Програмата на папата: Три събития в София, едно в Раковски

Ще има пропусквателен режим за всички събития от програмата
30 апр 2019 19:50,
49
Програмата на папата: Три събития в София, едно в Раковски
Снимка: Reuters, архив

Няколко събития от визитата на папа Франциск в България ще бъдат отворени за гражданите. Папата е на апостолическо посещение у нас между 5 и 7 май, когато ще посети освен столицата и град Раковски.

За да може всички желаещи граждани и гости на София и град Раковски да посетят събитията от програмата на Светия отец, е създадена координация между всички институции, имащи пряк ангажимент преди, по време и след провеждане на мероприятията в предстоящото посещение. Целта е постигане на максимална ефективност по охрана на обществения ред, организация на движението и противодействие на престъпността, пишат от правителствената служба.

Гражданите и гостите на София ще могат да присъстват на 3 основни събития от програмата на папа Франциск. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени 3 часа преди събитието.

Две от събитията в София ще са на 5 май 2019 г.:

- в 13, 00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на площад „Свети Александър Невски“;

- в 16,45 ч на площад „Княз Александър Първи“ папа Франциск ще отслужи света литургия.

Третото събитие в София е на 6 май 2019 г.:


- в 18,15 ч на пл. „Независимост“ гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в 11,15 ч на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

На 3 май ще бъде разпространена допълнителна информация за предприетите мерки и местоположението на контролно-пропускателните пунктове за събитията от апостолическото пътуване на папа Франциск в София и Раковски.

Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Умоляваме гражданите да следват задължителните организационни указания с цел доброто протичане на събитията. Необходимата информация за контролно-пропускателните пунктовe за гражданите ще бъде публикувана на официалния сайт за посещението на папа Франциск в България – www.popeinbulgaria.gov.bg , на сайтовете на МВР, на СДВР и на Областната дирекция на МВР в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Големия преди 5 години
Някой пита ли ви вас? Папата е тук и точка.
38
4
 
2
 
! Отговори
Папи Ханс преди 5 години
Галилео Галилей и да преследват и избиват всички прогресивни хора,като по този начин връщат човешкото развитие столетия назад.Това е римокатолическата църква.Защо хората сме такива че забравяме?Икой я е канил"тая"папа днес и за какво?!?!
37
5
 
3
 
! Отговори
Папи Ханс преди 5 години
За какво идва "тая"папа у нас.Къде бяха неговите предци когато половината християнска Европа бе превзета от мюсюлманските орди от изток.Защо не помогнаха преди 600г да се изгони тая напаст и да се освободи най големия християнски град Константинопол.Защо не помогнаха тогава на братята си по вяра.Мерзавците тогава бяха заети да измислят най ужасяващите средства за средновековни мъчения,да горят жени на клади само защото имат червени коси и лунички,да хвърлят в тъмница хора като Джордано Бруно и
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой НЕ го е канил този мерзавец и ересиарх - проклет папа Франциск!Светия Синод на БПЦ и православните християни българи НЕ са (по)канили еретика - папа Франциск да идва в БЪлгария!Какво бесрамие и наглост в тоя подлец Франциск- идвва точно, в най- радостните за православните християни дни - 5.05 - Томина Неделя и 06.05- Ден, Посветен на светия Великомъченик Георги Победоносец и Ден на Българската войска и храброст!Франциск да си ходи в гр. Раковски, а НЕ в София!
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой НЕ го е канил този мерзавец и ересиарх - проклет папа Франциск!Светия Синод на БПЦ и православните християни българи НЕ са (по)канили еретика - папа Франциск да идва в БЪлгария!Какво бесрамие и наглост в тоя подлец Франциск- идвва точно, в най- радостните за правосланвите християни дни - 5.05 - Томина Неделя и 06.05- Ден, Посветен на светия Великомъченик Георги Победоносец и Ден на Българската войска и храброст!Франциск да си ходи в гр. Раковски - там, а НЕ в София!
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата турист-артист,шеф на най-богатата държава в света,пътува на чужди разноски да изнася представления.Нищо свято няма в това.Чичо Скруч.
33
5
 
5
 
! Отговори
КЗД преди 5 години
Комисията за закрила на детето спешно да се самосезира и да отмени посещението на главата на римопедофилическата организация.
32
5
 
6
 
! Отговори
гого преди 5 години
Тоя трябва на 6 май от 9.00 часъ пред лагера за бежанци да му подготвим едно посещение и изпращане по бързата процедура, вън от България и Европа.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 6 май от 9.00 часъ ще посети беженския лагер да поздрави новите завоеватели на България и Европа. Да не забравяме че за Османската инвазия на Балканите, голяма роля изиграват Венецианските Еврейски търговци, тоя се облича в бяло но служи на черното.
30
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
До Щирлиц: +1
29
5
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
След това нашият Патриарх да отслужи литургия,за пречистване на площада .
28
6
 
13
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Защо постоянно ме банват за постове на тая тема?Двете неща които съм писал са:"Папата не ни е Началник" и "Кога папската институция ще се извини на България за набеждаването?"(за атентата)Какво невярно има в това????
27
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнозинството от българите както и като цяло бялото човечество са атеисти .И не ги синя ,през социализма всеки живееше добре и се трудеше достойно в един нормален свят.Днес всички са подлудени от лудостта на капитализма ,а тия религии са помагачите на алчните банкери и индустриалци .
26
9
 
12
 
! Отговори
поп Вечерко преди 5 години
Папонии да си папства при католиците, тук няма работа.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз така и неразбрах ,защо този клоун ще идва на посещение в България!Тия от гр.Раковски ако им е мъчно за папата ,да ходят да му целуват ръка в Рим.Мнозинството от християните сме Православни и това посещение ни обижда.
24
8
 
18
 
! Отговори
Ересиарх преди 5 години
Продажното правителство покани главата на еретическата общност, която запали живи 26-те български зографски мъченици, защото те отказаха да приемат ерестта на папизма.
23
7
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и какво сега?...Заради католика,който така и не стана ясно чий го търси в ПРАВОСЛАВНА България,София ще бъде блокирана на един от най-големите Православни НАШИ празници-Гергьовден!?!?!..все е било,но такива БРУТАЛНИ ИЗВРАЩЕНИЯ с нацията ни не е имало!!!!
22
7
 
14
 
! Отговори
Еретик преди 5 години
Този еретик ще има наглостта да оскверни с идването си празнуването на Гергьовден. Да си ходи да се моли с мюсюлманите и будистите във Ватикана.
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко дали е одбрал група бежанци ,та да им умие кирливите крака или само ще го гали по-главата?
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството защо не предупреждава софиянци ,да пазят децата си и да не ги допускат до свитата от Ватикана!Все пак на гости ще ние най-голямата педофилска общност в света!

Спонсорирани публикации