Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Меркел каза че 70% от населението ще се зарази. Това е по-сериозно от черната смърт, която поразява между 30% и 50% от населението на Европа.
121
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки стана експерт виросолог, статист, програмист, кризисен разбирам, логистик... Аман бе!
120
9
 
5
 
! Отговори
МИ ТО... преди 4 години
ПОЧНА СЕ! МАЙ НЯМА ДА ХОДИМ НА БУЗЛУДЖА А ТОВА ЗНАЧИ ДА ЗАКРИЕМ БСП.
119
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
За каква дезинфекция в градския транспорт говорите???Превозните средства не са мити отвътре С МЕСЕЦИ!!!!Платнените седалки на тролейбусите и трамваите са като след цунами мръсни!!!По стъклата отвътре можеш спокойно да пишеш!!!Абсолютна ....***!!!!Но парите за почистване са усвоени! ;)
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантина и военно положение, нямаме шанс без зверски и мигновение мерки ... ама се иска кохонес
117
2
 
32
 
! Отговори
Бъдете отговорни!!!! преди 4 години
Братя българи помогнете си за да ви помогне БОГ!Вируса вече е в страната и само ако си наложите ЛИЧНА КАРАНТИНА за вас и семействата си ще прескочите трапа.През следващите 20-30 дни трябва да премине пика на заразата в страната и да се изработи имунитет сред преболедувалите на крак.До тогава БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ към децата си и ги пазете! Умолявам ви да забравите злото и омразата към другите и да се фокусирате за СПАСЯВАНЕ НА СЕБЕ СИ И СЕМЕЙСТВОТО СИ.Дано всички излезем пречистени след тази напаст.
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко е трудно, не разбирам да се произведат маски, по дяволите! Това е най-малкото, което може да се направи при такава ситуация! Как китайците построиха за дни болници, а едни маски няма кой да осигури в тази държава???
115
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителствата са неадекватни повсеместно. Докато са под 100 случаите се спира всичко, затварят се граници и се чака 2 седмици в пълна карантина. те се размотават. Лавината в Испания вече набира сила след италианската. Следват Германия,Франция, Швейцария, Австрия. Източна Европа няма такъв ресурс да се справя с по 2000 нови болни на ден. Ще има "умирай сам в къщи".
114
5
 
11
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Никой няма да пребори проблема, всяко човешко същество ще изгради имунитет и така ще се пребори проблема, мерките които се взимат са само за да се предотврати едновременното разболяване, защото няма как да се лекуват хиляди хора няма и къде да бъдат приети. Ще се вземат мерки и тук за да се разболяват поетапно.
113
2
 
5
 
! Отговори
Един преди 4 години
Номер 119 е прав. Друг начин няма.
112
7
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Mister CroБраво бе,Китай,Русия,Северна Корея,Куба,Иран и Венецуела са най големите:):):):)
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"И да, време е за паника."LOL. Дори не мога, оо не... Стига толкова!
110
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма какво да се чака повече, заразените са поне 10 пъти повече!!! Да обявят пълна карантина и военно положение, само така ще се справим! До месец всичко ще отшуми, но трябват драстични мерки!!
109
1
 
8
 
! Отговори
Витамин С преди 4 години
В големи дози е дирекно вреден. Удря в бъбреците.
108
14
 
4
 
! Отговори
последни секудни преди 4 години
Тръмп може би заразен - срещал се е с Говорителя на Болсонаро (президента на Бразилия), а последният днес е дал положителен резултат! Това е Био Оръжие - Китай обави Био Война на Планетата, всичко в Китай беше Теартро за Изграждане на Троянски Кон, че те не са зад Вируса!
107
3
 
33
 
! Отговори
салваторе конте преди 4 години
Трябва пълна карантина за поне 20 дни. Не само учебните заведения. Бога да ни пази!
106
1
 
15
 
! Отговори
до 106 преди 4 години
Абе не знам за нормалното грипче, италиянците имат доста 40 годишни в критично състояние, и ако няма места и без вентилационното дишане си заминават.
105
1
 
7
 
! Отговори
амии преди 4 години
До Анонимен 95 Което ме подсеща , четох някъде , че освен това лекарство използвали и някакво друго , ама разбира се , в България ги нямало
104
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 102"Така ми липсва НРБ ,а съм живял само 12 години в нея. В училище не ни учеха на сексвъзпитание,а как да ползваме противогаз,да сме подготвени за всичко,да сме дисциплинрани,и да не се панираме."Ем да, ама не работи.
103
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете изповедта на италианския лекар, мисля че го имаше качено в 24 часа. Да видите какъв кошмар предстои. Този вирус е ужасен.