Двама студенти окупатори - заключени в ЮЗУ

Колеги им носят храна и вода
Обновена: 24 дек 2013 20:14 | 24 дек 2013 16:16, Петя Славова
86
Двама студенти окупатори - заключени в ЮЗУ
Снимка: Булфото

Двама студенти, които решиха да окупарт зала на Югозападния университет (ЮЗУ) в Благоевград, остават заключени. Те имат право да напуснат сградата, но после няма да бъдат допуснати в нея – по заповед на ректора, която важи до 13 януари, предаде пред bTV един от Ранобудните студенти от Софийския университет (СУ) - Ивайло Динев.

Динев бе част от групата, която пристигна в понеделник от столицата в Благоевград в подкрепа на протестиращите и блокирани в ЮЗУ техни колеги.

„Вчера отидохме до ЮЗУ и повече от 3-4 часа стояхме пред входа. Не бяхме допуснати вътре от охраната. Там дойде и частна охрана, която да пази сградата от нас. Вътре в момента са останали двама души, тъй като другите, които преди това са излезли, не са били допуснати обратно вътре. Те решиха да останат, не желаят да напускат залата. Ние качихме храна вчера след доста дълги уговорки с хората от частната охрана – те я качиха до студентите”, разказа още Динев.

Той допълни, че е имало опит за разговор с ректора на ВУЗ-а, но той не си вдигал телефона. От разговора стана ясно, че студентите окупатори в СУ ще празнуват Бъдни вечер и няма да напускат залата - някои дори смятат да доведат семействата си.

Ивайло Динев сподели още пред "Фокус": "Едни хора с власт използват празниците, за да потискат своите студенти, защото имат мнение. Студентите са им като „трън в петата” и се мъчат да ги изгонят”. Според него, се използват всякакви прийоми, които са типично ченгесарски и те говорят за едно друго време, а не за това, в което живеем. „Тези действия напомнят за други университети в страната, в които нямаше голяма публичност и ректорите се опитаха да подтискат своите студенти”, каза Ивайло Динев. Според него, студентите имат право на мнение и на позиция, те са заели една зала и не пречат на никого.

Ивайло Динев заяви, че ако до 26 декември не се реши този казус ще бъдат предприети протестни действия.

Отговор пред Дариг даде ректорът на ВУЗ-а проф. Иван Мирчев. Според него в Югозападния университет няма заключени студенти. „В моите представи да си заключен означава да си затворен в пространство, което не можеш да напуснеш, а в случая не е така", подчерта той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
30
 
! Отговори
Смешни или нахални преди 10 години
Тези студенти вече станаха смешни, или по-скоро нахални. ЮЗУ всяка година по това време затваря за 2-3 седмици, защото студентите са във ваканция, преподавателите и служителите са в отпуск. Така се спестяват разходи за отопление, както е казал ректорът около 200 000 лева. Тези окупатори ако толкова държат да окупират една празна сграда, нека след това си платят разходите.
37
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама "окупатори" от 14 700 студента. Моля някой да ми изчисли колко процента са, че калкулаторът ми не го хваща. Дава ми нула. Кръгла нула.
36
3
 
37
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ТРОЛ преди 10 години
ХА!ХА!ХА!ХА!ХА!ХА!ХА!ХА НЕ, НЯМА ТАКЪВ ЦИРК!!!!!!!!!!!! НЕ ЗНАМ ДА ИМА ДРУГО МЯСТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА, КЪДЕТО ДВАМА, ТРИМА ДРОГИРАНИ НЕЩАСТНИКА ДА СЕ ПОЛЗВАТ С ТООООЛКОВА ГОЛЯМ КОМФОРТ!!!!!!! И ВЪПРЕКИ ТОВА ТИКВАТА НИКОГААААААААААА НЯМА ДА ВИДИ ПОВЕЧЕ ВЛАСТ!!!!!
35
13
 
2
 
! Отговори
RAZDVA OBAMA преди 10 години
OCTABKA & SUD
34
23
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Коледа е! А червените безбожници продължават да плюят из нета.......
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦИРК! *** И БЕЗИНТЕРЕСНИ!
32
2
 
21
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
За ограмотяване на млади Буда-ли, излъгани от дърти соросоидиПолитическата революция, е този обществен катаклизъм, вследствие на/от който се заменя правителството или се извършват промени във формата на държавно управление, без да се променят имуществените (собственически) обществени отношения - при политическата революция няма промяна в/на собствеността!Млади Буда-ли, - ЩЕ СЕ СМЕНЯТ *** НА ОЛИГАРХИЯТА В ПАРЛАМЕНТА- Е, И? - КАКВО ОТ ТОВА?- ОЛИГАРХИЯТА ЩЕ СИ Е ОЛИГАРХИЯ, САМО ЧЕ ПО-ДОБРЕ ПАЗЕНА ОТ НОВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ДОБЕРМАНИВече съм сигурен - наистина сте будали!
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Само с глупости се занимава този народ...и като се заключиха сигурно олигархията обедня, партиите изчезнаха и се решиха всички проблеми на България
30
17
 
3
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Радвам се, че поне на някои хора тази държава в която живеят им харесва.Прасето си обича ***.Като "Животинска ферма" е държавата.Разбира се "комунизъм няма".Прасета дето да управляват също "няма".
29
3
 
19
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Да *** там отрепките. Ако съм на местото на даскалите ще пием и вечер ще ходим да се забавляваме с момчетата. Било то с пердах ,било с по еротични работи.
28
6
 
25
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
Ректора излязъл пич.
27
1
 
12
 
! Отговори
walking dead преди 10 години
До anonim1000Румънците само теб чакат :D:D:D:D:D:D:D ПИПОН
26
1
 
20
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Наказателен Кодекс КОЙТО МАЙ НЕ ВАЖИ ЗА БУДА-лите:Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението.(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението.(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин. Цацаров, не се ослушвай!!!.
25
2
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Приятели,- При 14 000 студенти се намериха и двама Талибана... Нормално...!Така всеки ще разбере поговорката на Великия Български Народ:- "Всяко стадо си има и... ***...!".
24
4
 
18
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
До anonim1000Ненормални, стига с тоя комунизъм бе!Само комунисти. Къде ги видя? Стига си бълнувала!Заради *** като теб ГЕРБ и БСП са на власт, защото се заигравате с тази дума ''комунизъм'' ама и народът е ***, че ви слуша !
23
1
 
36
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Що за новина, двама души окупирали юзуто, ми то дори звучи смешно! Къв протест, кви тъпни. Голям смях и показно за малоумие!
22
1
 
31
 
! Отговори
Р.Илиев преди 10 години
Жалки наркомани
21
2
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ПолитЛамбада- Борисов:"Събират се, идват с коли имат си отговорници - дават им парите, дават им плакатите и чакат да дойде телевизия.... Щом светне камерата, почват да викат. Свършва, пият кафе, пушат цигари и чакат следващото включване.- Орешарски:"Събират се, идват с коли имат си отговорници - дават им парите, дават им плакатите и чакат да дойде телевизия.... Щом светне камерата, почват да викат. Свършва, пият кафе, пушат цигари и чакат следващото включване.- Борисов:- Орешарски:- Борисов:.
20
2
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До anonim1000: Хич не се замисляй, а минавай моста на Дунава. Когато някой не е готов да работи тук, по-добре е да си търси препитание извън страната. Ако в други държави имат повече промишленост и по-добри доходи, то е защото работят повече и крадат по-малко. "Комунизма", който отдавна го няма, не е оправдание за нищо.
19
0
 
19
 
! Отговори
ХАХАХА преди 10 години
До demosten2 КАК СИ КУПАТОРЧЕ-КАК СИ--ИМА ЛИ КИНТИ ИЛИ КРАНЧЕТО БЕ ВРЪТНАТО..ПАРИЧКИТЕ ОТЛЕТЯХА ЗА ХОХЛИТЕ--ПРИ КЛЕЧКО!!!