До няколко седмици ще монтират отново люлката за деца с увреждания

За проекта авторът търси съдействие от общините
12 фев 2020 10:20, Ния Христова
4

Преди няколко месеца бяха монтирани първите люлки за деца с увреждания в София и Плевен. Инициативата е на майката на 2 деца Анна Йончева, а самият проект се казва "Различните деца на България". Люлката в София в момента е демонтирана, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Тя ще бъде монтирана отново, вероятно през март, от самото начало за мен е важно да направим нещата с другите, човек сам не може да направи нищо. Стартирах кампанията морално", коментира Йончева, която е автор на проекта.

Според нея постоянно се действало в посока да се монтират люлки в цяла България. Тя самата е пращала мейл до всички общини и ги помолила за съдействие. Институциите в Силистра, Стара Загора и др. веднага са върнали обаждане.

"Самото съоражение отнема 3-4 седмици за изработка, люлките се правят в Пловдив, платени с дарения на хора. Те не са опасни, просто се правят леки подобрения. Самите деца много се радват, изживяването е невероятно за деца, които никога не са си играли на такава люлка", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак тази злобарка, аман вече от натрапването на такива псевдогерои. Защо заради една люлка се вдига толкова шум, не става ясно? Очевидно проекта се нуждае от свежо финансиране - *** *** да мятат пачки сега.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инициативата е чудесна и мога само да се поклоня!Ноооо... сега преполагам, че отново ще се чуе, подобно на миналата година, сериозно предупреждение да не се ползва от здрави деца.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драга Ния, "съоръжение" се пише, мило детенце.
1
1
 
4
 
! Отговори
заблуден преди 4 години
Не сме народ, а мършa. Пак ще кажа и с това ще свърша.