Медиците ни вече в Хаити

Ще спят под открито небе, почват работа този следобед
24 яну 2010 12:40,
49
Медиците ни вече в Хаити
Ситуацията в столицата Порт-о-Пренс е такава. Снимка: БГНЕС

Тази сутрин към 4.00 ч. българско време (21.00 ч. в Хаити) екипът на Военномедицинска академия пристигна в столицата на островната държава Порт-о-Пренс, съобщиха от пресцентъра на ВМА.

Екипът е воден от военния хирург с близо десет мисии зад граница – подполковник д-р Александър Парашкевов, зам.-началник на Военномедицинския отряд за бързо реагиране (ВМОБР), и включва още: подполковник д-р Кольо Спасов – травматолог, подполковник д-р Пламен Карагьозов – анестезиолог-реаниматор, и медицинските сестри – старшина Надежда Новоселска и сержант Даниела Иванова.

Всички те имат богат опит от участието си в различни мисии с контингенти на НАТО в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина и Косово.

Вчера по обяд петимата български медици излетяха от Париж заедно с френски и чешки спасителни отряди и след близо 16-часов полет с междинно кацане на Азорските острови, се приземиха на летището в хаитянската столица.

Оттам екипите са транспортирани до френското посолство, чиято сграда е напълно разрушена.

Още по темата

Лекарите ни ще спят под открито небе, в спални чували, при напълно полеви условия.

Днес в късния следобед българско време те ще се включат в състава на френските медицински екипи и ще бъдат разпределени в групите за спасителни действия в напълно разрушената столица.

Петимата медици заминаха за Хаити по разпореждане на премиера Бойко Борисов и със заповед на министъра на отбраната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Сова преди 14 години
34:"Като стигнат до пресата снимки от плажовете с нашите баш-подполковници и местни моми да не запееш друга песен. Че са кацнали в родината на СПИН-а, може и да заразят 100-200 деца по грешка." *** СИ, нелечим при това! Родителите ти трябва да бъдат съдени за престъпление към човечеството! И ти, 44, не си никакъв ефрейтор - високо звание за череп като твоя! Учи сандоминикански и тринидадски, ***!
45
1
 
2
 
! Отговори
Българка преди 14 години
" Не мога да разбера - в момента във всички бюра по труда висят табели, че се търсят лекари, затварят се болници, защото няма лекари и изведнъж пращаме на края на света наши лекари да спасяват други народи??????????????????? "Ами за съжаление, то не е за всеки мозък. Вярно, и душата се включва в това "разбиране", но и мозък се иска. Така че, не само си дребна душица, ами си и глупав човек. Опитай се да помислиш, може и да разбереш. Ако помислиш.
44
1
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор Стоев преди 14 години
Групата медици се забавиха с 12 дни, че ги бяха партили по спешност на курс по Хаитянски. Не че го научиха, но поне апнаха държавна пара. Сега ще се изненадат, че *** говорят на френски и рушветите са само в кокосови орехи...
43
1
 
2
 
! Отговори
мдам преди 14 години
... много ми е интересно всичките тези пари които се събират за изпадналото в бедствие население в Хаити дали ще стигнат по предназначение или някои хора както винаги ще се облагодетелстват на чужд гръб
42
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
ИЗВАДЕТЕ СИ ГЛАВИТЕ ИЗОТЗАД!!!!!!
41
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
А тука нямаме ли си в момента трагедии - в България 2010г. хора умират от морбили, в окръжните болниците няма лекари за втора смяна, в Спешна медицинска помощ в страната има около 300 незаети места за лекари?!?
40
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
Не мога да разбера - в момента във всички бюра по труда висят табели, че се търсят лекари, затварят се болници, защото няма лекари и изведнъж пращаме на края на света наши лекари да спасяват други народи???????????????????
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти да не мислиш, че проблемите им ще се решат за 12 дни? Има още месеци работа там. Факт е, че са отишли, и това ги прави много по-достой ни за уважение от теб, който само можеш да мрънкаш и плюеш по форумите. А и явно се изживяваш като човек, който има пари, но едно мога да ти кажа- парите не играят в сделката със смъртта. Ако не си го разбрал, моли се да не ти идва до главата. Че има достатъчно болести, които, ако те хванат, няма спасение и никакви пари няма да ти помогнат.
38
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
Доказано е, че от Хаити е трагнало разпостранението на спина. Стига с тия световни конспирации. Не трябвало да набеждаваме населението.. а кой ? Много разбирачи, който никога не са били в Хаити! Струва ви се екзотична дестинация с благи,добродушни и примерни граждани ....далече от истината сте. Както и да е ..трагедията е голяма е никой не заслужава такъв ужас! Медиците ни са едни от най -добрите.!!
37
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 14 години
до:33"Тези медици заслужават поклон! Дай Боже, на България повече такива достойни люде! За мен това е израз на българската човещина. Каква разлика между тях и комплексираната ***, която за срам и на този форум се разписа."!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОКЛОН и АДМИРАЦИИ за Българските и Всички МЕДИЦИ,които са откликналии са ТАМ-на мястото на ТРАГЕДИЯТА !
36
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 14 години
до:32СПИН-а тръгна от ЛАБОРАТОРИИТЕ ! Той си беше поредното бактериологично оръжие,"случайно" в "случай на "случайността"!Не трябва да се набеждват географски ширини и дължини /камо ли населението/!Секундата от Човешкия Живот е Безценна!Бъдете поне СЪПРИЧАСТНИ с ТРАГЕДИЯТА !
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
bravo na medicite ot vmi i na BRIGADEN GENERAL STOAN TONEV I EKIPITE NA VMI
34
1
 
2
 
! Отговори
до Юнаци преди 14 години
Като стигнат до пресата снимки от плажовете с нашите баш-подполковници и местни моми да не запееш друга песен. Че са кацнали в родината на СПИН-а, може и да заразят 100-200 деца по грешка.
33
1
 
2
 
! Отговори
Юнаци! преди 14 години
Тези медици заслужават поклон! Дай Боже, на България повече такива достойни люде! За мен това е израз на българската човещина. Каква разлика между тях и комплексираната ***, която за срам и на този форум се разписа.
32
1
 
2
 
! Отговори
... преди 14 години
Толкова страшни болести ще тръгнат от там, че направо е страшно ...дано не се допуснат до останалият свят! Преди заметрсението там си беше *** ...да не забравяме и от къде е тръгнал спина. Трагедия голяма. Дано се пооправят хората там и да заживеят нормален живот, какавто всеки човек заслужава.
31
1
 
2
 
! Отговори
uzi преди 14 години
хеи, някоиси ли си или *** си..... какви ги говориш бе смотан ***...
30
1
 
2
 
! Отговори
niakoisi преди 14 години
На същите тези лекари им се заплаща да лекуват - това им е работата. А дали ще се моля или не си е мой проблем, защото в БГ ако нямаш пари същите тези лекар в 99% от случаите ще си го преместят от единия крачол в другия като отидеш при тях. На 12 ден се сетиха да отидат това аке не бюрокрация и некадърност какво е? 3 дена сигурно някой е дал предложение дали да ходят 3 дена са мислили още 3 дена се е сетил, че ще е добър PR и след 3 дена на 12 има някакъв ефект
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мрънкаш, и то не на място. Новината е за това как едни българи са отишли да помагат на хората при много по-страшни условия от "-10 градуса навън". И вместо да им пожелаеш успех и да се върнат живи и здрави, ти вадиш вода от десет кладенеца да докажеш, че лекарите в България за нищо не стават. Същите лекари, дето утре ще молиш да лекуват теб и детето ти. И това ако не е мрънкане, здраве му кажи!
28
1
 
2
 
! Отговори
до 2128 преди 14 години
Хайде вземете си ги тези черничките деца при вас в Израел, че и без това под ваш натиск тук развъдиха нашите чернички братя толкова през последните 20 години, че вече вдигнахме ръце ! Още чернички не ни трябват ! Халал да са ви на вас ! ....
27
1
 
2
 
! Отговори
2128 преди 14 години
Dechicata sa tochno kakto malkite kuchenca ! Pogalish go po glavichkata, izbarshesh mu nosleto, dadesh mu parchence hliab i to tragva sld teb.Kakvo znachenie ima cveta na kojata !? I te sa hora, kakto vsichki. Plachat, stradat.Mnogo ot tiah shte zapaziat strashnata kartina v saznanieto si za cial jivot.