Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората

„В момента сме в пика на третата вълна, надявам се да започнат да спадат случаите“
Обновена: 28 мар 2021 14:30 | 28 мар 2021 13:56, Елка Василева
332
Проф. Балтов: Лекуваме последиците от неразумното поведение на хората
Снимка: архив, БГНЕС

„Откъм здравни проблеми никой не може да се оплаче в тази трета вълна - няма върнати пациенти, оказва се адекватно лечение на болните. Надявам се, независимо че мерките не са най-строгите, хората да осъзнават, че искаме да намалим натиска върху болниците, върху интензивните сектори“. Това каза проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, пред БНР.  

В Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина са разкрити 478 легла за пациенти с COVID-19, като 58 от тях са реанимационни за пациенти на апаратна вентилация.

Още по темата

„Статистически смъртта е еднаква за всички държави. Смятам, че правим всичко възможно. Но не трябва да се прехвърля цялата отговорност върху здравните власти, защото всеки от нас трябва да разсъждава правилно защо трябва да се спазват мерките. Ние лекуваме последствията от неразумното поведение на хората. Трябва да бъдем много по-отговорни и да сме по-дисциплинирани“, каза медикът.  

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол. „Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов

Проф. Балтов призова: „Вярвайте на науката и се ваксинирайте. Използвайте зелените коридори“. Той изрази очакване, че след началото на април всеки ще има възможност да избира с кой тип ваксина да бъде имунизиран.

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза още директорът на „Пирогов“. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. Лекуван е 10 дни в „Пирогов“. Направено е всичко възможно, но въпреки това има летален изход. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи страдания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
7
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
питах те, защо държиш толкова да гледаме Русия.Как разбра че се справят, от руската медийна пропаганда ли. Разбира се че щом произвеждат три типа ваксини, пропагандата ще тръби че всичко е шампанско и рози. Дай да видим отличниците в справянето, Австралия, Ю Корея, Япония, Н. Зеландия. Ставаш смешен човеко, Кажи си източника на информация. Някоя световна публикация, която разяснява руския модел. Ето за ваксината им имаше такава публикация с положителен отзив. Путин колко ваксини би ти дал.
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 141 може и така професор, математик, професор, математик
130
3
 
7
 
! Отговори
Танчо И.Г преди 3 години
Поредния професор по лъжи
129
3
 
7
 
! Отговори
Зaпознат преди 3 години
И ние бая време ще трябва да лекуваме травмите нанесени на хората от др Менгелета като теб.
128
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРусия НЕ СЕ СПРАВЯ с вируса,---В Русия може да се ваксинираш насвсякъде само с паспорт, дори в мола, и при това са ваксинирани само 5% от населението - всеки се ваксинира по желание, няма натиск и ковид сертификати, всичко е отворено и работи, няма локдаун, икономиката работи. На запад ваксинирането е стигнало до 50% от населението населението, и мерките стават все по жестоки, а полицията бие с палки несъгласните с меркити и локдауна - за какво се ваксинирата тогава - да ги бие полицията!
127
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов е прав, че поведението на хората е неразумно.Неразумно беше да отварят училищата.Неразумно беше да отварят заведенията.Неразумно е да се ходи до Занзибар и Малдивите по време на пандемия.Що не си *** на своя отговорност, ами си търсите оправдание, бе, мало+умници?!
126
3
 
15
 
! Отговори
КПП преди 3 години
В деня на изборите се очаква пика, на пика. За да ни предпазят от заразата, очаквам да сложат КПП-та на изходите на големите градове.
125
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов, в затвора ще ви наредим - професор, необразован, професор, необразован.
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, гласувайте за Мангъров и АБВ!
123
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През изминалия ден в Русия са открити 9 221 нови случая на коронавирус в 85 региона. От тях 12,7% нямат клинични прояви на заболяването. Регистрирани са 393 смъртни случая. През деня в Русия 10 881 души са се възстановили напълно.В Англия на глава от населението са два пъти повече.
122
3
 
15
 
! Отговори
Знам! преди 3 години
Знам за случай, при който човек почина около седмица и нещо след поставяне на ваксината на Астра Зенека от... Ковид.... ????
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко познато - ГЕРБ и тук се провалиха.
120
3
 
5
 
! Отговори
game of magic преди 3 години
Бонджорно фармамафиозо,ваксина нещо не е в ред,съсирек праща те във гроба,а Поп накрай ще те опей.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината АстраЗенека е продадена на ЕС за по 3Евро.За България 4милиона дози струват 12милиона.Каква търговия ще правиш като на другите държави АЗ продава на 5-6пъти по големи цени?В ЕС АЗ е доставила само 30милиона дози и не се противи много на раздухваната истерия против ваксината за да може да продава на реалната цена на други държави.Китайската ваксина с която ваксинира Сърбия струва 68$ при 50%ефективност.Сърбите отказват ваксината и затова я пуснаха за чужденци да не пада %
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не лекувате, а наблюдавате. То там е проблема.. най много нещо да *** и да уморите някой
117
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия НЕ СЕ СПРАВЯ с вируса,Справя се Китай.Когато една цивилизация умира, това е ЕСТЕСТВЕН процес причините, за който са залегнали преди столетия.Начинът на мислене на европееца НЕ МОЖЕ да се промени.Европейците са като банкрутирали аристократи неспособни да променят живота си.Няма го вече Старият свят, в който "Разделяй и владей!" беше работеща формула!Агонията ще продължи по-дълго единствено заради амбицията на Китай да покори ЕС.Китай поддържа ЕС със заеми за да се гаври с него.
116
1
 
11
 
! Отговори
Да бе да... преди 3 години
Февруари месецБорисов: На 1-ви всички кръчми да отварят кепенците! Ясно ли е?
115
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов проблема не е от неразумното поведение на хората, а от липсата на здравеопазване в България.Само прибирате месечни здравни вноски, а насреща нас обвинявате!Хайде по леко с обидите и поставяне на всички под общ знаменател.
114
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядо Коледа вземи ме,там на Север ти при вас,че остана ли загивам,от сърце те моля Аз !Със ваксина...без ваксина,с куп мутации безчет,тръгне ли веднъж съсирек,Поп ще идва да ме пей.Дядо Коледа Снежанка,медсестра ми назначи,с нея карантина всяка,по така ще издържим.
113
2
 
8
 
! Отговори
Лекувате преди 3 години
последиците от неразумните мерки на правителството!