Закриха Re:TV

Телевизията спря излъчването си в 22 часа този петък
27 ное 2009 21:03,
357
Закриха Re:TV
Снимка: Булфото

Re:TV е закрита. Телевизията спря излъчването си в 22 часа този петък.

Телевизионният рекламен пазар не подкрепи нуждата от съществуването на подобна телевизия. В проекта до момента са инвестирани 9 млн. лева средства на дарители на фондация "Граждански медии", но тежката финансова криза направи финансирането на телевизията невъзможно за по-дълъг период по този начин.

Това обявиха учредителите на Фондция "Граждански медии" (едноличен собственик на Re:TV) Светослав Божилов, Иван Кръстев и Иво Прокопиев.

Със създаването на телевизията искахме да покажем няколко неща - че може да има прозрачна собственост и финансиране на медии в България, че и в българското общество има място за сериозна и независима телевизионна журналистика. Не успяхме - коментират създателите й.

Регулаторите и политическият елит системно през годините подкрепят свърхконцентрацията на телевизионния пазар. Разбиването на този порочен модел е ключово за българското общество и за обществения дебат, но се оказа непосилна задача за Re:TV – заявиха още собствениците на медията.

Взехме трудното решение да затворим телевизията. Смятаме, че е по-правилното пред това да оставим успешен екип и телевизионен продукт с добро име, да стане зависим от евентуално бъдещо неясно финансиране - коментират учредителите на Фондация "Граждански медии".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаете ли на мен ми липсва и радио Свободна Европа, по-късно Нова Европа. Защо трябваше да го спират. ПЛЮЯ НА БЪЛГАРИЯ, *** държава, където всичко хубаво свършва, където преуспяват само пошлите неща и хора-*** като моралните *** Азис, Преслава и други подобни изчадия. И престанете да слушате това селско и елементарно радио Веселина, накарайте ги да фалират!
313
0
 
31
 
! Отговори
до 312 преди 14 години
Не съм съгласен с теб. Много хора гледаха тази телевизия. Проблема е, че рекламния пазар е в ръцете на хора на които пречи. А една телевизия се издържа от реклами.Наистина беше най-интелигентната телевизия. Жалко.......
312
0
 
31
 
! Отговори
Чалга-диктатура преди 14 години
В Чалгария интелигентна телевизия не може да успее. Селяците искат да гледат пъпката на гъзa на Азис, недобре оформени силиконови цици и устни, монтирани на квичащи селянки, "VIP" предавания с квартални величия, за които никой извън Чалгария не е чувал и т.н., и т.н. Жалко за РЕ:ТВ !
311
0
 
31
 
! Отговори
БАНски старец преди 14 години
За сметка на това, жълтите вестници продължават да се продават като топъл хляб...
310
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
zalko bese kato euronews
309
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е , сега може да се каже , че над България падна ПЪЛНО ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ
308
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-важен е въпросът "Защо спря BBC на 91FM"... и защо хората, които го правеха, просто се усмихнаха и си тръгнаха от тук. И как Поручика ще пусне Фокус след броени дни в София без да е имало конкурс. Е такива въпроси са интересни :)) .
307
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако бастисат и тв Европа само ББТ ще остане като новинарска телевизия. Нали се сещате на кой е. И че за нея г-н Гердов винаги ще намери рекламодатели...........
306
0
 
31
 
! Отговори
пвм преди 14 години
Наистина жалко. Една от малкото свестни телевизии. Удушиха я и нея. Наред е ТВ Европа.............
305
0
 
31
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Фондация "Граждански медий"?Интересно!Ако им направят проверка за пране на пари,какъв ли ще е резултатът?И дали гореспоменатата ТВ нещо......а?
304
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е трябва да имаш мая....и да си ктредитен милионер от 1996 год......
303
0
 
31
 
! Отговори
К. Манолов преди 14 години
Няма ли кой да организира Граждански протест или начин за финансово подпомагане на единствената нормална телевизия? Не спете ГРАЖДАНИ! Защо го няма "Инфо радио" ? Дали не е време да се възстанови радио"Свободна Европа"?
302
0
 
31
 
! Отговори
до г-н Пеев преди 14 години
имате индивидуален проблем относно детските надбавки!2 месесеца закъсняваха с датата на превеждането но този месец бяха точни,обърнете се към Социялни грижи може да ви е изтекла едногодишната молба?
301
0
 
31
 
! Отговори
ssscirocco преди 14 години
Ne se trashkaite i ne se vrazvaite hora! Ot tova koeto razbrah.. ima 2-ma ot sitoto DNES.BG, koito si sabirat audience..: Anonimni Malki i t.n. Tova e! Drunken, pravish im samo usluga i te se radvat kato bebeta na lampa.
300
0
 
31
 
! Отговори
ангел пеев преди 14 години
Вече незнам колко време стана социалното министерство е спряло да изплащта детските надбавки на децата и никой не излезе по новините да съобщи каква е причината за това.Мисля,че това интересува родителите в България повече от колкото спирането на някяква си медия като RE-TV.
299
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Имаше и Супер шоу Нееее(го)вадааааа и Големи Яйца:))) Големи карикатури бяхме. То и сега де:))))
298
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те и новините са ***. Вместо да казват какво правят онези в парламента те се занимават с това как в някакво село били направили зоопарк за сърни и елени, а и как на баба Вуна от Чепръчене й задигнали кокошка. Ето такива са новините на бТВ и Нова телевизия. :P
297
0
 
31
 
! Отговори
niki преди 14 години
tia bozi det gi puskat po tv :D haha ne sam gledal tv bg tv ot 2 godini samo novinite bulgarite vingi sme zle vav vsqko edno otnoshenie
296
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** Гагаузи и живеят в смрадВарна е Лайнарна и смърди на гладТъпи гагаузи, литнаха кат чайкиПрости, мазни, църни като *** и турциТе са гадна ***.И кметът им не може да вдигне самолета и хитруваала титлите им той от Дарик си купува.на Бургас елатеза какво ви е просташка Варна - град на всеки педераскато имаме град прекрасен - казва се Бургас?
295
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нивото на българските телевизии силно спедна в края на 2004 година, с идването на Биг Брадър и малко след това през 2005 с идването на Партията на Народа БСП на власт.