Борисов посреща първия ни хеликоптер Пантер

Машината ще бъде официално зачислена на въоръжение във ВМС
Обновена: 9 окт 2011 09:32 | 9 окт 2011 08:07, Красимир Ангелов
345
Борисов посреща първия ни хеликоптер Пантер
Снимка: Архив Булфото

Официална церемония по приемането на въоръжение във ВМС на първия хеликоптер "Пантер" ще се състои днес  в морската вертолетна авиобаза "Чайка"-Варна, съобщават от Министерството на отбраната.

Новопридобитият хеликоптер ще бъде официално зачислен в състава на ВМС и осветен от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.

Представители на фирмата ще връчат приемо-предавателен протокол на командира на ВМС контраадмирал Пламен Манушев.

Още по темата

"Пантер" е многоцелеви лек военноморски вертолет. Той може да изпълнява задачи по контрол и наблюдение на морските пространства, търсене и спасяване, медицинска евакуация, доставка и вземане на товари и личен състав от борда на кораб или труднодостъпен терен, антитерористични действия, хуманитарниоперации, борба с пиратство и други.

В церемонията по зачисляването ще участват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев, представители на френското посолство и на фирмата-доставчик - Eurocopter.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: ВМСхеликоптер Пантер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
4
 
! Отговори
до1 преди 12 години
вярно *** от тройната коалиция ги спазариха ,сега Бойко ги плаща!!!!!Да иде Сер гей да резне лентата ,ама няма време от тичане по предизборни агитации и по плюене по опонентите!!!!!
8
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1Времето на премиера е ценно. Няма никакъв проблем този или друг мин.председател да използва хеликоптер за придвижване. ББ не мрази хеликоптерите, в голяма грешка си. Става дума за това, че предните са сключили необезпечени договори. Естествено и нормално е армията ни да бъде снабдяване с повече и по модерна техника, но не на всяка цена.
7
3
 
50
 
! Отговори
Жо преди 12 години
НАЙ-МАЛКО десет висши държавни служители- министри, зам. министри, генерали и дипломати ще посрещат някакъв си хеликоптер. За целта ще се придвижат до мястото на церемонията с /минимум/ 20 автомобила. Абе, тези хора нямат ли си друга работа.
6
4
 
25
 
! Отговори
Ммммммм преди 12 години
Вкусна варена тиква със захар! Ммммммммммм
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снощи последно в новините чух,че щели да дават на безработни по 20 000 лева за да започнат бизнес без да ги връщат.Дали е вярно това и откъде идват парите?И защо само до 2013 година?Дали парите идват от разликата в цените на Кугарите и Пантерите??
4
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Репите?
3
6
 
42
 
! Отговори
А НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ преди 12 години
Как вървят тиквите на пазара
2
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хеликоптерът!Ще бъде посрещнат от ленторезЪТ!
1
6
 
61
 
! Отговори
Спомнете си ! преди 12 години
Искам да си спомните едно от първите неща които Мутрата изрече след като стана премиер. Тогава той обвини Тройната коалиция, че е напазарувала ненужни хеликоптери за армията, за които нямало пари в хазната. Два дни след това мразейки хеликоптерите той се качи на такъв хеликоптер и започна разходките из страната. Сега ще реже ленти на всяка получена машина и ще твърди , че той ги е купил. Тази поръчка е сключена от предишното правителство. Както и всичко друго на което Свинаря е рязал лентата.