен из вътрешнорасийските полети.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ромските нискотарифни авиокомпании
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не знаете какво е ад, ако не сте седели в средната седалка на полет на queasyJet. Die-in-Air са още по зле. А пък ако има пияни тръгнали на ергенско парти, самолетът може въобще да не излети...
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кое е общото на първите три авиокомпании :) :D
11
2
 
7
 
! Отговори
Джендъря преди 1 седмица
Няма значение авиокомпанията качат ли се Британските поданици винаги има пиянски изцепки това показва моя 17 годишен опит. Те пърно подгряват преди полета на летището и на самолета вече да готови.
10
9
 
6
 
! Отговори
Каскетя преди 1 седмица
Пояснение : Расия не е включена защото там всички са пияни включително и пилотите плюс Вофка късокракия багатир!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това кренвиршите не са ядене
8
0
 
7
 
! Отговори
Друга анкета: преди 1 седмица
ДжурнаГлистите на коя жълтокафява отходна пропагандна медия са най-неадекватни?<<<<<<<<>>>>>>>><<<<<<>>>>>>>>>>><<<<<>>>>1.Босфор Тв, 2. ЛаЕнова Тв, 3. Каналджъ Тв, 4. Глобитал, 5.Медияплюл,6.Кло-Z, 7.ПлющянСлаGeйков,8. Блюнгбършит ,9.ПИК(лив),10.Донос.бг, 11.ФаТки.Бг, 12. Дир.Ник.бг, 13.Актуаналлн00, 14.Злести, 15. Тру(п), 24 фаса, ТелеГаф,Близ,Зловини.бегей,Гьол.беге,Спиртал,Тъпспирт,Новзоррр-т,Гьон.бг,Шарик.бегей,78ст на вятъра и т. н.
7
1
 
11
 
! Отговори
AZ преди 1 седмица
Логичен резултат. Най-ползваните компании от английски туристи :-)
6
3
 
9
 
! Отговори
АЕРОФЛОТ преди 1 седмица
Добре, че заради санкцийте не сме в статистиката, иначе щяхме да берем голям срам.
5
3
 
2
 
! Отговори
Господ Гледа преди 1 седмица
Парите дето ги взимат авиокомпаниите да ги дават за свещи. Авиоплаването трябва да стане безплатно, ЖП и автобусните превози - също.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разумни цени ли? Двупосочен до Токио за двама 6500 лв. Разумна цена?
3
0
 
4
 
! Отговори
ПУСКАЙТЕ БТВ преди 1 седмица
ВАСО ТЕРЗЪТА Е ГОСТ НА ЛИЦЕВ ЛИЦЕ С ЦВЕТАН КАРИЗОВ А
2
1
 
6
 
! Отговори
Комисия Анти-балон преди 1 седмица
Пийте алкохол, не се друсайте. И не шмъркайте енергийни напутки.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми - еффффтиното си е еффффино. Само като видиш кои са първите места - там масово пътуват хора без пари, но с претенции.