Личните лекари на бунт от понеделник

Медиците няма да работят заради закъснели плащания
7 мар 2010 22:21,
108
Личните лекари на бунт от понеделник
Снимка: БГНЕС

Личните лекари от цялата страна започват ефективен протест в понеделник.

Медиците спират да работят заради закъснелите плащания от Националната здравноосигурителна каса.

Първи ще спрат работа личните лекари от Кюстендил, Дупница и Разград.

Във вторник към протеста ще се включат и личните лекари от столицата, Шумен и други области - по този начин протестът постепенно ще обхване цялата страна.

От понеделник общопрактикуващите лекари във Великотърновска област ще приемат пациенти само срещу заплащане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За какво здравеопазване говорим, щом родилките вече започнаха да раждат по домовете си, а лекари имат над 2000 пациенти, които не могат да се обхванат?Пропущат се планови имунизации и се възвръщат се отдавна забравени болести в нашата страна.
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лекарите най много се облажиха в тези 20 години.Всичко в здравеопазването беше стихийно и по техните правила, без да се съобразяват с пациентите, а само от личните си печалби.Разрушиха се всички структури в здравеопазването.Родилките бяха оставени на самотек. Детските и женските консултации консултации престанаха да изпълняват своите функции. След раждането на децата посещенията на лекарите по домовете бяха ликвидирани и беше ликвидирана грижата за децата, което беше равно на геноцид.
32
5
 
6
 
! Отговори
ххх преди 14 години
Бре, бре, бре... Че лекарите в тази страна не отговарят на изискванията на професията си... че само правят изследвания, които пациента и касата плащат едновремено, а не диагностицират и не лекуват... че се правят дилетантски, но скъпо платени операции... че здравната каса се точи като за последно с прескъпи надути цени..че се правят тестове на чужди лекарства върху наши пациенти без да се взима съгласието им и дори да се уведомяват за това... че ни лекуват покойници...или лекуват покойници...
31
1
 
3
 
! Отговори
ld преди 14 години
do 41- spokoino na drugite vse oshte noja ne im oprql do kokala :) kato ni zastigne drujno vsichki golqmata mizeriq dosta narod shte se sybudqt ot sladkiq gerberski syn :)
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЛЕКАРИТЕ ПЪРВИ СЕ САБУДИХА
29
4
 
9
 
! Отговори
ld преди 14 години
podkrepqm gi - da stachkuvat
28
8
 
8
 
! Отговори
Красивото Бобче преди 14 години
Някой правилно каза...кога са работили?Кога един доктор се е ангажирал с вас казвайки "не се притеснявай, ще открием проблема и ще го доведем докрай?" Кога са ви поставили точна диагноза? Има ли сред вас човек, на който да не му се е случвало за един проблем да посети два, даже три, четири доктора? И естествено, всички да изпишат различни лекарства? Аз на личен лекар не съм ходил от години, макар и плащайки си осигуровките ходя на частно..колко от нас са така?
27
3
 
2
 
! Отговори
kvo staa преди 14 години
iskat da pla6tame zdravni, a pak lekarite ne6tat da rabotqt, idi razberi ne6tu v taq sme6na durjava!
26
5
 
2
 
! Отговори
ER_Dr преди 14 години
Не знам защо се хаби толкова излишна енергия за нещо, което е ясно, че няма да се случи. Бунт друг път. Най-много някъде да спрат работа за по няколко часа. И какво толкова ще стане - ще им преглеждат болните от Спешните центрове, където получават на месец горе-долу толкова, колкото ОПЛ само от потребителските такси. Кой ще се уплаши? Кой ще се замисли?
25
1
 
6
 
! Отговори
optimist преди 14 години
Po vajen e skandala Goce-Diankov,zaplatata na Ceca Cacheva,8 mart - den na jenata li e.Lekarite i zdraveopazvaneto,naukata ,uchenite i obrazovanieto,GMO,biznesa i bezraboticata sa vse temi za razgovor ,neudoben za pravitelstvoto.
24
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама вие критикарите на лекарите се извъдихте по-големи комунисти от Тодор Живков и бодигарда му, бе! Мечтаете, не, смятате лекарите за длъжни, да ви работят без пари! Никъде го няма това! Хем искате капитализъм, хем ако може лекарските услуги да са ви безплатни ? Е това няма как да стане! Уважавайте си лекарите, че по-добри от тях няма да ви дойдат скоро. Да не се наложи да трябва да почнете да се лекувате в чужбина, масово!
23
12
 
8
 
! Отговори
ГАБИ преди 14 години
Просто се питам,възможно ли е,да картотекираш 3000 души да получаваш 5000 хиляди лева заплата и как тези хора ще бъдат прегледани.А ми 50 процента парите от здравната каса отива при тях...
22
18
 
15
 
! Отговори
SS преди 14 години
Ама те някога работили ли са, че да спират сега?
21
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
nali iskahte boyko ey go idva davay begayte da vi lekuva
20
3
 
19
 
! Отговори
uha преди 14 години
маи управляващите искат да ни лекуват лечители и разни байячки.те нали си имат Правителствена болница-ние да му мислим.
19
2
 
1
 
! Отговори
voodoo преди 14 години
***, ***, лаинар е баща ти ако вообще знаеш кой е *** със маика ***.
18
20
 
3
 
! Отговори
вет преди 14 години
Не трябва да се плаща на личните лекари. Ако стачкуват да им се отнмат лекраските права, поправителен труд или голяма глоба. Какво са се разциврили тези балъци.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей сега тръгвам да проверявам...г-н ***!
16
0
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 14 години
Да спра какво? Да те клатя ли?
15
11
 
13
 
! Отговори
voodoo преди 14 години
някой от плюещите по Дянков,не че го защитавам,но някой проверил ли е колко хора работят в здравната каса в града в който живее.проверил ли е колко пари вземат. задал ли си е въпраса каква работа вършат и нужни ли са.след това да провери калко са постъпленията от зд. осигуровки в града му.после да се запита колко други смучат от тях.колко хора търкат *** в мин. на здрав.и накрая и кражбите на средства и какво се получава. тез дето си плащат да го духат.ние имаме ли права.