Облъчените в Стамболийски се върнаха от Франция

Лечението на четиримата продължава във ВМА
Обновена: 20 юли 2011 12:00 | 20 юли 2011 11:04,
14
Облъчените в Стамболийски се върнаха от Франция
Снимка: архив, Булфото

Пострадалите при радиационното облъчване в Стамболийски се завърнаха след проведеното лечение във Франция, съобщиха от здравното министерство.

Четирима души бяха засегнати при инцидента в края на миналия месец.

Заради по-тежкото си състояние трима от тях бяха приети в болница „Перси” в Париж, където се намира най-добрият център за лъчева болест.

Всички разходи по лечението бяха поети от Министерството на здравеопазването.

Още по темата

В момента тримата по-тежко пострадали пациенти са в добро състояние. Те кацнаха в България късно снощи.

Сега се намират във ВМА, където ще продължи наблюдението им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Стамболийскиоблъчени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 13 години
7 ПИШЕ ИСТИНАТА, А АЗ ЩЕ ДОБАВЯ ОЩЕ НЕЩО ЗАЩОТО СЪМ БЛИЗКА С ЕДИН ОТ МЪЖЕТЕ -58 год. ....ДА НАИСТИНА СЕ ВЪРНАХА 2+1 ЖЕНА ИНЖЕНЕР ОТ ПАРИЖ ПРЕДИ ДВА ДНИ КЪСНО ВЕЧЕРТА !!! 5 НЕ СИ ПРАВ И НИЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕ И МАЖЕ !!! СТАБИЛИЗИРАНИ СА ВЪВ ПАРИЖ И СЕГА ЩЕ БЪДАТ ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ВЪВ ВМА. ЛОШОТО Е , ЧЕ НАИСТИНА СА СЕРИОЗНО ОБЛЪЧЕНИ И КРЪВНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ НЕ СА ДОБРИ -СПАДАТ. ДАНО ИМА ПОЛЗА ОТ ЛЕЧЕНИЕТО И СЕ ОПРАВЯТ ХОРАТА, ЖЕНАТА Е ПО-ЗЛЕ ОТ ДРУГИТЕ В МОМЕНТА. ЖЕЛАЯ ИМ ЗДРАВЕ И ЖИВОТ НА ВСИЧКИТЕ !!!
12
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
Аха , полезно е облъчването на семена с малки дози , особенно ако 78 годишната тъща на Батков борави с рециклирана руска техника... няма начин да не е полезно... Мислили , със 76 годишния си колега ,Бог да го прости , че касетата е празна , пък тя се оказала заредена с кобалт 60 ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано се възстановят напълно хората,но кой плаща все пак стотиците хиляди евро за тяхното лечение във Франция?Фирмата ли,застахователят на фирмата ли,или отново целокупният български данъкоплатец?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимник13 преди 13 години
Тука от кол и въже ли сте се събрали ? Какви семена какви глупости пишете ? Виж с сайта на АЯР за какво иде реч, преди да пишете глупости.И пак идва големия въпрос-щом облъчването не е било опасно, каквото и да значи това, защо ги влачат още по болници ? Не дай Боже не искам да съм прав, но тук мисля, че става дума за сериозно облъчване.И още една питанка, защо всичко живо мълчи ? Разбрахме, че некъв *** е с три жени, че голфа на онази *** не може да се продаде и още и още глупости...
9
3
 
3
 
! Отговори
Пор красавец преди 13 години
Облъчването на семена се практикува от десетилетия и няма нищо общо с генетичен код или ГМО. В малки дози радиацията е полезна и прави растенията по-устойчиви. Случая касае човешка грешка и никой не е предпазен за съжаление. Трудови злополуки се случват навсякъде по света. Дано тази злополука не се окаже фатална за пострадалите. И моля, който ми слага минуси затова, че му обяснявам как стоят нещата, просто да каже какъв му е проблема :)
8
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 13 години
Иначе словоохотливите медии, дето ме засипват с инфо за трите жени на Юсеин и др.подобни,по случая с облъчените са странно загадъчно мълчаливи. Сайта Биволъ се открехна като разясни,че цеха за облъчване на семена е собстнвеност на тъщата /78 год./ и съпругата на Т. Батков. Машината е руска , рециклирана. Какво е това облъчване на семената и защо никой не казва. А иначе е голяма битката срещу ГМО в България. Какво ли си хапва народа ?
7
3
 
3
 
! Отговори
Пор красавец преди 13 години
Никой не лъже, няма защо да се лъже. Единият пострадал почина от сърдечна болест, която е наследствена, но се е обострила поради облъчването. Другите се лекуваха във Франция, вече са в България. Дейността на фирмата е облъчване на сортови семена за селското стопанство.
6
0
 
7
 
! Отговори
? преди 13 години
Знаете ли сега какви мерки ще се вземат за предотвратяване на подобни инциденти?Точно така - НИКАКВИ !
5
0
 
4
 
! Отговори
ТКЗС преди 13 години
Пак има нещо гнило!!!Единият пострадал е починал! Лека му пръст!Въпросните пациенти са във ВМА от преди поне 10 дни!!!! Защо е тази заблуда и шикалкавене???? Преди около пет дни трябваше да ги преместят в Нац. център по хематология и трансфузология, и то по причина, че състоянието им е изключително критично, да не казвам безнадежно... ПАК СЕ ЛЪЖЕ И СЕ МАЖЕ!!! Гнус ме е!
4
0
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Как четирима - преди месец и нещо пишехте, чеса петима и че не било нищо сериозно. После изведнъж ги пратихте във франция на лекувна, сега пишете, че са четирима. Явно номер 1 е права в коментарът си. И явно,някой не казва истината.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимник13 преди 13 години
@пловдивчанче миличко, простичко гледай си уроците, и не се меси там дет не ти е работа.Като толкова искаш да разбереш какво се е случило влез в сайта на АЯР и там има официален бюлетин.Тука интересното е, че никой не казва какво е положението с хора...
2
8
 
1
 
! Отговори
пловдивчанче преди 13 години
В Стамболийски няма някаква особена промишленост, която да оправдава наличие на радиоактивни изотопи и то в такива количества. Какво ли се облъчва с тях? Дали не плодове и зеленчуци?!
1
5
 
1
 
! Отговори
мара преди 13 години
един вече почина-лека му пръс