Неизвинени за бойкотаджиите

Ученици се заричат да не стъпят днес в училище
Обновена: 3 яну 2011 09:23 | 3 яну 2011 09:22,
352
Неизвинени за бойкотаджиите
Снимка: Булфото

Учениците, които днес не отидат на училище, ще получат неизвинени отсъствия, коментира пред БТА началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София Ваня Кастрева.

"Извинителните бележки от учениците за днешния ден, издадени от лекари или написани от родителите за "отсъствия по семейни причини", трябва да бъдат с подпис от родителите, поясни тя.

Още по темата
Кастрева допълни, че индивидуално решение на всеки ученик е дали да подкрепи "националното бягство от училище".

Затова от регионалните инспекторати по образованието в страната не могат да предвидят дали учениците ще отсъстват днес масово от занятия и по какви причини.

Ваня Кастрева посочи, че и родителите трябва да вземат отношение къде са децата им на 3 януари.

Учениците имат право на до 15 неизвинени отсъствия, за да се наложи "мярката" за преместването им в друго училище, каза още началникът на Регионалния инспекторат по образованието в София.

Преди началото на ваканцията министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов не отстъпи пред исканията на учениците за по-дълга ученическа почивка.

"Не ми се размекна сърцето от ученическите протести, защото няма ощетяване по никакъв начин, а напоследък вече се иска да удължим и лятната ваканция, и други ваканции", коментира тогава Игнатов.

Коледната ваканция започна на 24 декември, а днес е първият учебен ден след нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още по темата: ученициВаня Кастрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
44
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на децата,така се гради гражданско общество!Нека се научат да отстояват правата си,депутатите могат да почиват по месец,а на децата им взеха ваканцията.И не ми излизайте с излияния колко не учели,с такива учебници така се учи
1
24
 
38
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
КЕЛЕШИИИИИИИИ!