Георги Гьоков: Не може зеленият сертификат да важи за едни, а за други не

Рано или късно ще се наложи да уравним нещата, смята социалният министър
Обновена: 15 дек 2021 09:14 | 15 дек 2021 09:12, Ния Христова
294
Георги Гьоков: Не може зеленият сертификат да важи за едни, а за други не
Снимка: БГНЕС
"Не може зеленият сертификат да важи за едни сфери, а за други не. Рано или късно ще се наложи да уравним нещата. Българите се съпротивляват за сертификата, защото не разбират за какво става на въпрос. Те го свързват пряко с ваксинирането. Документът обаче важи и за преболедували, и за хора с антитела". 
 
Това заяви пред Нова тв министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.
Още по темата
 
Според него бизнесът би се съгласил с въвеждането на документа.
 
"Някои неща трябва да се изяснят. Например как се съвместява зеленият сертификат с трудовите права. Единствената цел е да предотвратим следваща вълна на коронавируса. За бизнеса е много по-опасно ново затваряне.  Трябва да се направи ваксинационна кампания. Българинът трябва да бъде убеждаван, а не насилван", поясни Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
38
 
! Отговори
до мазен палячо преди 2 години
"Българите се съпротивляват за сертификата, защото не разбират за какво става на въпрос." Точно защото знаят за какво става въпрос не искат да се съгласят на тази тирания
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АдвокатПроблемът е, че хонорарите ще ги платят пак работниците. Нали няма съмнение кой плаща ваксините - пак те. Освен това, хубаво лесно ще ги осъдите, но кога ще си вземете парите? Иначе ми харесва амбицията.
47
1
 
31
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
М-А-Й-Н-А-Т-А МУ НА СЕРТИФИКАТА ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТЕЗИ ДЕТО ГО ВЪВЕЖДАТ
46
23
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
В болниците над 80% не са ваксинирани! От починалите статистиката е същата! Има разлика между заразоносител, и ваксиниран! Всяка дъжава има право да следи ,дали болниците могат да издържат натиска от заболели! При нас бяха на ръба! Странното е ,че едни и същи реват когато някой почине в коридорите на болниците, и когато трябва да се ваксинира човек!
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо ги махайте! И без това вирусът не ги признава :)
44
1
 
12
 
! Отговори
Шикългрубер преди 2 години
А на бас, че може?
43
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Георги, язък ти за хубавото българско име, а хвърляш гюбеци като пишман канадеца.
42
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволно щели да го карат да се ваксинира и да го изнудват със сертификати. Бизнеса щял да подкрепи сертификатите. Изглежда имаме много по-опасен социален вирус, който обърква обществената 'имунна' система. Вирусът се нарича 'зелен сертификат'
41
1
 
44
 
! Отговори
Адвокат преди 2 години
Кодексът на труда не позволява да се въвежда подобно условие за допускане до работа. Посмейте да го въведете и ще ви засипем с искови молби. За работниците делата са безплатни, а какви хонорари ще си надпишем, бедна ви е фантазията.
40
39
 
4
 
! Отговори
Объркали сте се преди 2 години
Четете историята, едно време са пращали армията да ваксинира българите срещу едра шарка, туберколоза, полеомелит т.н. неможе да убеждаваш българин той си вярва в таласъми, трябва под строй.
39
1
 
36
 
! Отговори
СЛУЧАЕН МИНУВАЧ преди 2 години
Айде и тоя се подхлъзна пишете го бегалСертификата трябва да се премахне защото това е геноцид срещу народа.
38
3
 
14
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 2 години
Човек може да избяга от селото, но селото от човека никога.
37
1
 
30
 
! Отговори
Балтазар преди 2 години
Ето ви новата инквизиция. Проповядваха вода, а пиеха вино.... Историята се повтаря
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига с тоя измислен сертификат това е най-обикновен касов бон който, ако не е фалшив удостоверява, че приносителят му е ваксиниран , а не че не е заразоносител. Ненапразно десетки държави на влизане у тях искат тест, а не сертификат.
35
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм държавен служител. Преболедувал съм още през 2020 г. От тогава до сега съм в контакт със стотици граждани ежедневно и не се разболявам. Нито един от колегите ми не се зарази нито през тази вълна, която отминава, нито при предишната. Взел съм лично решение да не се ваксинирам с експериментални продукти като пълнолетен и вменяем български гражданин. Не виждам какво ще се промени в епидемичната обстановка на страната ако започнат да ми бъркат в синусите по два пъти седмично. Ще изчезне?
34
17
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
И съм го изкарал/тежко/, и съм ваксиниран ! В света вече са ваксинирани сигурно повече от милиард, така че да се твърди, че не било достатъчно изследвано е несериозно! Цяло лято служебните се моткаха и не проведоха никаква кампания, заради изборите! Стигнахме първо място по брой починали в света, но цинично твърдяха,че всичко вървяло по "план"! А сега да се твърди , че сертификатът няма нищо общо с ваксинацията , си е за ...дАбили!
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми ваксинирате се бе заради вас им спряха парите от Европа какво ще крадат
32
22
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И как по-точно ще убедите българина като по всяка медия години наред се изявяват разни врачки, баячки, астроложки, лечители с уринотерапия, уфолози и всякакви други ръсещи конспиративни глупотевини? Та у наше село не вярват на лекари, вярват на астроложки. Едни дърти и отявлено глуповати ченгета сами си го направиха години наред и ще реват, че в хотелите им няма чужденци. Ами няма, няма и да има. Защо се поощряваха простотии по медиите?
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нископлатената работна сила и зелен сертификат да има, все тая. първо се погрижете за доходите на работещите бедни, после им слагайте печати и сертификати. поне малко срам имайте бе.
30
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шеф лъжец и цялата банда събрана от кол и въже.