Личните лекари на бунт от понеделник

Медиците няма да работят заради закъснели плащания
7 мар 2010 22:21,
108
Личните лекари на бунт от понеделник
Снимка: БГНЕС

Личните лекари от цялата страна започват ефективен протест в понеделник.

Медиците спират да работят заради закъснелите плащания от Националната здравноосигурителна каса.

Първи ще спрат работа личните лекари от Кюстендил, Дупница и Разград.

Във вторник към протеста ще се включат и личните лекари от столицата, Шумен и други области - по този начин протестът постепенно ще обхване цялата страна.

От понеделник общопрактикуващите лекари във Великотърновска област ще приемат пациенти само срещу заплащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
тото преди 14 години
*** си ти,драги. Уважавайдругите професий за да уважавати твоята. Когато учителите протестираха ти къде беше? Когато пенсионерите протестираха ти къде беше? Когато земеделците протестираха ТИ КЪДЕ БЕШЕ???? Или си толкова ***, че да не можеш да разбереш , че на хора които заплатите и пенсийте са някакви мижави суми и един лев се вижда много! Не го подкрепям!!!
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Фризьора прави прически, зъболекаря оправя зъби а личния лекар уши-нос-гърло не разбира от акушерство и гинекология и тук става голямата кражба от направления!
72
4
 
6
 
! Отговори
5555 преди 14 години
какви заплати очакват лекарите. Особено тези от Разград. Че те си взимат на ръка парите. А държавата им плаща /от нашите пари/ още ей така по 7-8 хилядарки. А се раздвижете малко и ги проверете. Не заслужават нищо. При платени здравни осигуровки , плащам псещение, плащам изследвания,плащам рецепта и вкрайна сметка плащам направление и отиваш при специалист и той ти казва "35лв. това което ти искаш здравната каса не признава" Хайде бе Африка са подобре от нас.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Освен, че издържаме личните лекари издържаме и болниците!Колко % от тях получават пари от 2 места?Някой да си направи труда да изчисли часовете работа,защтото излиза че работят по 36 ч от възможни 24 и това е нарушение!И на онези 2,40лв плащат ли данъци ,много лесно може да се проследи след като един пациент ги е посетил за преглед ПО НАПРАВЛЕНИЕТО!!!! НАП?
70
0
 
5
 
! Отговори
личен избор преди 14 години
за фризьор не плащаш месечна вноска от много години и ходиш, ако ти е кеф, или ако имаш пари - не ти зависи живота от това
69
2
 
2
 
! Отговори
до 72 ннн преди 14 години
Не сте прави, защото на този етап лекарите не ни лекуват според заплащането им, а фризьорите ни правят красиви поне за ден.
68
0
 
3
 
! Отговори
!?!?! преди 14 години
Не става въпрос само за корумпирани, ами и за НЕКАДЪРНИТЕ ДРЕМЕЩИ АДМИНИСТРАТОРИ, НАРИЧАНИ "GP"! Тая нашата е е*бати овцата! За каквото и да е оплакване казва, че има връзка с възрастта, слънчевите изригвания и магнитните бури! И двата ми крака са на едни и същи години, ама ме боли само единия - да постави диагноза и да лекува адекватно! Преди нова година обърка някаква бланка и си платихме като попове изследванията за операция на член от семейството, въпреки че се полагат безплатни!
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А какво да кажат тези, който ги принуждават да плащат нещо което не са ползвали!Става въпрос за хората който живеят в чужбина НЕ са ползвали тук услуга и сега дължът пари и то с лихва.Един закон нарушава правата на гражданите:1.избор на личен лекар,2.ако не си направил личен избор служебно те разпределят.Разпределение като стадо овце,НЗОК трябва да започне да плаща тогава когато има прегледи,консултации и лечение!колко пари получава един л. лекар при 1000 рег.клиента,а месечно 100 са го посетили
66
0
 
5
 
! Отговори
по-добро обслужване преди 14 години
Не мисля,че пак пациентите трябва да го отнасят.Гадна здравна реформа направена да се пълнят разни джобове и каси.И ПАЦИЕНТИТЕ НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ ЗДРАВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ!!!-Висим пред мръсните кабинетите за преглед или направление.И като ти кажат,че не могат да ти дадат направление каво да правиш-ходиш на частно,ако можеш и за какво си плащаш осигуровки
65
0
 
1
 
! Отговори
mimeto преди 14 години
P.S. Вече имаме друго GP....
64
2
 
8
 
! Отговори
mimeto преди 14 години
Впечатленията ми за повечето GP-та е, че им е трудно да поставят елементарна диагноза.Цялото "лечение" се състои в изписването на най-скъпия антибиотик, често рекламиран от търговските представители, независимо от това, дали ти действа или не и дали е подходящ за заболяването ти. А медицината изисква постоянно четене, защото всичко се променя....
63
3
 
6
 
! Отговори
mimeto преди 14 години
Преди 3 години моята майка щеше да умре заради алчността на GP-то ни. Сега, благодарение на него тя има хронично заболяване. Преди 2 седмици умря колега на 40г заради неправилна диагноза, познайте на кого? Та въпросът ми е, когато получаваш искане за заплащане на предоставената ти услуга,дали реално си я получил?
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така е - празен чувал - прав не стои, ама и препълнен чувал не се превива! :)
61
4
 
4
 
! Отговори
ннннн преди 14 години
до *** 71първо лекарите са преди всичко хора ,родители съпрузи.Без пари нестава .Здравеопазването е скъп вид услуга и трябва да се заплаща адекватно.Хуманноста на професията няма нищо общо с реалностите.Заплащането на лекарите трябва да е многократно по високо за да има качествено здравеопазване.Срамно е една *** фризьорка със средно образование да получава повече от лекар с подве или три специалности.Подкрепям лекарите и им желая успех.
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не трябва да плащаме на лекарите потребителска такса за свети джоб, а след това да отказвата да ни лекуват.И това ми било хуманна професия!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ostavete vratata otvorena da se provetri 4e mnogo se pyrdq
58
0
 
0
 
! Отговори
Ало преди 14 години
Ей шшшшшш, последния да не занрави да угаси лампата, ей~~
57
0
 
2
 
! Отговори
Мишо Шамара преди 14 години
На който не му понася - да се изнася!
56
4
 
2
 
! Отговори
пациент преди 14 години
Да подкрепим нашите лекари!!!! А гербавите ще палят пак свещи, ама този път по други поводи
55
0
 
3
 
! Отговори
Hund преди 14 години
Направо не е за вярване как може да има толкова озлобени срещу съсловието хора.Заради 5% корумпирани началници и топ специалисти бива оплювано цялото съсловие.Ако лекарите и сестрите в БГ не бяха унижавани през последните 20 години а и преди това,нямаше да стават продавачи на лекарства или да заминават в Европа,където вземат 10 пъти повече пари.И това в повечето случаи са хора с опит и специалности,които са си оставили децата и семейството тук и бачкат като гастарбайтери..