Наваксахме спада на руснаците, мераклии за морето ни

Единната информационна система улеснява сектора
Обновена: 12 май 2015 14:56 | 12 май 2015 14:52, Анисия Иванова
22
Наваксахме спада на руснаците, мераклии за морето ни
Снимка: архив Булфото

Спадът на руските и украинските туристи у нас няма да бъде толкова голям, колкото очаквахме, заявиха на пресконференция в БТА Димо Желев, Антон Пенев и Радомир Русев - организатори на туристическата конференция "Travel Academy".

Изоставането при ранните записвания на туристи от Русия и от Украйна, което имахме в началото на годината, вече е наваксано с около 20% по прогнозни данни, посочиха експертите.

Те определиха въвеждането на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/ като изключително важно, тъй като по думите им това е единственият вариант да има ясна статистическа информация за броя на туристите в България и реализираните нощувки.

"Появи се информация, че при несъздаването на такава система държавата може да бъде ощетена с 300 млн. лв., но нашите анализи показват много повече. Немалко пари се спестяват от част от бранша под формата на различни данъци и такси с неотчитането на всички нощуващи в хотелите туристи", посочи Желев.

Експертите изразиха и негативна оценка за идеята за въвеждането на ваучери за почивка. Според тяхна анкета 21 процента от сектора отчитат приблизително същия брой резервации за първото тримесечие на 2015 г. спрямо същия период на миналата година, а 27 на сто - повече. За 34% резервациите са по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
37
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 9 години
Къде живееш ти, бе? Ами отиди веднаж на море, виж дали има пияни колхозници! Руснаците се държат по-добре от който и да е западняк, хеле англичанин или скандинавец! Тези повечето са пълен отврат! Да не говорим, че от години в Русия има колхози, колкото тук - ТКЗС-та! Я излез от панелката и се поразходи! Виж, за Русия няма да те огрее - там са освирепяли за пари и искат баща си и майка си за Ермитажа и даже Дворцовая площадь е с билет! Никога няма да видиш това, нито Лувъра, Прадо, Метрополитен!
17
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази година Пациентите могат да отидат на нашето море, а не на Варадеро.
16
3
 
35
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Никога е нямало такъв спад на начало на сезона!
15
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както се разбира, можеме си и без десантчици.
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наваксват" провинциалистите и простаците.Нормалните хора "компенсират".
13
1
 
44
 
! Отговори
Дърверт Лъмбърджак преди 9 години
Като наваксат спада на българските туристи, тогава може да се говори за успехи в българския туризъм.
12
10
 
41
 
! Отговори
курч преди 9 години
Мдааааа.... Любимата опорна точка на всичкото *** и интимните им приятелки от ПП Юруш пропада. Ще има ли сега плач като на млада вдовица ? Мухахаха
11
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По герберски ли го наваксахте? На думи
10
8
 
48
 
! Отговори
Жалко, 10, ама... преди 9 години
И какво? Ти сам ли ще седиш на плажа? И ще купуваш апартаменти ли? И ще пълниш хотели ли? И ще си водиш децата по въртележките ли? Ааа и кръчмите ли ще пълниш? Може би и проститутките ще използваш...
9
22
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко!Тъкмо се надявах, че ще се отървем най-после от тях!
8
1
 
57
 
! Отговори
Мечо Туриста преди 9 години
Морето ни е хубаво, плажовете също. Най-големият му плюс е, че си е наше и всеки има някакъв сантимент. Ако си от хората, които оставят по 2-3к евро в чужбина, пак ще ги оставяш предимно там, защото като имаш пари за харчене няма да ходиш цял живот на едно и също място. Да кажеш, че е по-добре да се ръбиш по камъните в Хърватска и Гърция, вместо на ситния пясък у нас е нелепо. Но още по-нелепо е да дадеш 30лв за чадър и шезлонг и да няма място за тях. Това трябва да се пооправи и ще е по-добре.
7
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво е специалистите в туризма да се самозалъгват но не чак толкова. Спада ще продължи защото отвращението от селските бегове - управители, лош сервиз и храна няма да се подобри изобщо. Самозалъгването е нещо като мастурбация.
6
2
 
58
 
! Отговори
6 преди 9 години
Не говорим за тези с Голфовете, дето спят на квартира, бе мен. А и те са си пак на Черно море. Глупавите хотелиери по Черноморието изпуснаха средната класа в България, която остава 2000-3000 евро в чужбина, а можеха да ги вземат те. Просто трябваше да са по-малко прости.
5
5
 
53
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Ами, доколкото съм забелязал, френските и немските милионери не са чак толкова голям процент от туристопотока. Колхозници, пияници, това е. Като се има предвид какво предлагаме да сме им благодарни, че изобщо го търсят. Те поне пълнят по някой и друг хотел. От български летовници, спящи по за 10 лв на квартира няма да прокопса особено икономиката.
4
7
 
79
 
! Отговори
турист преди 9 години
Българските черноморски курорти предлагат лоша туристическа услуга - неугледни стаи, некачествена храна, немотивиран персонал и пр. За сметка на това има евтин алкохол и евтин секс. Който търси именно това, да заповяда. Който търси друго - свят голям.
3
36
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Море без пияни колхозници. Супер.
2
7
 
64
 
! Отговори
Чекист преди 9 години
Не разбрах как е наваксан спада, ама щом казвате...
1
11
 
76
 
! Отговори
:) преди 9 години
Да са ви честити :) Сега трябва да наваксате и малко английски алкохолици, немски пенсионери и малко пубери-наркомани и всичко ще е ОК.