Борисов към лекарите: Заедно vs. кражбите в здравеопазването!

Премиерът настоя, че се дават милиарди, а хората не усещат това
89
Борисов към лекарите: Заедно vs. кражбите в здравеопазването!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова лекарите да бъдат партньори в контрола на парите, които се дават за здравеопазване.

Още по темата

"Искам да направим така, че да сме един отбор в здравеопазването и хората да усетят ефекта за себе си", заяви премиерът в началото на срещата си със съсловните здравни организации в Министерския съвет. След срещата стана ясно, че Националният рамков договор ще бъде подписан по-късно днес.

Борисов ги призова заедно да работят срещу кражбите и изтичането на средства от системата.

"Не може с 407 млн. повече да влизат в здравеопазването за тази година и още февруари месец да излезе, че с 270 сме назад", коментира той във видео от срещата, разпространено от правителствената пресслужба.

По думите му за първите два месеца на годината има свръхдоговаряне за лекарства, а те са 30% от разходите на болниците.

Борисов подчерта, че при увеличаващите се средства, при наличието на модерна апаратура и добри специалисти у нас, нарастват и средствата за лечение в чужбина.

Влизаме в един цикъл, в който милиарди се изливат и ефектът за хората е нула. Не може на чуждите здравни каси да имаме да плащаме над 275 млн. Сигурно сме в първата тройка на Европа по най-модерната апаратура, не мога да кажа, че не са ни кадърни докторите, точно обратното, а ние стотици милиони даваме на чуждите здравни каси, заявява той.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 53. Прави сте и аз, а може би голяма част от тези които си внасяме коректно и редовно парите във вид на здравни вноски искаме същото.Освен това има хора не малко които внасят "зорноволно " по две здравни вноски. Н-р всеки пенсионер който работи земя може 10-20 дка. трябва да се осигурява здравно още веднъж за да получи субсидии. Защо, това не е ли пак вид кражба. Да не би тези хора да ги лекуват " двойно". Защо се мълчи по този въпрос? И ще има ли отговор.
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си държиш парите жалки в сметка, а през това време здравеопазването ще спре да работи заради такива пестеливци, ако са всички. Когато се наложи да си изхарчиш жалките спестявания, няма да стигнат за нищо и няма да има здравна система, която да е готова да те обслужи.
47
3
 
21
 
! Отговори
www преди 6 години
ПРЕМИЕРА КАЗА НА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ - ДАЙТЕ ДА КРАДЕМ ЗАЕДНО И БЕЗ ТУЙ НЯМА КОЙ ДА НИ РАЗСЛЕДВА . СЕГА НИ СЕ Е ПАДНАЛО - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА...
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има аптекари, лекари, които правят злоупотреби и крадат както касата, така и пациентите - т. нар. бяла мафия.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвай се, че ти изписват вносни лекарства и се грижат в болница. В САЩ ще те изхвърлят на улицата и не 3 лв., а ще си плащаш скъпото лекарство от джоба. Неблагодарници.
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да плащам, но парите ми да стоят по сметка в касата и да ги ползвам, когато имам нужда от лекар и лечение, а не да бъда ограбван.
43
3
 
13
 
! Отговори
Бранник преди 6 години
Ще посоча примери на които съм свидетел и неволен участник при източване на здравната каса. Диабетик съм. Вземах две лекарства Сиофор и диапрел. Специалиста който ми определя лечението без никакъв повод реши да ми замени сиофора който струва 3 лв. с някакво немско струващо 75 лв., от които аз плащах 18 лв., а касата остатъка. Оказа се, че фирмата производител е стимулирала лекарите със солидни суми. Три пъти са ме вкарвали болница за манипулации които могат да се правят лабораторно.
42
0
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
О,налейте! Ще да пия!На душа ми да олекне,чувства трезви да убия,ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу,на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго,а вий... вий сте ***!
41
2
 
8
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 6 години
Отношепията между работника и работодателя винаги са антагонистични. Такива между лекарите и НЗОК. Не могат да са други. Бойко е глу....пак.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посрещат и лекуват любезно само в частните болници и то докато човек може да си заплати. Ако не може, отношението се променя моментално.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частните болници са тесни и наблъскани. Купили са лъскав евтин фаянс и теракот, пои който селяните се захласват. В държавните болници има мрамор и мозайка, които не може да си позволи никоя частна болница.
38
0
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро той не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка! Пием, пеем буйни песнии зъбим се на тирана;механите са нам тесни -крещим: "Хайде на Балкана!" Крещим, но щом изтрезнеем,забравяме думи, клетви,и немеем и се смеемпред народни свети жертви! А тиранинът върлуваи безчести край наш роден:коли, беси, бие, псуваи глоби народ поробен! О, налейте! Ще да пия!На душа ми да олекне,чувства трезви да убия,ръка мъжка да омекне! Ще да пия на пук врагу,на п
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А докога ще бъде толкова минимален пакетът стоматологични интервенции? А докога все няма да има направления за специалисти?
36
0
 
6
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #30 констатиращ. Много вярно още в стихотворението Механата Хр. Ботев го е костатирал това:Тежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е или слава! Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха! Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, - грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа Меркел на Балканите.
34
0
 
19
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
ГОСПОДИН ЛЪЖА.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А съд за лекарски грешки и фатално поставени объркващи диагнози, от които умират хората, ще има ли????
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Присвояват се и се разпределят от здравните каси и частните болници.Здравите плащат , плащат и болните сами за цялото си лечение втори път. Ако нямат пари или болница в тяхното населено място, Бог да им е на помощ. Обират ни ежемесечно....
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелия чичак, потънал в кражби и измами, шефа на контрабандата и ограбването на Българския народ, ще се бори срещу кражбите????? Нема такава държава, честно!
30
1
 
22
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Защо частните болници са лъскави, а държавните са мизерни? Защо държавните болници не се ремонтират и не се инвестира в лекари и техника? Борисов, Както управляваш болниците ни , така управляваш и държавата ни т.е.безхаберно и неадекватно. ОСТАВКА!!!