Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
30
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Още ще скочат! Днес бях по работа до бул.Витошка в София! Гъмжеше от народ, включително малки деца! Такива бяха и италианците, подцениха проблема! Не само България, никоя европейска държава не е готова да се сблъска с проблема, а на фона на това импотентни правителства и институции и прости народи...Китайците ще излязат по-силни от случилото се, те вече почти пребориха епидемията. А тук в Европа се оказахме хартиени тигри и смешници!!!
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До пижоБезсмислено е да се панираш, а в моментс това става. И не, не твърдя нищо свързани с тревога. Просто казвам, че това е много малка проба от данни, за да се правят заключения, но не очаквам от 80% да са чели или писали научен труд през живота си, така ме ще ви оставя, да си говорите измислици и да си базират вярванията на случайни спекулации и безпочвени хипотези от други хора. Лек ден!И да - много съм гаден!
100
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАЧестно казано пламнахме за дни. Във всички останали държави пламнаха по-бавно. Бихме доста държави по първи смъртен случай. Защото лекарите ни също не са стока и не знаят как да се справят с вируса. Вероятно и ги е страх. Някои лекари доброволно напуснаха за да не се заразят. Като болните станат няколкохиляди няма да има легла и ще се колабира и мpe по улиците. А вярвайте ми, да умираш от липса на въздух е една от най-ужасните видове смърт.
99
0
 
12
 
! Отговори
към 91 преди 4 години
и пазете вързрастните. младите го минават и заминават като през нормално грипче.
98
17
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Този Коронавирус го изкарвам на крак,ако ме хване:):):):)Дано не заразя някой близък.Редиците на другарите от БСП обаче яко ше оредеят:):):):)
97
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като за начало , трябва да се затворят училищата и унверситетите. Ако продължава да се разраства заболяването и други мерки .Все отнякъде трябва да се започне . Ама Тиквуний се бои да не загуби някой глас с по - непопулярни мерки за ограничаване движението на хората , и затова ще има да чааааааакаме . Вземи по-драстични мерки за 2 седмици примерно , виж как ще е . Какво трябва да стане, за да се спрат транспортните връзки с Италия и други рискови страни . Предполагам сега са пълни отделенията
96
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96Така ми липсва НРБ ,а съм живял само 12 години в нея. В училище не ни учеха на сексвъзпитание,а как да ползваме противогаз,да сме подготвени за всичко,да сме дисциплинрани,и да не се панираме.
95
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само страни с мощна държавна политика и изразен институционализъм са способни да се справят с подобни кризи - Русия/Китай/САЩ.
94
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Италия вече са умрели над 1000 души. Това си е колкото в една малка война. Моята надежда е, че като се затопли времето тази гадина вируса ще вземе да пyкнe по жегите.
93
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С ГЕРБ нищо обнадеждаващо не ни чака с този коронавирус. Най-големите некадърници управлявали в България.
92
3
 
21
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Научният израз е "л*oтo падна върху вентилатора".
91
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народна република България щеше да се справи по-адекватно.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Remdesivir у нас кога?
89
2
 
20
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 64, който смята, че за 23 случая не трябва да се тревожим. Да сме чакали повечеПриятел, обърни внимание, че новите 16 случая излизат при 103 - СТО И ТРИ - проби! До вчера изследваха по 47 на ден. При двойно увеличение броя на изследваните, заразените скачат 4 пъти! И да, време е за паника. 23 души от различни краища на България, повечето от тях без досег с чужбина (например мъжът от Плевен и жената от Габрово), заразени от РАЗЛИЧНИ ХОРА, които едва ли са заразили само тези 23!
88
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарките не са били по работа в чужбина,а на екскурзии
87
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нулевият пациент ще да е някой прочел само една книга - Винету през живота си.
86
0
 
17
 
! Отговори
.. преди 4 години
и повече ще има. повечето хора си мислят, че просто са болни и си перкат и се самолекуват. други се самолекуват, за да не ги държат 14 дни и така.
85
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора,ако не си наложим мерки,маски,ръкавици,да спазваме дистанция,да избягваме места с много хора ще боледуваме по няколо пъти. Китайците казаха,че оздравели пак боледуват,но вече 2-рия,3-тия път имунитета пада и ужааас. Щаба да обяви тотална карантина и мерки,трябва да се лъснат улиците с дезифектант като в ухан,защото спорде мен става дума за наръсени огнища.Трябват китайсите мерки,които дават вече резултат.
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставки! Ако не се махнат ГЕРБ, утре ще са 1000 а в понеделник 100 хиляди. ГЕРБ са неадекватни и нищо не добро не ин чака.
83
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 4 години
Болните са в пъти повече от обявеното. Почти всички ще го прекараме. Повечето няма да го усетят.