Общо 182 загинали и над 700 ранени след израелските удари в Южен Ливан

Израел се закани: Ударите ще продължат
23 сеп 2024 17:52, Красимир Ангелов
26
Общо 182 загинали и над 700 ранени след израелските удари в Южен Ливан
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването на Ливан съобщи, че при израелските удари в южната част на страната са загинали 182 души, а над 700 са ранени, което е най-тежкият брой жертви от близо година на трансгранични сблъсъци между Хизбула и Израел, предаде АФП.

"Израелските вражески удари по южните градове и села от тази сутрин са убили 182 души и са ранили 727 други", съобщи здравното министерство, като сред жертвите са "деца, жени и парамедици".

Войната започна, когато палестинската войнствена групировка Хамас извърши най-тежкото досега нападение срещу Израел, а подкрепяните от Иран групировки в региона - предимно Хизбула, все повече взимаха участие в конфликта.

"Заспиваме и се събуждаме от бомбардировки. В това се превърна животът ни", каза 60-годишната Вафаа Исмаил, жител на южноливанското село Завтар.

Израелският военен говорител контраадмирал Даниел Хагари каза на хората в Ливан да избягват потенциални цели, свързани с Хизбула, тъй като ударите "ще продължат в близко бъдеще". Той каза на цивилното население "незабавно да се отдалечи от опасността за собствената си безопасност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: ЛиванИзраел
Още от Войната в Украйна
Зеленски с оценка: Следващите месеци ще бъдат решаващи във войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Израел си го проси. Тези нямат никакво зачитане за косвени жертви. Ако руснаците думкаха така Украйна, Зеленски да е свалил raщuте вече
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
Абе пък как нито една от така наречените развити демокрации не излезе с протестна нота или барем да кажат нещо от хорски срам,а те все едно че нищо не се е случило....дори и ООН и ЕС които са по принцип много гласовити в защита на разни ЛГБТ и разни други ,са необикновено мълчаливи и се правят,че нищо няма...
20
3
 
3
 
! Отговори
До vale_karo преди 1 час
Има ги, но при нас не ги отразяват. :-) За сметка на това постоянно ни информират с данни подадени от терористите от Хамас и Хисбула. Не бих им повярвал на приказките по никакъв начин!
19
2
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 1 час
До Анонимен Абсолютно си прав.Никой не знае какви са нападенията на Хисбула.Дали въобще ги има? Ами питайте МОСАД. Къде е ООН? А, Те Са САЩ.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Наистина защо не съобщавате за нападенията на Хисбула над Израел? Дори имаше терористичен акт в столицата им и нито думичка в нашите медии! Чува се само как Израел стрелят срещу терористите, които са все "жени и деца".
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 10Специално за този случай в Израел правят специален закон относно този затворник.Той никога няма да бъде помилван.Ще умре в затворът Самият убиец е религиозен фанатик.Убил е тогавашният министър-председател защото приятелката му го напуснала. Разбрала какъв психар е.Не всички евреи са фанатици но да се обяснява как Хизбула или Хамас се борили за свобода и справедливост е смехотворно.Те са местната версия на ИД.Ония там с ятаганите който ги избомбиха руснаците.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бог им завещал земята ми звучи като бог завеща земята на Американския народ и затова избихме всички индиянци!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Хизбула нали мачка!?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не трийте коментари бе .... *** е е много стара дума както ви обясни Литератор. Между другото използвали са я и Левски и Зхари Стоянов и Бенковски..... Ама вие откъде да знаете?
13
10
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 1 час
ПУТИН , ТИ ВОЙНА ЛИ ВОДИШ ИЛИ МИЛОСЪРДИЕ СРЕЩУ ФАШИСТКА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА !!!???
12
2
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. Ами да не би човека с коментара за робството да иска то да продължава?2. В 21 век?3. Ами ако ние още бяхме роби?
11
6
 
9
 
! Отговори
Честито преди 2 часа
Скоро на козарите ще почнат да им гърмят и телевизорите. Да си знаят с кого си имат работа.
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Само за протокола - Ако не знаете, Израел през 90-те години имаше един министър-председател Ицхак Рабин, който сключи договор за мир с палестинците и получи Нобелова награда за мир за тази инициатива. Това не се хареса в Израел, нарекоха го предател и беше убит на площада в Тел Авив от един ортодоксален евреин. Та толкова по въпроса желаят ли евреите да живеят в мир със съседите си!
9
6
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 2 часа
Пак ще хвърчат чълми - ежедневно.
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоест,182 терористи по малко,похвално.
7
7
 
12
 
! Отговори
Военен преди 2 часа
*** си мислеха , че евреите са като меките европейски китки ! Видиш ли *** направо стрелящ , без да питаш за произход ! Така трябваше да е и в Европа ! А в САЩ - видиш ли черен - въжето и на близкия стълб ! Сега американците ще сърбат попарата на отмяната на робството.
6
9
 
12
 
! Отговори
Лопатар преди 2 часа
А после Русия е обвинявана в зверства и военни престъпления!
5
9
 
8
 
! Отговори
Войводата преди 2 часа
1. Агентите на САЩ отново ще пускат опорките че щом са араби какво толкова нали тъй 2. А и другите опорки как Израел ще ги смаже3. Ну погоди
4
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Израел не е спрял да убива палестинци, откакто се настани в земите им през 1948 г. От тогава досега Израел непрекъснато убива палестинци и завзема и малкото земя, която им беше оставена.
3
8
 
14
 
! Отговори
Българинъ преди 2 часа
Отдавна не съм виждал араби да раздават бонбони и да лапат баклави, скачащи върху еврейски трупове, гаврещи се с изнасилени и пребити момичета, неистово крещяйки "Аллаху Акбар!"... Значи Израел е в правилна посока.