България под обсада: Каква е обстановката в страната?

На места се образуваха километрични опашки
21 мар 2020 11:10, Нели Христова
193
 България под обсада: Каква е обстановката в страната?
Снимка: БГНЕС

Днес всички областни градове в страната осъмнаха под полицейска блокада. Ето каква е обстановката в първия ден от по-строгите мерки срещу COVID-19:

Още по темата

Километрични опашки на изхода на София за АМ "Тракия", при разклона за Елин Пелин.

Полицията проверява лични карти, както и издадени бележки от фирми за месторабота на водачите на превозни средства. Всички автомобили, които не са с регистрация в София, се пропускат, съобщават от БНТ.  Пропускат се и товарни автомобили, а международните тирове се ескортират с полицейски автомобили, като преди това се събират на колони.

Спокойно е движението в Русе.

КПП на полицията в Русе е разположени на главния път за Силистра от тази сутрин, след въвеждането на по-строги мерки срещу разпространяването на коронавируса. Движението е спокойно, няма натоварване, около 6-7 автомобила изчакват да бъдат пропуснати от органите на реда. За да не се трупат обичайните опашки от тирове, те са разпределени по другите големи булеварди в Русе.

Опашки се образуваха в Пловдив.

13 КПП са разкрити в Пловдив. На повечето входно- изходни артерии на града вече има опашки от автомобили. Проверките на документи са изключително щателни. Въпреки чакането, повечето шофьори проявяват разбиране и към момента напрежение няма. По-големи тапи и проблеми с движението се очакват в понеделник.

Интензивно е движението във Варна.

На един от най-оживените изходи на Варна - към АМ "Хемус", движението е сравнителни интензивно. Има КПП, а полицаите съобщиха, че засега са все още в обяснителен режим към гражданите. Автобусите на градскиятю транспорт, които свързват Варна с Аксаково, се движат по разписание. Не е ясно какво обаче ще се случи с хората, които живеят във вилните зони, тъй като те са предимно пенсионери и няма как да се снабдяват с провизии.

Километрични опашки има и в Бургас.

На входа и изхода на Бургас към автомагистрала „Тракия” се образуваха километрични опашки и в двете посоки. На територията на морския град и в областта са разположени общо 11 КПП-та. От шофьорите се изисква да представят бележка от работодател, срокът за издаването на такава е до вторник, съобщават от NOVA.

В Благоевград няма спряна кола.

На изходите на Благоевград в посока Кюстендилска област има изградени КПП, предава БГНЕС.

Пунктовете са на Е-79 при Антените, при навлизане в АМ “Струма” при кръговото на с. Зелен дол в посока Дупница и София. Такова има и на Е-79 при Полигона към вътрешността на областта. На този етап се пропускат товарни автомобили и автобуси. Напускащите по работа Благоевградска област се предупреждават да си извадят бележки от работодателите. До сега никой не е върнат.

Повечето хора от Пазарджик нямат бележки.

Осем са контролно-пропускателните пунктове на Пазарджик, които обхващат всички изходи на града.

За обезпечаването на дейността е ангажиран целия състав на пътна полиция. Към момента по-голямата част от пътуващите нямат служебни бележки от работодателите си, каза говорителят на полицията Мирослав Стоянов пред БНР.

"Като, разбира се, се надяваме в рамките на ден до два да се даде възможност на повечето граждани, които имат постоянен адрес по лична карта в град Пазарджик, но живеят в други близки населени места да им бъдат издадени служебни бележки, затова, че работят в Пазарджик. Днес община Пазарджик е разпоредила, както в самата община, така и в кметствата на населените места, кметовете да издават служебни бележки“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 30 години някой да беше ми казал, че при така мечтаната демокрация ще си седим затворени в къщи като затворници щях да му се изсмея. При гадния социализъм имаше повече живот, много повече. Никой не се страхуваше за здравето си за това, че ще остане без работа, без доходи. Сега ни вкараха насила в ЕС и берем плодовете от благодатния живот, страх да не се заразите. Затворени по къщите като скотове, това ли е свободата, за това ли толкова се натискахме да седим затворени.
114
2
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До БИТияКОННали оня ден купи бе, още ли искаш да се набуташ
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То много сложно да разпечата една декларация и да тура някакъв измислен печат на измислен работодател, да не би да проверяват в търговския регистър :) само харчат излишен ресурс
112
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Това е война, тази война се води с биологично оръжие и с медийни оръжия, които пускат фалшиви дезинформационни новини!Ще останат с по-малко жертви, тези които не са просто дисциплинирани, а са самодисциплинирани!!!Това е истината!Войната е за разчистване на мощни икономики и пазари като азиатските и държави като иранската!Кои са бенефициентите от кризата, световния финансов ,военен и корпоративен интернационален елит, които по едно стечение на обстоятелствата, всички имат криви носове!Хю!ЦРУ
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обстановката в страната е влошена. Това с бележките от работодател не е много лесно понеже трябва да са написани на ръка и подписани.
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а всички полицаи на терен, които ще правят проверки на хората? ще ги тестват ли ежезневно? един човек ще контактува с няколкостотин на ден, ще си предават документи.. за всеки проверен отделни ръкавици ли ще ползват?
109
0
 
5
 
! Отговори
БИТ КОН преди 4 години
Бит Коня падна. Чакам го да падне още малко и започвам да купувам яякооо!
108
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А се смеете, като се презапасяване с храна и оръжие и се готвихме именно за този сценарии. До 3 месеца, заплатите на половината полиция ще секнат, след това няма да аможе, да държат реда и ще стане нямат си трака ... Разни знайни и незнайни ще си накъсат държавата на териториийки и ще се бият за надмощие.
107
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера простотата на това да се движа с декларация ако реша да отида до някое софийско село, а в същото време самолети си летят из ЕС на воля, откъдето всъщност се домъкна заразата у нас!
106
3
 
14
 
! Отговори
Край преди 4 години
Защо рибаря да не иде за риба, ловеца на лов, планинаря на баира, пчеларя да не си иде до пчелина, градинаря да не си иде до градината, лозаря до лозето.Щаба да не си приключи мандата предсрочно.
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите, дето не допуснали англичани на полета София Лондон, поне част от тях, доста гинтормозели местните скинари ..ххахаххахай
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е положението на магистрала Хумус? Можем ли да дрифтим там?
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм н авилата, с няколко авера, достатъчно храна, дрехи, амуниции, лекарства, техника инкафтс, да изкараме 2 години. Ще се видим след това. Ако съществуват няколкото големи компании, в които си сложих паричките, ще е е добре. Ако са се разпаднал, то инфлацията така или иначе щеше да ги е изяла.Айде. Шемспамя, дорде не са спряли интернета и тока!
102
5
 
6
 
! Отговори
Ехххх преди 4 години
Мързеливия *** няма нищо против да не ходи на работа, пък ако ще да му сложат най-късата каишка.Браво бе ***!
101
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 4 години
Партиите отложиха връщането на надвзетите субсидии за догодина 31 декември.От карантина ще стане властта срещу народа.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 107Сяяя Василеф ли си или агент некаф.
99
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега по бт вчувам,че няакви се прибрали с полет от Лондон. Защо ги пускате тези като сме под карантина?
98
1
 
3
 
! Отговори
Времее преди 4 години
Давайте Бг размърдайте си мозъците и приключения с това Робство!
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли някой ще е против разумни, адекватни и най-вече - ЕФЕКТИВНИ мерки, ама ти да продължаваш да пускаш да кацат самолети от цяла европа, оттам да слизат и плъзват без никакъв контрол заразени, а в същото време да затваряш като мишки в кафези гражданите и да съсипваш икономиката... това е безумие. Затова и хората роптаят. Не от мерките, а от безсмислените и вредни мерки.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината на полицията не и трябва толкова много ресурс. При 3 сменен режим София (най големия град се "запечатва" с 300 човека - 3 смени по 100). А и ще включат военни по КПП вероятно