Математик: Смъртността ще скочи с до 4 пъти, време е за локдаун

Без мерки неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата, смята Петър Велков
Обновена: 10 мар 2021 10:54 | 10 мар 2021 10:50, Ния Христова
345
Математик: Смъртността ще скочи с до 4 пъти, време е за локдаун
Снимка: БГНЕС
"В рамките на месец и половина хоспитализираните могат да достигнат 9 хиляди души. Рекордът до този момент бе едва 7200 на 13 декември. Това се случи две седмици след решението за локдаун. През април месец ще минем и16 хиляди смъртни случаи. Следващите седмици смъртността ще скочи с до 4 пъти", заяви в ефира на Нова тв математикът Петър Велков.
 
Според него броят на хоспитализираните у нас също буди притеснение. Те са вече 6 хиляди.
 
"Хората стигат до интензивните легла около 3 пъти по-бързо през последните 17 дни. Леталитетът също расте", добавя математикът.
Още по темата
 
"При този вариант на вируса шансът за хоспитализация е с 60% по-висок. Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи, ако не се вземат навременни медицински мерки", заяви Петър Велков.
 
"Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват "long COVID-19", което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата", добавя специалистът.
 
Според него трябва да се вземат мерките, които бяха приложени през ноември месец. "Тук можем да стигнем и до цифри, които виждаме в Чехия. В рамките до края на месеца ще стигнем сериозни нива на заболеваемост. Ако мерките не се вземат скоро, неминуемо ще се стигне до затварянето на държавата. Въпросът е да го направим сега, за да можем после да отворим с по-малки щети".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
16
 
! Отговори
мак преди 3 години
Перфектното управление отива на кино. При такива прогнози кой ще отиде да гласува? Няма смисъл от избори, защото активност ще е мижава. т.лупа да се провъзгласи за пожизнен цар и толкоз.
35
9
 
8
 
! Отговори
Един преди 3 години
Аз не вярвам на математици, доктори и учени ! Аз вярвам на българският гениален форумник !!!
34
6
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Много ме радва да слушам лекции по тема "Теория на вероятностите". Интересно този математик, щом знае, че смъртността ще се вдигне 4 пъти не вземе да се самоубие вместо да се мъчи, защото по неговите изчисления така и така ще си умре в рамките на месец и половина.
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,МЪТЕНИматици и ония от НОЩ-вата,барбар с ГлавнатаДжипка,я вземете и отговорете на следния въпрос:Някъде в средата на януари 2021г,от НОЩ-вата обявиха по телевизията,че НОСЕНИТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА,ДО ТОГАВА ПРЕДПАЗНИ ШАЛОВЕ,ШЛЕМОВЕ И МАСКИ,БИЛИ БЕЗПОЛЕЗНИ И НЕ ПАЗЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУСА!!ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ ЦЯЛА ГОДИНА НАСЕЛЕНИЕТО СЕ Е ЗАРАЗЯВАЛО МАСОВО И ВЕЧЕ Е ПРЕКАРАЛО ВИРУСА,ПРИ КОЕТО НЯМАШЕ АПОКАЛИПСИС,КОЙТО НИ БЕШЕ ПРЕДСКАЗАН!!АКО ТОГАВА НИ ЛЪГАХТЕ,ЗАЩО ДА ВИ ВЯРВАМЕ СЕГА???
32
1
 
20
 
! Отговори
15.02.2021 преди 3 години
Премиерът Бойко Борисов обяви, че на 1март заведенията със сигурност ще отворят врати. Всъщото време главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предупреди, че пикът на новата зараза може да дойде точно преди изборите.
31
4
 
11
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
колкото по неграмотни доктори/ персонал толкова по висока смъртност те имат изгода да уморат някой отколкото да го излекуват като го уморат на негов гръб се изписват най скъпото лечение и си точи здр каса
30
5
 
19
 
! Отговори
Лина преди 3 години
Оставка! Мутри вън!
29
0
 
5
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До ДОЛНИ ЛЪЖЦИИ ти кво измисли? Ще ни светнеш ли?
28
6
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
ИЗМАМНИЦИ !
27
3
 
15
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Песента на The Beatles се превръща във:Don't lock me down! Don't lock me down!Още едно затваряне и няма да има смисъл да отварят!
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно ли не помните, че всяка година през март-април има грип? Сериозно ли мислите, че през 2019, 2018, 2017 са умирали по-малко от 100 човека на ден от усложнения от грип?
25
5
 
9
 
! Отговори
ДОЛНИ ЛЪЖЦИ преди 3 години
Да не сме на нивото на вожда,ботокса и питекантропа и *** и главния мултак на републиката!Някой може и да мислят!!!
24
11
 
22
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 3 години
е, чеки, бе!Едва на 1 март отвориха всичко. Така ли пък за десет дни пламна всичко?От къде са тия хора, дето си правят тестове? Сами ли отиват?Нещо лъжете много яко.Болниците май ги прибират щото клиничната пътека е добре платена.
23
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е грипче, а този е за стената!!
22
15
 
12
 
! Отговори
Пич преди 3 години
А "локдаун". През оная работа им е на българите. Важното е, че на тях нищо им няма, а който е болен и умира, да се оправя. Толкова за съпричастността и сплотеността на тази група от хора (защото това не е нация). Това е и причината за състоянието на държава като цяло. По време на кризи най-ясно си личи колко струва този народ. Онази ден писаха за едно детенце от Пловдив, баща му е починал преди няколко дни от ковид, а сега майка му е в тежко състояние. Вероятно и тя ще почине. Това е положението
21
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвор за този ***!
20
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро математика ще изчислява ако стои една година в затвора ,Бай Ставри средно по колко пъти на ден ще го такова!Оставка!Съд !Затвор!
19
4
 
11
 
! Отговори
Помните ли преди 3 години
на Митингите на Тръмп как скандираха "Лок хър Даун", под "хър" имайки предвид Килъри, т.е. ЛокДаун или Затворете Клинтън. Сега, кой е под ЛокДаун, р0бе?!
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то ние не сме излизали от локдаун. Просто не трябваше да отварят училищата и ресторантите. Сега до Май всички ще ядем дървото.
17
11
 
28
 
! Отговори
ДОЛНИ ЛЪЖЦИ преди 3 години
Нали този вирус имаше инкубационен период бе!???Ощр няма и седмица от разхлабването ви!Мошенници и лъжци долни!!!