Карали ученици да мият тоалетни заради протестите им

"Как може политиците да имат 25 дни ваканция, а ние - само 10"
11 дек 2010 18:00,
541
Карали ученици да мият тоалетни заради протестите им
Снимка: Булфото

Ученици са наказани с общественополезен труд от 3 дни заради протестите им за по-дълга ваканция. Цели класове от гимназии в Пловдив са карани да чистят тоалетни и да метат дворовете на учебните заведения заради бягството им от час миналата седмица.

Днес младежите отново се вдигнаха на бунт.

„Оставка”, „Искаме ваканция” и „Всеки ден ще е така до победата”, скандираха протестиращите по време на шествието си из Пловдив.

След като миналата седмица на протест излязоха около 3000 ученици, днес Главната в Пловдив бе прекосена от близо 50 младежи. Протестиращите твърдят, че върху голяма част от тях е оказан натиск. По тази причина много от учениците се страхуват отново да излязат на улицата.

Още по темата

„Целият клас ни накараха да мием тоалетните в даскалото, защото последния път протестирахме”, разказа пред Dnes.bg ученик от Прфесионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив.

„Как може политиците да имат по 25 дена ваканция, че прибират телефони по разни мероприятия, а ние че ходим по цял ден на училище, да имаме само 10 дни почивка?“, попита възпитаник на гимназията по автотранспорт.

„В Математическата заключваха учениците, за да не излязат”, разказа друг митингуващ.

Учениците се жалваха, че са заплашвани с арести, изключване от училище и спиране на стипендиите и детските надбавки, ако продължат с протестите.

Протестиращите се оплакаха от натиска на шефката на Регионалния инспекорат по образование Павлинка Кацарова, но не получиха особена подкрепа от нея.

„Ако наистина има натиск, просто трябва да стигнат при мен сигналите в писмен вариант и аз да направя проверка”, заяви пред представители на протестиращите началникът на РИО – Пловдив Павлинка Кацарова.

Учениците твърдят, че след последния протест са получили и голям брой неизвинени отсъствия, но са успели да ги извинят.

„Миналия път, който беше избягал, му написаха неизвинени отсъствия и това беше наказанието”, сподели едно от момичетата в шествието.

„На нас обаче ни ги извиниха с медицински бележки, защото който донесе медицинска, му ги извиняват“, разкри друга ученичка.

Протестът на младежите продължи до местната община, където никой не излезе да ги чуе. След това учениците се разпръснаха по кафенета и заведния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
0
 
0
 
! Отговори
azz преди 13 години
Следващият път си постави собствено име и не ползвай чужди!!! Определено не ми е приятно да пишеш вместо мен, защото е ясно, че мислите ти са в друга посока!!! А ако не можеш да се самоопределиш - просто изчезни!!!!
507
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"От Министерството на образованието вече обявиха, че въпреки протестите, зимната ваканция остава до 2 януари. За да се компенсира по-късата зимна почивка, се увеличава пролетната ваканция. Тя ще е от 30 март до 10 април или общо 12 дни."Ето, че им дават повече дни, ама - по-късно през годината. Ама угода няма.
506
1
 
1
 
! Отговори
!@#$ преди 13 години
Ела ми кажи `пикало` на метър разстояние и ще ти е за последен път. Поне докато ти оправят ченетата.
505
0
 
3
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
До "твоето положение"посмъртно не искам да СТИГНА!КОГАТО започна да наричам децата си ПИКАЛО,значи ще съм станал пълен Зад...ник!
504
0
 
3
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
Значи,нежното име на детенцето ти ,умно е ПИКАЛО!Ти така си му викаш,"Хайде,мамино Пикало,хайде Пикало мое,ненагледно или Най-много те обичам теб,Пикало мое!"Добър контакт с дете!Има логика!Какво очакваш от него тогава,освен да стане Пикало!Рожба на любовта на една Пикла!
503
1
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
Ама и ти не падаш по-долу, а да ти кажа честно не правиш впечетление за жена!
502
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еййй, то така от ден на ден и ваканция нама да им остане! Много ясно , че са прави, а и имат смелостта за разлика от вас дето плюете тук. Де да беше само ученическата ваканция да скъсяват!!!! На мен от другата година ми скъсятват с 10 дни отпуските, а ония ***(без извинение) в парламента що не вземат да решат , че много им се работи и си направят зимната ваканция 5 дни! Айде със здраве МНОГОЗНАЙКОВЦИ дето децата им били виновни!
501
0
 
3
 
! Отговори
бивш ученик преди 13 години
И ние бяхме така.Дано поне довживеем поколение дето да разтика тези дето 20 години ни ни водят в прехода /към тяхното забогатяване/...По този, а и по по-сериозен начин...И да не ги е страх от нищо и от никой-та някой ден да станем демокрация-закона еднакъв за всички!
500
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
Е, ама сега са силни.Хормона ги тресе и според тях са прави.Даже и протести си позволяват заради 2 дена.
499
2
 
2
 
! Отговори
бивш ученик преди 13 години
Един ден ще съжеляват за всеки пропуснат час в училище,но вече ще е късно... :)
498
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
До ученик В пост 527 и конкретно в първото ти изречение що си написал удивителна? Искаш да докажеш сам на себе си, че си прав?
497
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
До ученик Когато стигнеш моето положение ми ги разправяй приказките ти.Беги да спинкаш сега.
496
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
До ученик Къде пише грамотно бе чеде? Айде не ми се разправя с такива като теб.Неграмотни деца.
495
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
До ученик Жена съм бе чеде.Пак не можеш да разбереш щото много сте умни и знаете.Имам дете и то доста умно при това.Слава богу! Когато и ти заминеш да си изкараш образованието в Англия разправяй че не си глупав.Пикало
494
1
 
5
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
Както виждаш пиша грамотно!За разлика от теб!А ти какво си всъщност?Ругаеш децата,ругаеш родителите!Очевидно си забравил кога си бил дете и никога не си станал родител!Такива ялови социопати са основното пишещо съсловие тук!Недоволен си не от децата-а от тъпия си неосъществен и никому ненужен жалък животец на самотно старо псе!
493
2
 
1
 
! Отговори
леле преди 13 години
Въй тва и минуси начукало горкото от зор.Хи-хи.Не им изнася.
492
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
До ученик Пиле,де видя цинизъм бре? Ми тва е истината.Не ви ли гледаме какво правите по заведенията.Да..не пиете кафета ами се дрогирате с наркотици и цигари.Все същото.Ама нали сте умни,че не може да разберете.Гледайте си уроците щото после сте за полето само.За нищо няма да ставате.
491
4
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
Днешните деца са лекенца! Пълно безхаберие от родителската им страна.Правят каквото си искат.Дрогират се,пият алкохол до припадък и трошат!Ей тва са! Неграмотни до безобразие.Ама хората когато бяха на училище си слушаха и внимаваха в час.А,тези пикала знаят едни скайпове и чатове ..как да пишат грамотно според вас.Пази боже от такива деца!
490
1
 
2
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
Нужно ли е да използваш цинизми,за да си по-убедителен!А тези вестникарски клишета за "кафенетата"вече се изтъркаха като аргумент!По-добре да дадеш пример за ясно и убедително отричане на ученическата кауза,вместо да обиждаш и да използваш логореята си, за да изсипеш неудовлетворената си словестна агресия върху нас!Аз не съм виновен,че жена ти е спряла третата ти ракия и не ти дава да гледаш мача!Не си го изкарвай тук!Ако твоите отрочета са "пикала",то това е твой проблем!!!
489
3
 
2
 
! Отговори
1 преди 13 години
Да мият тоалетни.Кво толкова.Кво си мислят че ги чака като завършат.Щото като гледам расте глезено и мекошаво поколение дето реве като вдовица за некви си 2 дена.Да им пишат неизвинени и толкова! Що не учех за учител да им кажа аз.Егати пикалата! Ей такива ще ни управляват след време,хора.Не ми се мисли какво ни чака.