Поискаха постоянен арест за Николай Цонев

Прокуратурата поиска най-тежката мярка и за съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов
3 апр 2010 17:35,
91
Поискаха постоянен арест за Николай Цонев
Снимка: МВР

Прокуратурата поиска постоянен арест за Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов, съобщи БТА.

Тримата бяха задържани в четвъртък по обвинение за даване на подкуп на следовател.

Според разследващите бившият военен министър е предложил подкупа, чрез посредничеството на съдията от Софийския градски съд (СГС)  Петър Сантиров и бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.

Целта била да се потули разследване срещу Николай Цонев за неизгодна сделка за изграждане на оптичен кабел, така че делото срещу него да не влезе в съда.

Още по темата

В четвъртък само трима съдии от наказателното отделение на СГС не си направиха отвод по делото.

Всички останали, включително и председателят на съда Георги Колев, се отказаха да гледат мярката още преди прокуратурата да е внесла искането, тъй като са колеги със съдия Сантиров.

Очаква се чрез жребий между останалите трима съдии да бъде определено кой ще гледа мярката за неотклонение на Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.

Защитата на обвиняемите пък коментира, че обмисля да заведе жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, заради начина по който са осъществени арестите и репликите, които са отправяни към задържаните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 14 години
За "Безработен"Прав си - изпростяването е повсеместно, как ли ни излъга Б.Б.А другото е: кой каза, че Цонев е крал? Това е много съмнително на фона на което ни заблуждават. Искат да повярваме, че договор с ЕЛЕКТРОНПРОГРЕС за Странджа 2 е кражба - от кого е кражба? От Кого е кражба финансиране на договор за армията. А СИБанк (частна) на Цветелинка не е кражба - така ли? Как да решим тази дилема, имаш ли предложение
64
1
 
5
 
! Отговори
хвалещите преди 14 години
Урааа БРААВООО а-така само така точно така да-да да а много добре браво
63
1
 
0
 
! Отговори
плюнкохвъргач в деис преди 14 години
Е-и У-УУ-Оу---Пуу -Пу ---ууъъъ Пу Пу -Ъ--УУУ
62
3
 
5
 
! Отговори
Смех преди 14 години
Абе ако сте в един влак и машиниста го засили яко по нанадолнището и скочи от него и първия който се опита да спаси влака не успее без да го потроши просто защото е било твърде късно вие кой ще обвините, този който се е опитал да ви спаси или тоя който ви е докарал дотук и се е изнесъл? Аре стига глупости че преди сте имали работа а сега сте безработни, ако вярвате в тая легенда значи безработицата е най-малкото което заслужавате с тая липса на мислене
61
1
 
1
 
! Отговори
ЗА УСТРЕМ преди 14 години
А СТАРИ ПЛЮНКОХВЪРГАЧИ И ВЛАСТОМРАЗЦИ ПРИЕМАТЕ ЛИ ?
60
2
 
6
 
! Отговори
уффф преди 14 години
Аман от яуялеци кът вас мойто момче.То в БГ всеки се бори за честно управление *** кът грабне власта и не спира да краде.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пепо кво е това рогосец кои го е направил и от къде знаеш
58
6
 
12
 
! Отговори
безработен преди 14 години
И кво ми пука за тоя *** Цонев или за Цветанов дето само се хвали?Аз съм безработен от 20 дена,а жена ми работи за 350 лева.За другия месец и пари за нет няма да имам.Спирам да си плащам заема.ББ да ми го плаща ку ще Симеон Дянков,все ми е тая.И за кво ходих да гласувам?За да ме излъжат за пореден път.Като се замисля реално Цонев е крал,но докато беше министър имах работа.А тия сега уж са честни *** закъсах с парите.И къв ми е кяра от тях се питам?
57
1
 
7
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Нещо немога да ти разбера логиката, не съм пристрастен към никоя партия.Според теб нетрябва да се арестуват крадци, точили фондовете и давали подкупи за да прикрият следите? И за какви войводи говориш, тук има налице умишлено тежко престъпление?
56
3
 
9
 
! Отговори
Смех преди 14 години
До 57: Не, знаеш ли кое е най-българската работа - да се мрънка, реве и плюва без да се посочва алтернатива. И това е защото за 99% от населението ни най-важното решение което са взимали е е днес в левия или десния крачол да си го пуснат.Айде като си такъв умник предложи по добро решение от Бойко, може пък аз да съм много ограничен и да не го виждам. Ако може няйкой тук да го посочи да го направи.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдиите дето са си направили самоотвод са за уволнение. Щом не им се работи като съдии да си търсят друга работа.
54
2
 
4
 
! Отговори
тома неверни до 52 преди 14 години
приятел,уважавам чувсството ти за справедливост,*** кви кофи бре мои,те тия от темида осигуриха и внуците си,че изгорял някои много лаком(ще цитирам Вапцаров)паднал,друг ще го смени и толкоз............
53
6
 
4
 
! Отговори
пепо секса преди 14 години
колкото повече гледам цецко,толкова повече разбирам,що са го направили рог..осец
52
4
 
12
 
! Отговори
Смех преди 14 години
До 50 и 51: Да сигурен съм че хора от ГЕРБ са крали, сигурен съм и че ще крадат. Сигурно и Бойко не е светга вода ненапита. Но е първият който иска да промени нещата. Ако чакаме да дойде да ни оправи някой светец ще чакаме още едно хилядолетие - такива в политиката няма. Така че мислете рационално, досега никой не е имал воля за промяна, кое е по важно - да сме добре или да сме зле но да сме против всеки който е на власт?
51
1
 
12
 
! Отговори
Смех преди 14 години
Забележете, от 45 съдии, 42ма не искат да гледат мярката защото са колеги със задържания. Е нали беха безпристрастни? Значи не искат да вкарат в затвора техен колега който е хванат на местопрестъплението, как да очакваме че ще вкарват който и да било в затвора щом не намират това за нередно и не искат да го накажат? Сега трябва всички тия 42на съдии да ги разкарат от съдебната система и да ровят по кофите а на техно място да назначат млади и некорумпирани кадри.
50
1
 
5
 
! Отговори
Светльо преди 14 години
Много си прав анонимен 50Не знаеш колко си прав и колко продажна *** има в таз България
49
2
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Е това е . Страсбург. Браво . Ами остава да ни отсъдят и да им платим за това че са крали и бог знае какво още .Затова сме на този хал.Напълно подкрепям правителството на Бойко защото всички досега само са си гледали кефа да краднт ,да си уреждат свои близки , корупция и т.н.Е дано на някои им се дръпне ***.то като си помисли какво го чака .
48
0
 
3
 
! Отговори
Светльо преди 14 години
до анонимен 41:Това вероятно е бил шофьор на служебен автомобил от СИБанкне гледай там - не е желателно
47
0
 
2
 
! Отговори
Светльо преди 14 години
Цитат от един форумец: Да разбираме, че всички експертизи досега са в полза на поръчващия експертизата защото той я плаща. И върху такива експертизи(платени) ни определян данъци или ни съдят. Нещо май не мога да направя разлика между *** и експерт.
46
4
 
5
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 14 години
Масларка го е отнесла на 100 %.Сега и правят VIP килия в Сливен. :)