Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи

Жена обеща да даде пари за операцията на майката
31 юли 2017 16:15,
168
Драмата на Мария: Шефът каза, че като напусна, ще взимам помощи
Снимка: "24 часа"

Мария Иванова, 38-годишната жена, която подхвърли бебето си от немотия, напуснала работа 5 дни преди да излезе по майчинство. Работодателят й я посъветвал така, твърдейки, че по този начин тя ще получава помощи от държавата.

Преди това жената е работила 13 години като сервитьорка. Историята си разказа самата Мария пред "24 часа".

Още по темата

Майката от Елин Пелин стана известна на цяла България, след като остави сина си в детско столче пред блок №20 в "Младост" 1. Няколко часа по-късно се обади в полицията, за да го търси и разказа, че недоимъкът я е принудил на крайната мярка. Тя нямала пари, а освен това трябвало и да се оперира.

По-рано днес служители на "Социално подмогане" и Бюрото по труда консултираха Мария как да се възползва от държавни помощи и програми.

Малко по-късно стана ясно, че служителка в социалното в Елин Пелин е предложила на притеснената майка да плати операцията й.

Жената щяла да поеме разходите като гражданка, а не като в качеството си на служител на социално подпомагане, разказа Мария.

Тя обясни, че все още не е виждала Александър. Това вероятно щяло да стане, след като го настанят в приемно семейство в София.

"Можеше да го вземе майка ми, но аз живея при нея и законът не го позволява", обясни Иванова.

Тя добави, че съжалява за решението си да остави бебето заради немотия и не очаквала да получи предложение за работа.

13 години тя е била сервитьорка, напуснала последната си работа 5 дни преди да излезе в майчинство.

"Работодателят ме излъга, че така ще получавам помощи от държавата", разказа още жената.

По-рано днес стана ясно, че 4-месечният Александър няма да бъде върнат веднага на Мария. Решението дали майката ще си го прибере обратно ще бъде взето след като детето бъде изписано от болницата, съобщиха от социалното министерство. Срокът за връщане в семейна среда е 18 месеца. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Кирето преди 7 години
До Анонимен48Хвалиш ли се или се оплакваш?
42
10
 
2
 
! Отговори
Кирето преди 7 години
До Анонимен48Не е недохранена нито не до ***** По скоро е алкохоличка-наркоманка. Знаеш ли колко много съм ги виждал такива *** правещи се на жертви.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина е гадна народ. Не използвам думата "нация" понеже тя не се отнася за това глупаво стаод населяващо тази територия. Добре, че изчезваме с бързо темпо.
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да си върна личната карта на президента.Отричам се от тази мрсна нация,отричам се от името "българин".Срам ме е, че съм такъв.Плюя на полуробската ви история,плюя на героите ви,плюя на знамето и герба ви.Вие сте превъплъщение на всичко долно и мрсно в човека.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КиретоЖената е очевидно недохранена. Как на базата на това разбра какво образование има си остава обаче мистерия, балканска *** такава.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кирето 44Ами да я 'утрепаме' барем да не се мъчи! А знаеш ли например защо не е могла да се сдобие със средно образувание? Може да не е имала средства за закупуване на дипломата?! Нали не си вярваш че всичките нашенци със ц'редно образувание са учили до полуда!! :)))))))))
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не-драги сънародници,плюя на вас, вие сте превъплъщение на всичко долно в човека.
36
13
 
3
 
! Отговори
Кирето преди 7 години
Тоя направо прилича на смъртта. А е едва на 38 години ужас. Тази не вярвам да има средно образование.
35
9
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Нека някой я попита кога за последно е виждала 13год. си дъщеря, която също е зарязала. И там ще има оправдания. Добре, че детето е имало читав баща, който да поеме грижите. А бащата на момченцето вероятно дори не се знае и кой е. Бебето е добре гледано, но от баба си... майката просто е решила да спечели нещо от него. Дайте й каквото искате, но вероятността тази жена до 3-5 години да зареже още едно дете е над 80%...съжалявам, ако ви се струва жестоко, но някой хора не трябва да стават родители
34
3
 
8
 
! Отговори
PD преди 7 години
На такива работодатели, царуването им, е в своя край. Нанасят непоправими щети на обществото.
33
3
 
16
 
! Отговори
длъжни са преди 7 години
се хранят от наште данъци ама ги няма.От 10 дена слушам един зализан как обяснява че сме търтей ама а плюйте го де ама нещете ,по лесно е по жениците ама проста била ама луда била .Ще ви кажа последно че и Хитлер е почнал така лудите,еврейте ,журналистите социалистите и накрая стигат до теб ама тогава няма кой да те защити.Така че държавата е длъжна на дядо ми са взели земята,на родителите ми за 45 години трудов стаж 200 лева пенсия ама за това не питате Ама иначе се кичим с името социална държ
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Духовна е нищетата на претендиращите да преразпределят благата в тази държава.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е пркажено и долнопробно в този гнил народ.
30
2
 
4
 
! Отговори
Георгиев преди 7 години
До Гадняр28Изоставила го е и си е хванала маршрутката.
29
3
 
14
 
! Отговори
Плашим се!!! преди 7 години
България страната на ***.И.Т.Е
28
4
 
26
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Тъжна история. Само тя си знае през какво е минала и какво и е било в главата когато е оставяла детенцето си. Не го е направила защото и е бил много хубав живота във всеки случай...
27
6
 
21
 
! Отговори
ХМ преди 7 години
Ако тази жена преди 13 години беше заминала на запад ,сега щеше да си е устроила живота.Е това е лошото в България ,че работиш за да преживееш месеца ,не работиш за да си по-добре.Да попитам може ли самотна майка да гледа две деца в България?Ако е невъзможно защо повишаването на доходите не са приоритет номер 1 за всяко правителство ,а се занимаваме с евро-щуротии ?
26
1
 
34
 
! Отговори
длъжни са преди 7 години
Това е пичове ,една бедна женица и всички я плюят щото е лесно,да мачкаш паднал ама утре може да паднеш и ти .А относно никой не и длъжен да ви отворя очите коне с капаци.Длъжни са всички дето пред името си слагат държавен служител ВСИЧКИ .Щото на всичко което купя плащам 20% ддс от заплатата ми взима 22% От бензин акциз от алкохола също знаете ли колко зима държавата от това че прелитат самолети над нея и още и още...Ама що не питатате каде Инспекция по труда да потърси работодателя и те също
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно тая жена не я слуша главата съвсем, не казвам, че е луда, но немотията и отчаянието са я довели до това дередже. Държавата пък гледа да я довърши окончателно, вместо да и се помогне по някакъв начин.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената щяла да поеме разходите като гражданка, а не като в качеството си на служител на социално подпомагане, разказа Мария.Това не е никаква държава щом раздава на ромите а на българите сами да си плащат.