Китай провежда учения с бойни стрелби близо до Тайван

Учението с бойна стрелба се провежда край остров Пингтан
22 окт 2024 13:45, Гергана Попова
8
Китай провежда учения с бойни стрелби близо до Тайван

Китай провежда учения с бойни стрелби край бреговете на южната си провинция Фудзиен срещу Тайван, само седмица след мащабни учения по въздух и море, които нарече наказание за президента на Тайван, който отхвърли претенциите на Пекин за суверенитет, пише The Independent.

Още по темата
Учението с бойна стрелба се провежда край остров Пингтан от 9 до 13:00 ч., местно време, съобщи тайванската Администрация за морска безопасност. Службата предупреди плавателните съдове да избягват да навлизат в района, без да оповестява повече подробности.

Министерството на отбраната на Тайван заяви, че ученията на Китай са част от ежегодно учение и ги проследява.

"Не може да се изключи, че това е един от начините за разширяване на възпиращия ефект в съответствие с динамиката в Тайванския проток", се казва в изявлението.

Тайван е самоуправляващ се остров, за който Пекин твърди, че е част от Китай. Напрежението около проблема се разпали през последните години. Китай увеличи присъствието си във водите и небето около Тайван. Сега все повече изпраща големи количества бойни самолети и кораби на флота във военни учения близо до Тайван, а бреговата му охрана извършва патрули.

Миналата седмица Китай проведе еднодневно военно учение, насочено към практикуване на „запечатване на ключови пристанища и ключови зони“. Тайван отчете рекорден брой за един ден от 153 самолета, 14 кораба на флота и 12 китайски правителствени кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: КитайученияТайван
Още от Общество
Ядем вносен картоф, представят ни го за български
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
в тайван преди 11 минути
има по- висок жизнен стандарт от конт. китай, и това бърка в *** на *** и бг слугинажа им.
7
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 47 минути
Чайниците ще си поиграят и обратно към Китай.Тайван няма да го пипат.Сигурността му е гарантирана от САЩ.Знаят какво се случи с Япония,когато си позволи да атакува американската база в Пърл Харбър.Наказанието беше жестоко.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
До анонимен 3 Знаеш би колко му пука на КИТАЙ за базите на сащ? Въпросът е не ДАЛИ, а КОГА?
5
1
 
2
 
! Отговори
do3 преди 1 час
То хубаво спираш, ама трябва и да произвеждаш евтино. Интересно да видим кой ще се съгласи да купува "качествена стока" на 10рна цена. Аналогичен случай - Н.Х. :"Тъкмо научих магарето да не яде, а то взе, че умря"
4
2
 
3
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 час
САЩ палят пожари тук и там по кълбото, за да изгорят големия външен дълг. Обаче хавата се смени напоследък и вместо дълга могат да изгорят нюйоркски еврей. Което е позитивно, в смисъл положително:)
3
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 час
В Тайван има бази на САЩ. Китайски кораби и самолети могат само да обикалят около Тайван. Знаят че САЩ и Европа могат да им разрушат икономиката, като спрат да им купуват лошокачествените стоки, и ще последва 200 милиона безработни китайци.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Само Пекин ли твърди, че Тайван е част от Китай? Кои държави са признали Тайван като отделна държава? какво казват вашите господари от САЩ по темата? Или умнокрасивителиберасти искате освен на Русия и на Китай да обявим война?
1
2
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 1 час
Това е ненужно, ако само китайците от един голям град идат в близост до Тайван и се и зпърдят ще ги задушат и из бият.