В помощ на кучето Бандит: Доброволци продават мартеници

Събират се средства за покриването на операция на кучето
21 фев 2020 10:23, Ния Христова
37

Доброволци от Бандата на 1500-те организират благотворителен базар, на който ще се продават ръчно направени мартеници. Събраната сума ще бъде използвана да се покрие сметката на куче Бандит, което се възстановява след тежка операция. Събитието ще се проведе тази събота в столичен бар на ул. "Триадица" от 14:00, съобщи Bulgaria ON AIR.

Събитието
ще се проведе под лозунга "Вземи мартеница, помогни на Бандит да проходи".

"Събираме пари за кучи Бандит, което беше оперирано в столична клиника, с много тежки наранявания. Всичко е ръчно направено, за да успеем да покрием неговата сметка", обясни Мартина Чикова.

Организаторите са предвидили мартеници за хора, мартеници за кучета и шалчета за домашни любимци, които ще играят ролята на мартеничка.

"Бездомните кучета идват от изоставени домашни. Процентът на настанените в приюта вече безстопанствени, но някога домашни кучета е огромен. Проблемът идва от безконтролното домашно развъждане", добави Кристина Петкова.

Мартина Чикова обясни, че сметката за лечението на Бондит до този момент е 1600 лв. и с всеки ден се увеличава. До този момент са събрани 400 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
17
 
! Отговори
pepo преди 4 години
Парад на суетата. Да се покажем какви добри и широко скроени животнолюбци сме, колко сме готини и модерни, да ни покажат по телевизията. А в същото време има деца, които умират по болниците и възрастни хора, които ровят по казаните за боклyк. Голяма лиготия голяма простотия!
9
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НевенаВъпрос на преглед при психиатър е да се установи официално, че си ментално болна невенке. Кучелюб обичащ хората няма, вие сте закоравели секта социопати, а това горе е типичен пример. Няма да коментирам знака за равенство който слагаш между куче и дете - всеки може да си направи извода, що за сбъркан човек си.
8
15
 
19
 
! Отговори
до невена бурсука преди 4 години
То самият факт, че приравняват децата с кучетата говори достатъчно. Евала, Невенке, ако твоето ниво е като на куче, прости ни, нашето не е!
7
9
 
14
 
! Отговори
до Невена преди 4 години
И от кога така си компетентна? По божествените не знам. Ама по Божиите за дете и куче не е едно и също!!!
6
13
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Невенче, не ви ли умръзна тази изтъркана мантра? Кучкарите не им пука за децата, те си гледат само ***!
5
0
 
11
 
! Отговори
4 чучура преди 4 години
А какво стана с кучето Марийка от Дряново?
4
19
 
20
 
! Отговори
Невена преди 4 години
Въпрос на духовно и човешко ниво е да разбереш,че за куче и дете е едно и също спрямо божествените и духовни закони,защото ако обичаш животните, обичаш и хората и обратното!
3
21
 
24
 
! Отговори
кинолог преди 4 години
Проблема с бездомните кучета не идва от изоставени домашни ! Домашно куче не може да оцелее на улицата ! Проблема идва от "добри хора", които се "грижат" за уличните животни ! Като си изхвърлят редовно остатъците от храната на плочките пред входа, те не само угояват популацията от кучета, но създават отлична хранителна среда за плъхове, *** и други несимпатични видове ! Най лошия човек е селянина, който е станал гражданин и гражданина, който си е останал селянин !
2
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Венец на човешката глупост.
1
25
 
20
 
! Отговори
Ако преди 4 години
беше за болно дете щях лично да ги издиря и преведа пари. Ама за куче, който иска и апартамента да си продаде - негова си работа.