Още съкращения заради скъпия газ в радомирски завод

"Радомир метал индъстрийз" работи с под 20% натоварване
5 юли 2010 10:54,
31
Още съкращения заради скъпия газ в радомирски завод
Снимка: БГНЕС

Нови съкращения заради повишаването на цената на природния газ, започват радомирския завод в "Радомир метал индъстрийз", съобщи изпълнителният директор Людмил Александров.

Ще бъдат освободени 20 души, а персоналът ще премине на 4-часов работен ден. Обмисля се и варианта част от работниците да бъдат пуснати в неплатен отпуск или да преминат на минимална работна заплата.

"При предишното съкращение достигнахме технологичния минимум от хора. Всяко по-нататъшно намаляване на работна сила може да доведе до разкъсване на технологичните връзки", коментира Александров.

Над 60% от персонала в основните цехове е освободен, а заводът работи с натоварване под 20 на сто.

Още по темата

Продукцията, която произвежда "Радомир метал индъстрийз" е с дълъг цикъл на производство (от 6 месеца до 1 година) и над 90% е предназначена за износ.

Изпълнителният директор на завода съобщи, че в момента в предприятието изобщо не влизат поръчки.

"Поставени сме в невъзможност да оферираме цени на нашите клиенти при непрекъснато променящите се на три месеца цени на газа", казват от ръководството на завода.

От дружеството настояват за пълна прозрачност при формирането на цените на синьото гориво, въвеждане на преференциални цени на тока за индустрията и предоставяне на държавни поръчки като компенсация за поскъпването на газа.

Миналата седмица работниците в "Радомир метал индъстрийз" излязоха в няколкодневна гладна стачка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
!papapalatka! преди 14 години
айде наздраве мърморковци! Не разбирате ли че въпросният господин Бонев е един най-обикновен бивш частен шофъор на богата бивша мутра... Нито има някаква диплома-то дали е с завършено средно образование кой знае-а се има за "мениджър" !!! На две крави сено не може да раздели- щом се оградил с разни разногледи дебелогъзи търтеи които го крадът до припадък,да му водят жалкото заводче..Ама накъде го водят- и те не знаят-май към скрапобазата на Стомана-Перник! Не ччакайте милост от този ликвидатор !
26
0
 
1
 
! Отговори
chach преди 14 години
skoro bg 6te zaprelicha na pustinia. niama gaz niama tok niama voda niama pati6ta .lipsvat kadarni upravliava6ti,dori i prestapnia kontengient ne struva.vsichko e na izjiviavane.dobre che si pojiviax pri TODOR JIVKOV.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боко лъжеца, сега да качи и тока още и данъците !! Еййй даже Костоф не се компрометира така само за 1 година !
24
1
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 14 години
Да са си назначили образовани, интелигентни, можещи и знаещи мениджъри. Всеки знае да дава минимална заплата, да укрива данъци и да не плаща осигуровки, да внася материали на занижени цени, да се изпират печалби и т.н. Сега ще си проличи кой може и кой не. Има една стара максима: "Човек си проличава колко струва в екстрени ситуации."
23
1
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 14 години
В този завод имат просто лош мениджмънт. Не има е проблем цената на газа или кризата, а липсата на управленски капацитет, гъвкавост и комбинативност. Все повече бивши "бизнесмени" се оплакват от истински или инсценирани фалити и не искат да си признаят, че са лоши мениджъри. Не им е виновна държавата, че нямат и не могат да сключват разумни, приемливи и изгодни договори.
22
1
 
2
 
! Отговори
Noment преди 14 години
Давайте, посмотрим, как изменились потребление и импорт в Европе по сравнению с 1-м кварталом докризисного 2008 года.Потребление +5%Импорт +4%в т.ч. по странам:Катар +408% (рост в пять раз!)Норвегия +29%Ливия +12%Алжир +1%Россия -12%Нигерия -43%
21
2
 
4
 
! Отговори
ANI преди 14 години
заводът е гръцки още ще си говорим ли?
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"В завода не влизат никакви поръчки"-каза изп.директор.Като нямате поръчки какво значение има колко струва газа. И без пари да ви е газа като нямате поръчки пак ще затворите.Металите струваха по 1.90 кг,сега са около 1 лев.Това защо не ви увеличи поръчките.Истината е ,че просто няма работа
19
0
 
4
 
! Отговори
I преди 14 години
Ами такае... като не са си сложили портрет на Овцата която ги закопа
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съкратенте да вземат по една сопа и да изкажат своята голяма благодарност на Р.Овч. и СерГЕЙ
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нема ли кой да застреля Р . ОВЧ. ще му платиме
16
5
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Бсички благодарим на Пешо келешо Димитров, Р. Овч., С. Дянков и Т. Трайков! С такива водачи, ще прокопсаме!
15
0
 
14
 
! Отговори
Подарено предприятие преди 14 години
Толкова маниполирано е всичко... и е такъв грозен цирк... Но така се управляват подарените предприятия от "другарите" (Боневци). А хората бавно и неусетно си заминават, мачкани брутално и безскруполно!
14
1
 
5
 
! Отговори
д-швейка преди 14 години
Като си погледна фактурата за газ не мога да разбера защо плащам 200 долара такса за пренос на Булгаргаз-трабите български ли са или са ги продали без да разберем потребителите.Като не може да сключвате договори сега намалете акциза да изравните цените с тези отвънка за да сме конкурентни на световния пазар.И после викайте какви специалисти сте
13
1
 
20
 
! Отговори
??? преди 14 години
Пишем тука обаче в Радомир, май хич не им е смешно...
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бегом на 4-ти километър!
11
2
 
4
 
! Отговори
Turk преди 14 години
Ибрикчията Аню е донесъл евтин газ и ще ни снабдява с атомно оръжие ...
10
4
 
6
 
! Отговори
Бай Брадър преди 14 години
По начина си на мислене ти вече си умрял
9
19
 
16
 
! Отговори
Простосмъртен преди 14 години
Ръкопляскайте на Бог Бойко и на оня неркадърник Трайчо!Скоро всичко, което произвежда ще бъде ликвидирано.Радвайте се българи, угаждаме на чужди интереси, но *** ленти и затриваме България.Иначе хвалби до небето, а всемогъщя Дянков пак ще ни нареди на челно место в Европа.
8
0
 
9
 
! Отговори
хм... преди 14 години
лошо....