Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

„В момента сме в пика на третата вълна, надявам се да започнат да спадат случаите“
Обновена: 28 мар 2021 14:30 | 28 мар 2021 13:56, Елка Василева
332
Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Снимка: архив, БГНЕС

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, пред БНР.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация.

Още по темата

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“, каза медикът.  

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов

Проф. Балтов призова: „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. Той изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза още директорът на „Пирогов“. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички неприятни са в ГЕРБ ?
111
2
 
10
 
! Отговори
Ало Ало преди 3 години
Дзъър, дзъъъър...Сатаната: Пресцентъра на НОЩ ли е на телефона?НОЩ: Да, кажете...Сатаната: Искам да поръчам няколко души.НОЩ: Моля?!Сатаната: Колко души можете да ми доставите за утре?.......................
110
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 30В мометна вируса е най-големият проблем за България. А Русия се справя с вируса докато ЕС и САЩ се провалиха. Но българите са готови да измрат от заразата ковид-19, вместо да се поинтересуват как се справи Русия и да поискат помощ, защото от Брюксел така им нареждат, не се интересувайте как Русия се справи, докато ние не можем, умирайте си демократично, руснаците са лоши, това е руска пропаганда.
109
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Щом е умрял след поставяне на ваксина, значи е от придружаващи заболявания, но ако има заболявания и коронавирус, то задължително е ат вируса. С една дума ако умре с вирус голямаДрама, ако е от ваксина - тогава няма проблем!
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на вечерта Оставката !
107
3
 
9
 
! Отговори
A преди 3 години
Стига обвинявахте хората. Имаме държавници, които се предполага, че трябва да взимат решения за управлението на държавата и да носят отговорност за тях. Хората за това са ги избрали.
106
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си подава Оставката!
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак хората виновни , твоето разумно ли е през ден в някоя телевизия се вреш между журналистите на затворено помещение без маска ?!
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 30 Как така в Китай се справят с вируса бе мушмуло?
103
0
 
3
 
! Отговори
Проф. Ибрикчиев преди 3 години
Какво ,кой кога е рекъл?
102
5
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
казах ти сбъркал си мястото за писане. И ти си се назобил с едни клишета, да беше питал за Китай, Австралия, Н Зеландия или Ю Корея да има смисъл да говорим. Ти си хванал Русия с огромната машина за пропаганда.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е комунист, бе?Типични слуги на империализма.Комунистите в Китай се справиха с мероприятието КОВИД 19.Българинът няма идеали-има интереси!
100
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как можа да кажеш това докторе? Промит мозък си щом мислиш че хората се зарзяват щот им е кеф и не изпъняват нарежданията на някой сомнамбул имащ се за голям мозък. Не става така!!
99
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не спря да реве и обвинява...Типичен герберастопитекантроп.
98
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъкаааа, Балтов трябва да работи, мъкаааааааааааааааааа!!!
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огромните изисквания ,които им наложи СЗО доказва колко неподготвени са за създаване на силна здравна система.Какво друго им остава да мрънкат и обвиняват.
96
1
 
4
 
! Отговори
Кючюк Татараслъ преди 3 години
Няма ред в тази територия..ДПС! Факторът.
95
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще лекувате каквото трябва, без да се мрънкате по цял ден в медиите, ясно? Една камара пари от нашите данъци потъват без следа във вашите структури като в тресавище! За това ти се плаща - да лекуваш. Като не ти харесва - гащите под мишница и заминавай в някой завод на поточната линия. Не стига, че една камара пари вземат, ами и всеки ден се оплакват, че работели!! Ама, че наглост!!!
94
11
 
6
 
! Отговори
Не желаят да я спрат преди 3 години
Ако искат да спрат епидемията в България:1.Затваряне по домовете за 40 дни;2.Разблокиране на държавния резерв и снабдяване с продукти по домовете при дезинфекция на пакетите с UV и разносвачи в защитни костюми.3.Всеки със симптоми без право на напускане на дома за цялото семейство и кучето или хоспитализация със санитарен транспорт на болния.4.Леко болните младоци в зала "Армеец".5.14 дни в хотел на всеки преминаващ границата без ТОР-ове, за които да има санитарни пунктове за престой.
93
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой се хвалеше че ние сме най леко затегнати. Докато всички останали държави затягаха мерките шлангажията се хвалеше че при нас е най Лабаво. Кой отвори ресторантите фитнесите и всичко останало. Народа ли. Не беше ли шефа ти със шланга. Защо не затворихте ски курортите. Там ври и кипи. Петима приятели са в интензивното след като бяха в Пампорово на ски. Преди да отидат им казах че ще свършат зле. Но те се довериха на шлангажията че не е затворил и сега берат душа. Момчета на по 27 години.