ЕРП-тата трябва да са български, смята Сидеров

"Атака" била идейна опозиция на ГЕРБ по икономическите въпроси
5 авг 2011 11:23,
88
ЕРП-тата трябва да са български, смята Сидеров
Волен Сидеров, лидер на ПП "Атака". Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров предложи правителството да развали договорите с "Лукойл", ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН и те да станат български, като печалбата от тях влезе в български пенсионен фонд.

“Не мога да ги разбера действията на държавата. Ако трябва да е принципна държавата, правителството, то трябваше да вземе лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН, преди този на "Лукойл", коментира той пред Нова телевизия.

При тези три, също чуждестранни компании, които са монополисти, има десетки нарушения, обясни Сидеров, позовавайки се на доклад на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

Докладът е достатъчно основание да се приложи тази мярка, смята лидерът на "Атака".

"Към тях обаче не се прилага тази мярка – вземане на лиценз“, заяви Сидеров и попита докъде ще стигне държавата с "Лукойл", дали това не е "показване на мускули" преди изборите.

ЕРП-тата са привилегировани спрямо бургаската рафинерия, обяви той, защото никой не се занимава с техните нарушения.

"Министър Трайков, може би защото преди да стане министър е работил в ЕВН, сега не обелва и дума по случая“, продължи Сидеров.

Той обясни, че "Атака“ е "идейна опозиция“ на правителството по "икономически и социални въпроси и управление на България като суверeнитет". Партията е против "колониалния модел“ на управление, наложен от 90-те години – "чужди монополисти изпомпват печалбата от печеливши сектори в страната и вместо да вдигат стандарта на живот, парите излизат навън", обясни Сидеров.

"Сектори като икономика, енергетика и военна промишленост трябва да бъдат в български ръце. Българското земеделие трябва да заработи", продължи той.

Сидеров заяви, че "Атака" подкрепя сектор "Сигурност" и вътрешния министър Цветан Цветанов, въпреки че има критики към отделни прояви на силовото ведомство. Като пример лидерът даде двойния стандарт при разследването на сблъсъците пред "Баня Баши“ на 20 май.

Има случаи, в които МВР проявява пасивност – не смеят или не искат да се намесят, коментира той работата на силовото ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредното доказателство защо на изборите ще гласувам за Волен. Вън крадливите маймуни от България! Обекти като ЕРПтата, Лукойл, Овергаз и др.подобни трябва да са държавна собственост и печалбите им да се вливат в НАШАТА хазна, не в руска, чешка, австрийска или немска такава.
85
0
 
4
 
! Отговори
Траян преди 13 години
Браво на Сидеров. Още преди пет години лансира тази своя идея и досега не й е изневерил, както се вижда. Дай Боже да стане президент и да може да работи за нея!
84
0
 
4
 
! Отговори
инж.Николов преди 13 години
ИМпотентен *** си ти, Христо. Волен винаги е бил ЗА национализацията на обекти и предприятия от стратегическо значение за икономиката ни. И не се е отмятал от тази си кауза.
83
1
 
2
 
! Отговори
Христо Тодоров преди 13 години
Така мисли, пък когато се гласува по друг начин гласува този инпотентен ***.
82
1
 
2
 
! Отговори
NAZI преди 13 години
deba i 4ikidjiiskata mu fizionomia , pa nemojaha li edna Bomba mu slojat pod kolata , tolkova hora iztrepaha v taa Darjava puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
81
0
 
2
 
! Отговори
До #73 преди 13 години
Чукчи писатель, чукчи не читатель!
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблема не е каво бълнува Сайдера.Проблема е ,че има балъци дето му се вързват.То не бяха Българии на три морета, то не беше Сокола в затвора, тука има ,тука нема подкрепа за ББ..."чужди монополисти изпомпват печалбата от печеливши сектори в страната и вместо да вдигат стандарта на живот, парите излизат навън"...бреееей....
79
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
а червенотиквеничетата забравихте ли? с 60 милиарда окрадени ОФИЦИАЛНО и ПРИЗНАТО!
78
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 13 години
Много е прав Волен! Какво лошо има в това вместо при чешките пенсионери, парите които даваме за ток да идват при нашите майки и бащи, баби и дядовци. Или парите от бензин да отиват за училища, пътища и т.н. вместо да влизат в нечии руски джобове? Волен е много прав! Дано стане президент. Много мои приятели и познати ще гласуват за него.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе кой ти иска мнението бе психар...
76
6
 
5
 
! Отговори
men преди 13 години
ако не беше турско *** и не ги дрьнкаше тези неща само за да си напьлниш касичката, ако наистина вярваше в това което говориш, ако наистина милееше за Бьлгария ***, щяхме да застанем всички зад теб и да сьздадем рай на земята. уви, видяхме те в парламента какво направи. защо подкрепяш гроб бе волене? защо продадохте добруджа на израел? за без пари? защо дадохте концесия на шеврон да превьрне земята ни в пустиня? кажи ***... ще кажеш ама май само мухобойко и ердоган ще те слушат.
75
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Да той е единственият държавник,който мисли за народа си.Нито магистралата забравихме,нито Lufthansa
74
2
 
8
 
! Отговори
slav4o преди 13 години
Браво на Волен, абсолютно прав и както винаги стабилен !
73
1
 
6
 
! Отговори
Досетливко преди 13 години
Аз пък си мислех, че ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН са дошли с намерението да помогнат на народа български да живее по-добре и да има по-евтин ток. Тюх, да се не види ... те били дошли да ни крадат, пък ние чак сега да сме се усетили. Като дойдат следващите избори ... пак ще се сетим ... и така ... до безкрай.
72
0
 
15
 
! Отговори
Фактите преди 13 години
Франция - 9 пъти по-голяма от България - няма електроразпределителни дружестваВеликобритания - 8 пъти по-голяма от България - няма електроразпределителни дружества...........Китай - 300 пъти по-голяма от България - няма електроразпределителни дружестваТам ли са глупави много или ние сме ги изпреварили във всяко отношение, и най-вече в енергийно?
71
0
 
7
 
! Отговори
Будала от народа преди 13 години
До 72То ако си вземаха някакви поуки и ако управниците бяха чели Кисинджър нямаше да сме на тоя хал.
70
0
 
8
 
! Отговори
Да си вземем поука преди 13 години
"Производството на електроенергия, нейния пренос и разпределение са от стратегическо значение за националната сигурност на държавата. Поставянето им в частни ръце е пряка заплаха за сигурността на САЩ." Хенри Кисинджър - Държавен секретар на САЩ.Доколко може да се вярва на Сидеров, всеки сам може да си преценя, но на един от най-уважаваните политици в света може да се вярва.
69
3
 
7
 
! Отговори
дядо гошо преди 13 години
г-н СИДЕРОВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ДЪРЖАВНИК ,който мислиза народа си. Браво на разсъжденията на 58 и 60.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боленчо, хубаво ги говориш тея неща,но защо точно преди изборите ?Досега какво направи и защо спа ?
67
0
 
13
 
! Отговори
Фактите преди 13 години
Каквото и да се говори за него, в случая Волен е прав защото:- нито една от трите държави откъдето идват ЕОН, ЕВН и ЧЕЗ не са си "разпродали" електроразпределителната мрежа- въпросните "електроразпределителни дружества" не са допуснати да оперират в собствените си държави- навсякъде, където работят, тези "електроразпределители" е имало скандали и дела срещу тях - някои продължаващи и сега- резултатът от дейността им винаги е един и същ: повишаване цената на електроенергията