Първанов раздал подаръци за 118 365 лв. през втория мандат

Преглед на печата за 26 февруари 2012 година
Обновена: 26 фев 2012 11:48 | 26 фев 2012 11:34,
112
Първанов раздал подаръци за 118 365 лв. през втория мандат
Георги Първанов. Снимка: БТА

Подаръци за 118 635 лева е направил бившият президент Георги Първанов по време на държавни, официални и работни посещения в чужбина през втория си мандат, сочи справка, с която разполага "Труд". На първо място в топ 5 на най-скъпите дарове, връчени от Първанов в периода 2007-2012 г., е този за бившия министър-председател на Италия - Силвио Берлускони. По време на държавната визита на българския президент през февруари 2009 г. в Рим Берлускони получава статуетка "Спартак" на стойност 6000 лева на скулптор монументалист Величко Минеков. През май същата година при посещение на Георги Първанов и съпругата му Зорка във Ватикана папа Бенедикт XVI е зарадван с копие на икона на Св. Богородица със сребърен обков от Бачковския манастир за 3600 лева.

Янтра заплашва да залее Велико Търново, алармира "Труд". Нивото на реката внезапно скочи с около метър и половина вчера следобед. Водата заприижда от интензивното снеготопене и само за час и половина се превърна в реална заплаха да излезе от коритото си. Седмици след водния ад кризисният щаб в Южна България отново  е вдигнат накрак, допълва "Стандарт". Два микроязовира край хасковския кв. "Болярово" преляха в късния следобед и превърнаха в езеро централната улица. Три къщи са под вода.

52-годишният бос на рапаните Йордан Харасимов-Даката, който беше разкъсан от взрив, докато караше аудито си в центъра на Варна, е бил следен от две коли, съобщава "Монитор". Очевидци на атентата от петък сутринта разказали пред разследващите, че непосредствено след като се чул оглушителен тътен, две черни возила рязко направили обратен завой и потеглили с газ в посока Златни пясъци. Засега не е ясно дали свидетелите са разпознали марката и модела на автомобилите.

Традиционните билетчета за градския транспорт отиват в историята, анонсира под глава "Телеграф". В бъдеще те се издават само от касов апарат и ще приличат на касова бележка. Фискалните устройства пък ще бъдат възрастни дистанционно с Националната агенция за приходите, за да се отчитат всякакви продажби.

Според челото на "Монитор" шофьори, чиито книжки са били отнети заради алкохол, превишена скорост или дори убийство на пътя, си купуват фалшиви свидетелства и отново се качват на колите си. Последният хит сред ментетата бил отпечатването на книжка върху бяла пластика за кредитна карта, уточняват служители от Пътна
полиция. Справка на вестника показа, че полицаите в цялата страна са заловили 243 подправени книжки през изминалата година. Други 61 документа били хванати от митничари при опит да бъдат изпратени на наши сънародници зад граница.

Скъпите лекарства, които се заплащат от здравноосигурителната каса, ще паднат наполовина, убеден  министър Стефан Константинов, цитиран от "Стандарт". "Има голям резерв, който може да позволи свалянето на цените с 50% и повече", разкри пред Дарик радио той. В понеделник Константинов ще преговаря с производителите. Всяка година за лекарства отиват около 2 200 000 000 лв, обясни той пред Радио К2, допълва на вътрешна страница "Стандарт". Поради тази причина министърът ще натиска производителите на медикаменти да смъкнат цената на скъпоструващите илачи, които се заплащат от НЗОК с до 50 процента.

Полицаите в цялата страна отново ще пушат и ще пият вода в знак на протест, подчертава на първа страница "Преса". Решението е взето на заседание на синдикалната федерация на служителите на МВР. Униформените искат по-добри условия на труд и повече сигурност в работата.

Софи Маринова се стяга за предстоящия българския финал на "Евровизия". В интервю за "Монитор" Маринова посочва, че най-голямата ѝ конкуренция е Десислава. "Най-много фенове имаме ние с нея. А представяте ли си нито аз, нито Десислава да не идем? Няма такъв смях", казва Маринова.

Най-голямата и популярна верига за дюнери в София, собственост на сирийски бизнесмен, обяви война на режима на Башар Асад, пише под глава "24 часа". Фирмата е поръчала специални торбички с надпис "Свобода за Сирия", в които предлага храната на клиентите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
11
 
! Отговори
до 35изкукалия от 40 преди 12 години
Понеже милостта Бокова е достигнала до всички българи ето отговор на една анкета от млада жена:Анкета на ФРОГ!Стигат ли ви парите за бензин и лекарства? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Какво отговорила една девойка! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Тинчето Четвъртък, 23 Февруари 2012, 15:09:26 Стигат, че и остават. Смятайте:100лева бензин, 50лева лекарства, 200лева отопление, 50лева ток, 25 лева вода, 250 лева храна, дрехи и належащи нужди 100 лева, култъра не слагам, махам и кабеларката с турски и американски лиги . . . Горе долу 800 минимум! Вземам заплата 360! За да оцелее семейството ми събота и неделя подработвам като ***!Ами до там я докараха днешната българка. . . не се сърдете мъже. . . вие пожелахте такъв живот в България.
31
1
 
18
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Старите комунисти раздавали пари,а новите не дават нищо.Прибират ги за себе си.
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 44И като отиде кво направи ? Возеше се на топло в БТР-а.. друго не правеше
29
9
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
от *** мас и от комунист власт трудно се взема .. я го вище гоце .. изживява се .. като национално богатство.. мафиота !!
28
2
 
10
 
! Отговори
bolka преди 12 години
Софи Маринова се стяга за предстоящия българския финал на "Евровизия". В интервю за "Монитор" Маринова посочва, че най-голямата ѝ конкуренция е Десислава. "Най-много фенове имаме ние с нея. А представяте ли си нито аз, нито Десислава да не идем? Няма такъв смях", казва Маринова.Е, ще доживеем на Евровизия да ни представя чалга певица ! Досега все се надявах чалга културата да позаглъхне, но се оказва, че дори набира все по-голяма популярност.
27
4
 
9
 
! Отговори
до 35 изкукалия преди 12 години
Ти си доказателство за скъпите лекарства-личи, че не си купуваш.Милее Боко казваш...милее за високите цени на лекарствата и за ниския ДДС на хазарта.За това милее Тиквуня.Милее за големите бонуси, раздавани на висшите кадри на ГЕРБ и за замразените от три години пенсии.Мило му е и за държавните пари, та ги е дал в банката на Цветелина.А най-му е мило за народа-трЕбе да се дрЪжи на каишка.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Надявам се Борисов наистина да милее за народа само дето не личи много много. Ако милеене означава клатене на глава, дебилен поглед и селски речник се справя де. Защо например не намалят ДДС на продукти от първа необходимост, които скачат през месец, та се налага да се пазарува прясно мляко от лидъл например със срок на годност половин година и съответно лъжлив надпис "не съдържа консерванти", защтоо е с лев по-евтино от Верея
25
6
 
9
 
! Отговори
Комуна преди 12 години
Борбата между Първнов и Станишев ме разкъсва, не знам кой да избера. Но в крайна сметка който и да остане с него съм.
24
9
 
8
 
! Отговори
aloo преди 12 години
ЗАЩО ПОСТОЯННО СЕ ДАВАТ СНИМКИТЕ НА ТОЗИ ГРАЖДАНИН? КАКВО ПЪК ТОЛКОЗ НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ ЗА 10 ГОДИНИ?НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО ЗА БЕДНИЯ И ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН!НАРКОТИЦИТЕ-СЪС СМЪРТНА ПРИСЪДА ЛИ НАПРАВИ,СВИКА ОБЩОНАРОДЕН МИТИНГ ЗА ДИАЛОГ С НАРОДА ЛИ? КАКВО СЕ ПИТАМ? ТОЙ Е ЕДИН МАФИОЗ В КОСТЮМ АКО МЕ ПИТАТЕ МЕН..САМО ВИДА МУ ЛЪЖЕ И КОСТЮМЧЕТО!С ЕДНА ДУМА АГЕНТ ТА ДРЪНКА!И ВИНАГИ ОЧИТЕ МУ ЕДНИ ТАКИВА НАБЪБНАЛИ-ВСЕ ЕДНО Е ПУШИЛ НЕКЪВ ЖОЙНТ ЛИ БЕЛО ЛИ Е БАРАЛ НЕЗНАМ И АЗ>ТОЙ СИ ЗНАЕ ..
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
труд започва поредицата компромати, за да остави на задне план случая с НЗОК и Софарма. В днешния брой в незнайна вътрешна страница е поместено малко челце с "категоричната" позиция на Барабойко Стенмарк Томба, че ДДс на лекарствата няма да мръдне, защото така ще "стигнем и до хляба". И това за сметка на огромното чло на 1-ва страница с горната "новина". Не съм фен на ГОце, но ми се струва, че при папата не може да се иде с календар или отварачка за подарък
22
9
 
9
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Очудващо е, че има толкова хора, които защитават дъртия ловец и изявен ДС агент Георги "агент Гоце" Първанов
21
2
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Статуетката на Величко Минеков е направена безплатно, но Гоцю я е отчел в касата за 6 000 лева... - да има за патрони...
20
6
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Друго си е, когато Боко подарява:Бойко Борисов подари още един почивен ден на варненци ...| Борисов "подари" естакада на Околовръстното шосе ...Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден!Борисов "подари" на журналистите и престъпниците сграда Бойко Борисов подари бутилката с шампанско на багериста.Бойко подарява милиарди евро. Бойко Борисов, който подари на младоженците телевизор.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цял народ знае ,че Борисов е ТИКВАТА!А за ПРЕЗИДЕНТКАТА,или добро или нищо-предпочитам нищото!
18
6
 
15
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
С кое е най-успешния ни президент бе? С това че дадемандата за управление в ръцете на турската партия ДПС ли? Или затова че връчи орден Стара Планина на турския терорист Доган?
17
10
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
от както съществува президентската институция ...това беше най успешния президент ...и тука разни тиквеници показват омразата си към него..защо бе ***? защо не гласувахте против него на изборите..а? а сега лаете простотии..да се *** неее ми ..каквото и да направите това си е истината...най успешният президент от както съществува институцията..сегашната марионетка запълва бройката само...послушко ..дребно смешниче е и това си е
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, долна турска подлого, я кажи колко *** през втория мандат направи като подаръци на Доган ефенди?
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте писали глупости, а погледнете реално и разберете, че със голяма злоба нищо не се постига! На фона на ставащото в държавата сумата, която е похарчена за президентските подаръци е нищожна.
14
7
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Мно'о ти личи простотията бе ***...Като кучето на Павлов си.В цял свят има протокол при посещения на държавници.К'во искаш-да подарява шоколадови бонбони ли?Я да видим Росенчо к'во ще подари след някой ден.То простотията нне ходи по гората, а по герберите:)))
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8 "Борисов: Когато Меркел говори, аз слушам" Сряда, 18-ти Януари 2012