България под обсада: Каква е обстановката в страната?

На места се образуваха километрични опашки
21 мар 2020 11:10, Нели Христова
193
 България под обсада: Каква е обстановката в страната?
Снимка: БГНЕС

Днес всички областни градове в страната осъмнаха под полицейска блокада. Ето каква е обстановката в първия ден от по-строгите мерки срещу COVID-19:

Още по темата

Километрични опашки на изхода на София за АМ "Тракия", при разклона за Елин Пелин.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства. Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат, съобщават от БНТ.  Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Спокойно е движението в Русе.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра от тази сутрин, след въвеждането на по-строги мерки срещу разпространяването на коронавируса. Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда. За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.

Опашки се образуваха в Пловдив.

13 КПП са разкрити в Пловдив. На повечето входно- изходни артерии на града вече има опашки от автомобили. Проверките на документи са изключително щателни. Въпреки чакането, повечето шофьори проявяват разбиране и към момента напрежение няма. По-големи тапи и проблеми с движението се очакват в понеделник.

Интензивно е движението във Варна.

На един от най-оживените изходи на Варна - към АМ "Хемус", движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите. Автобусите на градскиятю транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание. Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

Километрични опашки има и в Бургас.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник, съобщават от NOVA.

В Благоевград няма спряна кола.

На изходите на Благоевград в посока Кюстендилска област има изградени КПП, предава БГНЕС.

Пунктовете са на Е-79 при Антените, при навлизане в АМ “Струма” при кръговото на с. Зелен дол в посока Дупница и София. Такова има и на Е-79 при Полигона към вътрешността на областта. На този етап се пропускат товарни автомобили и автобуси. Напускащите по работа Благоевградска област се предупреждават да си извадят бележки от работодателите. До сега никой не е върнат.

Повечето хора от Пазарджик нямат бележки.

Осем са контролно-пропускателните пунктове на Пазарджик, които обхващат всички изходи на града.

За обезпечаването на дейността е ангажиран целия състав на пътна полиция. Към момента по-голямата част от пътуващите нямат служебни бележки от работодателите си, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред БНР.

"Като, разбира се, се надяваме в рамките на ден до два да се даде възможност на повечето граждани, които имат постоянен адрес по лична карта в град Пазарджик, но живеят в други близки населени места да им бъдат издадени служебни бележки, затова, че работят в Пазарджик. Днес община Пазарджик е разпоредила, както в самата община, така и в кметствата на населените места, кметовете да издават служебни бележки“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако си със софийска регистрация няма излизане. Супер! Айде обаче като свърши цялата тази история тези с провансалски регистрации да не ги пускат да влизат.. Само идея ;)
154
6
 
8
 
! Отговори
ВИЗАНТИЕЦА преди 4 години
КОРОНА ВИРУСА Е САМО ПРИКРИТИЕ ЗА ДОЛНОПРОБНАТА *** МАФИЯ ГЕРБ ДА УСТАНОВИ СВОЯТА ЕДНОЛИЧНА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА!!!И ИЗГЛЕЖДА ЧЕ УСПЯХА ДА ЗАБЛУДЯТ ХОРАТА МРЪСНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДЕТО СА ЗА РАЗСТРЕЛ!!!!
153
7
 
12
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Хайде вече край на блокадите. Постигнахте каквото целяхте. Току що Тръмп съобщи по Блумбърг, че са открили лекарство срещу вируса, с което "изненада" целия свят.
152
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тимчо и Ради-Вирус кючек! У ТубатаЗа напреднали -Извъземен корона кючек!Може и Птичи грип-Сава бенд!
151
7
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и никой не зададе въпроса:-На лице ли са условията за обявяване на епидемия?..Ето какво казва Закона:-"Грипна епидемия се обявява в случаите, когато заболяемостта от грип и ОРЗ в национален мащаб достигне 200 заболели на 10 000 души население."200 на 10000!!!!!...Ние имаме 120 на 6 000 000,но...обявиха "епидемия"!!!Не ви ли се ще да се запитате:-ЗАЩО?Нещо повече,обявиха "извънредно положение"...Та:..-ЗАЩО?!
150
7
 
3
 
! Отговори
До 152 преди 4 години
Ти искаш да кажеш че няма да се заразим ако си пасуваме и чакаме да отворят кошарата? В момента в този сайт пише 200 на 1000 са заразни в София без да подозират. С бастуни ли ходят?.Мушморок.
149
4
 
14
 
! Отговори
На КПП-то преди 4 години
Компаньонка се опитва да премине барикадата:Колега, айде пусни ме да мина. Ще ти дам да го вкараш един път.Ген. Мутафчийски: ДА НЕ ИЗЛИЗА!
148
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ооааа, маските вече по стотак! А съм бил дребен тарикат! Така ли бе! Кой е дребен сега! Батко ви направи маааазнааа маазнаа оачкааа... Ахаххахай
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 152С абсолютно нулеви доказателства, аз, подобно на теб, твеъдя че корона вирус води до развиването на суоергеройски умения.... ***
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 153Повтаряш се вече.
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 155Не виждам, защо да не продължи ...
144
0
 
10
 
! Отговори
fool of a took преди 4 години
До Василев,Какви промени ще настъпят веднъж след изчисляване на загубите по света от вуруса? Ще преразгледа ли човечеството начинът си на живот или всичко ще продължи по старо му, като обикновените хора пак ще са най-потърпевши?Готови ли сме за промяна? :)
143
5
 
12
 
! Отговори
Зъл Пинчер преди 4 години
Опасни Питбули сте зад клавиатурките, ама като ви наслагаха късите каишки, махате с опашки и слушкате.ЖАЛКА ГЛЕДКА СТЕ....
142
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се спазва дистанция при проверка? Как да сме сигурни, че проверяващият не е заразен?Те имат предпазни средства, но ги предпазват тях, проверяващите, не нас проверяваните.С ръкавиците, които ползват преди са пипали стотици други документи и повърхности.
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе .... Чухте ли новия Корина кючек? Къъъъъъртииии бацеее.
140
6
 
2
 
! Отговори
Крумово закони. преди 4 години
До айдълЩе има бели нощи. Нали се сещаш - де всичко минава. Па и полицията вече са нали хора и не слугуват на Евророма, така чемпуцай наред и да не ти пука. Даже да хукнат да бягат, ги гони, а като паднат на колене да се молят, им кажи нямаха нямааа и стреляй смело :).. па ако по ще и на 12 да са. После и родителите егърми. Чииииста работа. Знаете, че съм прав!
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Опасния" пинчер и той гледа като божа кравичка и премигва пред клавиатурката бухаха
138
5
 
14
 
! Отговори
Опасен Пинчер преди 4 години
Големи опасни Питбули сте в интернет, ама като ви наслагаха късите каишки гледате с мили очи и махате с опашки.Жалка картинка...
137
1
 
36
 
! Отговори
Айдук преди 4 години
ОТ МНОГО МЕСТА получавам информация, че ХИЛЯДИ РОМЕИ са се върнали на талази от ЕС, а полицията не може да ги намери по адресите им.КАКВО ПРАВИМ?! ?! Кой ще ми пази къщата на село, да хващам ли карабината за глигани или ще направите нещо?
136
5
 
17
 
! Отговори
В офиса преди 4 години
Колежке, може ли да го вкарам само малко?Само *** ли? Добре.Ген. Мутафчиев: ДА НЕ ИЗЛИЗА!